Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #42231
    jukarhu
    Participant

    Moikka Kaapo.
    Luin viestiäsi ja tuli mieleen, että voisit tilata ajan fysioterapeutille ja pyytää häntä ohjeistamaan vatsanpohjan lihasten jumppaa. Itse sain aikanani hyvät ohjeet, joita fysioterapeutin kanssa kävin läpi. Hänellä oli käytössään laite (Elektromyografia (EMG))jolla voitiin mitata puristusvoimaa ja -suuntaa. Laitteessa oli monitori jonka anturi laitettiiin peräsuoleen ja lihaspuristuksen voima ja suunta näkyivät käyränä monitorissa. Ohjeistuksen avulla jumpan pystyi kohdistamaan siten että vaikutus kohdistui syviin vatsanpohjan lihaksiin, eikä esim. vain pakaroihin.
    Tsemppiä jatkoon ja aurinkoista loppukesää.

    #42321
    ELehtis
    Participant

    Hei, Kaapo!

    Kuten jkarhu, kävin minäkin osaavalla fysioterapeutilla, joka mittasi tuolla vempeleellä puristusvoimat sekä opasti oikeat jumppaliikkeet. Kannattaa käydä oman mielenrauhan vuoksi.

    Kyllähän se taitaa niin olla, että se pidätyskyky on leikkauksen jälkeen pelkästään ulkoisten lihasten varassa ja ne ovat ”puoliautomaattisia”. Ne tahdottomat saavat siipeensä ja iskunvaimentimena toimiva eturauhanenkin on poissa… Kuten tuolla toisessa ketjussa toteat, pito alkaa löytyä näemmä hiljalleen. Minulla se vei vajaan kolme kuukautta, kun kävelylenkin jälkeen rakossakin oli reilummin tavaraa, eikä kaikki vaipassa. Nyt vuosi leikkauksesta käytän vain niitä tippasuojia ihan varmistuksena, vaikka ilman saattaisin jo pärjätä… mutta eihän sitä koskaan ennakolta tiedä, milloin pitää ponnistaa äkillisesti tai tulee kunnon aivastus tms.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.