Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #47964
  tyty
  Osallistuja

  Hei!
  Olen 19-vuotias nainen ja minulla on tapana ylireagoida, kun löydän kehostani jotain ”poikkeavaa”. Tiedän, että syöpä on harvinainen näin nuorella, mutta haluaisin silti kuulla teidän mielipidettänne tilanteestani. Ehkä täällä jollain olisi ollut jopa samanlaisia tuntemuksia. Olen koettanut löytää tietoa netistä, mutta täysin samanlaisiin ”oireisiin” en ole törmännyt.

  Elikä siis viime kuussa ennen kuukautisia vasen rintani vihloi tavallista enemmän. Vihlonta tuntui nännin yläpuolella, eikä ollut mitään suunnatonta kipua eikä myöskään kokoaikaista, mutta tuntui epätavalliselta. Yleensä minulla ei rinnat vihlo sillä tavalla, mutta oletin sen liittyvän tuleviin kuukautisiin, enkä huolestunut asiasta. Kumppani oli samaa mieltä. Kuukautisten aikana vihlaisut jatkuivat ja vasen rinta tuntui särkevän enemmän kuin oikea, mutta en vieläkään huolestunut. Kuukautisten jälkeen unohdin hetkeksi koko asian.
  Tässä kuussa huomasin, että samainen rinta oli edelleenkin kumman herkkä ja tuntui, kuin nännin yläpuolella olisi ollut mustelma. Rinnassa en kuitenkaan muista nähneeni mitään poikkeavaa, mutta en sitä silloin tutkinutkaan. Luulin lyöneeni sen johonkin tms. sillä olen kotona aina ilman rintaliivejä. Urheiluliivejä käytän kuntoillessani, mutta muuten annan rintojen olla vapaana, joten pidin todennäköisenä, että olen sen johonkin kolauttanut.
  Pari päivää sitten muistan maanneeni sängyllä mahallani, mutta jouduin kääntymään selälleni, sillä vasenta rintaani sattui kovasti. Tämä toistui monta kertaa. Kipu sijoittui nännin yläpuolelle kohtaan, jossa oletin mustelman olevan, ja jatkui vielä pitkälle yöhön, tosin ei yhtä kovana kuin mahalla maatessani. Eilen kun kävin suihkussa ja vilkaisin peiliin katsoakseni mustelmaa, huomasin vasemmassa rinnassani nännin yläpuolella nännipihassa punaisen alueen, kooltaan ehkä n. 1,5cm x 1,5cm. Tuntui koskettaessa kuumalta, kipeältä ja vähän kovemmalta kuin toinen sekä näytti hieman turvonneelta. Näytin sitä myös kumppanille ja päädyimme siihen, että se voisi olla mustelma tai jonkinlaista ihottumaa. Tuntui silti oudolta, että mustelma olisi ollut siinä monta viikkoa ja vasta nyt muuttunut punaiseksi. Illalla punainen kohta tuntui vihlovan vähän väliä ja tuntui jotenkin polttelevalta ja raskaalta.
  Tänään aamulla kohta ei näyttänyt ihan yhtä punaiselta, mutta tuntuu entistä kovemmalta. Kun oikeata nänniä puristaa nännipihasta kahdella sormella, voi helposti tuntea sormien koskettavan toisiaan ja välissä olevan ihan normaalia kudosta. Vasenta puristaessa samalla tavalla ei saa sormia yhteen, vaan punaisesta kohdasta puristettaessa väliin tuntuu jäävän jotain kovaa. Puristaminen myös sattuu, joten en ole sitä kauheasti halunnut tehdä. En osaa sanoa, onko kyseessä jonkinlainen patti, sillä kosketteleminen sattuu ja rinta on hieman turvonnut.

  Sukurasitetta on sen verran, että tätini kuoli syöpään, mutta ei rintasyöpään.

  Viestistä tuli pidempi kuin ajattelin, mutta halusin antaa mahdollisimman tarkan kuvauksen tilanteesta. Arvostaisin todella vastauksianne ja mielipiteitänne siitä, kannattaisiko minun mennä lääkäriin vai seurata vielä tilannetta. Onko muilla ollut samanlaisia kokemuksia ja onko mennyt itsestään pois/ollut jotain ihan harmitonta? Kiitos jo etukäteen 🙂

  #47974
  Myy79
  Osallistuja

  Hei Tyty!

  Sinuna menisin ehdottomasti lääkäriin näyttämään rintaasi. Ei siinä mitään menetä eli mielestäni se ei ole tosiaankaan turhaa ja saatpahan selvyyttä asiaan. Itse en odottelisi. Tiedän, että esim. munasarjasyöpäkin on ollut alle 20- vuotiaalla vaikka se yleensä on n. 65- vuotiaiden syöpä. Voi toki hyvin olla, että sinulla ei ole syöpää, mutta kannattaa silti tutkia se. Näin minä ainakin sinuna tekisin.

  #47984
  Myy79
  Osallistuja

  Minulla ei siis ole ollut rintasyöpää vaan munasarjasyöpä.

  #47994
  tyty
  Osallistuja

  Kiitos kommentistasi Myy79!
  Täytyypi varmaan sitten ihan varmuuden vuoksi ja oman mielenrauhan saavuttamiseksi varata lääkäriaika, jos ei näytä tilanne tästä muuttuvan lähipäivinä.
  Tsemppiä sinulle tulevaan! 🙂

  #48014
  Myy79
  Osallistuja

  Joo, sinuna tosiaan tekisin niin ja sitäpaitsi jos sinulla nyt sitten olisi syöpä niin varhaisvaiheen löydöksellä on parempi paranemisennuste eli jo siinäkin mielessä kannattaa ajoissa reagoida, jos tuntee jotain epätavallista. Levinneen syövän paranemisennuste on ainakin munasarjasyövän kohdalla heikompi, vaikka mitään varmaa ei toki mistään syövästä ( riippumatta levinneisyydestä) ja sen paranemisesta voi sanoakaan. Toki rintasyövästä minulla ei ole kokemusta.

  Puhuit ylireagoimisesta ja tottahan onkin, että ihan joka asiasta ei ehkä kannata epäillä syöpää, mutta jos on ilmestynyt epätavallinen kyhmy rintaan niin kyllä minä menisin lääkäriin ja tarinasi perusteella menisin myös. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle ja muillekin 🙂

  #48024
  Myy79
  Osallistuja

  Kuukautisista vielä sen verran, että ainakin minulla on joskus luonnostaan rinnat olleet herkemmät/ kipeämmät kuukautisten aikaan, mutta se kipuilu on sitten hävinnyt kuukautisten loputtua tai oikeastaan ennen kuukautisia mulla oli rinnat kipeämmät. Kyhmyä mulla ei ole koskaan ollut rinnoissa tai mitään epämääräistä pattia.

  #48084
  tyty
  Osallistuja

  Kiitos paljon kommenteistasi Myy79!
  Joo, itselläkin ollut hieman kipeämmät ennen kuukautisia mutta loppunut sitten heti kuukautisten alkaessa, joten siksi tuntuikin oudolta tällainen..
  Tuntuu jotenkin jopa lohduttavalta että en vain ylireagoi ja oireet kuulostavat sinullekin ihan oikeilta oireilta. Tietysti mukavampi olisi, jos oireita ei olisi lainkaan, mutta ainainen pelko, kuvittelu ja ylireagointi on kuitenkin myös eräänlainen sairaus, joka voi viedä mielen kokonaan. Voisin jopa sanoa, että mieluummin otan sairauden, joka vie sitten vaikka rinnan. Ainaisessa pelossa on varmasti vaikeampi elää kuin yhdellä rinnalla. Parempi tuo on tutkia, oli sitten kuvitteellinen patti tai ei.

  Varaan ajan heti ensiviikolle, kiitos vielä paljon kommenteistasi! 🙂

  #48094
  Myy79
  Osallistuja

  Joo ja tuon kipuilun takia jo menisin. Enkä ainakaan itse pitäisi käyntiä lääkärillä turhana. On se sitten jotain ohimenevää tai vakavampaa. Saisin ainakin mielenrauhan asian suhteen. Hyvä sitten, jos musta on ollut jotain apua sulle. Harmi, ettei täällä ole ketään rintasyövän sairastanutta, joka ehkä olisi osannut paremmin sanoa tuohon jotain.

  #50724
  Myy79
  Osallistuja

  Hei Tyty!

  Olisi kiva kuulla tilanteestasi. Oletko jo käynyt lääkärissä? Osoittautuiko kyhmysi joksikin muuksi kuin pahanlaatuiseksi kasvaimeksi? Toivottavasti näin on.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.