Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #56484
  aappo
  Osallistuja

  Elikkä noilla arvoilla lähdettiin sitten ottamaan biopsia näytteitä keväällä toukokuun lopussa.
  ja 1.6 tuli tieto sitten syövästä 4:ssä näytteessä vasemmasssa lohkossa oli syöpää.
  Glaeson 4+ 7 luokitus.
  Hoitomuodoksi muutaman minuutin neuvottelun päätteeksi valittiin leikkaus,koska urologi sitä suositteli ja yhtäkkeseeltään se vaikutti järkevimmältä vaihtoehdolta.
  Muutenkaan urologi ei paljoa osannut avata koko taudin kuvaa ja myöhemmin myös muut tapaaman urologit eivät ulosanniltaan ole olleet kyllä niitä selvimpiä.

  Siitä hän kirjoitti lähetteen Tayssiin Tampereelle ja vastaus tuli viikon kuluessa,että pitää odottaa vielä 5 vkoa päästäkseen leikkaukseen.

  Olin 2 päivää sairaalassa,kun ei tuntunut olevan vielä voimia ensimmäisenä leikkauksen jälkeisenä päivänä lähteä kotiin.
  Viikko sitten meni meni sen katedrin ja pussin kanssa,jonka kanssa ei paljon tehnyt mieli liikkua eikä maha oikein tykännytkään paljon liikkumisesta.
  Katedrin poiston jälkeen maha tuntuu kestävän liikkumista päivä päivältä enemmän.

  Nyt on kulunut kohta 3 viikkoa leikkauksesta ja päivä menee yhdellä vaipalla,kun ei paljon tarvitse liikkua.
  Aamuisin olen tehnyt kolmen vartin kävelylenkin.
  Saunaan menin 10 päivän kohadalla leikkauksesta.

  Päivät on tylsiä, kun ei saa tehdä mitään.
  Vatsan pinnalliset tikit on lähteneet irti jo kaikki.

  Olen lukenut tämän palstan juttuja ja kiitos kaikille, jotka ovat tuoneet oman kokemuksensa toisten tietoon.

  Seuraavaksi tulee se patologin lausunto ja ennen sitä ei tapahdu mitään kait hoitopuolella.
  Käsittääkseni se 3 kk päästä leikkauksesta otettava psa-mittaus on seuraava kontakti sairaalaan.
  Ja pääsee näkemään toivottavasti urologin.

  Tällä haavaa suunnitelmissa on vehkeen reenaus,kun 2 vkoa katedrin poistosta.
  Luin jostain amerikkalaiselta nettisivulta, että silloin voi alkaa ja pitääkin, ettei se se vallan surkastu.
  Olen napannut 1/4 sldenafiiliä katedrin poiston jälkeen varmuudeksi,vaikkei urologi nähnyt sen nauttimsella mitään etua.
  Ajattelin hommata penispumpun,kun siittäkin saattaa olla hyötyä palautumisessa.
  Monella kirjoittanella kaverilla on kuulemma seksihalut lähteneet leikkauksen jälkeen, mutta itse en ole sellaista havainnut.
  Onkin tuore seurustelusuhde päällä ja olisi hyvä jos seksihommatkin onnistuisi jotenkin mahdollisimman pian.
  Vaikka tiedän, että sihen voi mennä vuosikin,mutta yrittänyttä ei laiteta.
  Pientä puolitangossa olevaa heppiä on esiintynyt jonkunverran öisin.

  Olen napannut voikukanjuuriuutekapseleita,B12 foolihapolla,c-vit,d-vit,sinkki ja magnesium-tabletteja.
  Tein myös kurkumiinitahnaa ja inkiväärivalkosipuliseosta.
  Maitotuotteita ja punaista lihaa hiukan välttänyt.
  Lisäksi sokereita sisältäviä tuotteita.

  Liikunta tulee kuvioihin sitten parin viikon kuluttua,mutta tarvitsee ilmeisesti sekin aloittaa varovaisesti.

  #56494
  jyrkiap
  Osallistuja

  Moro.

  Mulla oli myös 4+3 eli 7 myöhemmin preparaatista löytyi Gleason 5:sta. Leikattiin myös Tampereella 2013 kesäkuussa daVinci robotilla. Olin silloin 53- vuotias. Mulla oli keväällä 2013 PSA noin 7 ja PSA-SUH 8.
  Patologin tiedoissa oli 10mm läpikasvua ja 1mm jäänyt leikkausmarginaaliin. Otin myöhemmin syksyllä 2013 täydentävän sädehoidon leikkausalueelle kun urologini ei mitenkään sitä vastustanut.
  Nyt olen edelleen 0-linjalla, PSA ollessa 0,01-0,03 välillä. Aina se jännittää kun käy kontrollissa.
  Toivon sinulle leikkauksen olleen hoitavan hoidon, eli paha on pois. Patologin tulokset kertovat sitten enemmän tilanteestasi.

  Toivon sinulle muista hoitoihin (leikkaus) ym. haittoihin mahdollisimman hyvää toipumista (pidätyskyky, erektio ym…).

  #56654
  aappo
  Osallistuja

  Kiitos vastauksesta.
  Soittelinkin äsken osastolle kysyäkseni juurikin noita palatumisasoita.
  Hoitaja käski odotella maltilla sen 3 kk jolloin on se jälkikontrolli. Ilmeisesti silloin päätetään miten jatkotoimenpiteet menee.
  Ja silloin on ne patologin lausunnot heillä käytettävissä.
  Minkähän takia jälkitarkastus on vasta sen 3 kk:n päästä ?
  Ai sinä vaadit sitä sädehoitoa jälkitarkastuksessa.Kuinka monta kertaa sitä otettiin ?
  Kuanko sinulla kesti palautua noi virtsa ja erektiohommelit ?

  #56664
  jyrkiap
  Osallistuja

  Terve. Mulla erektio- ja virtsaamihommat toimineet jotenkuten hyvin, vaippoja pidin noin 2 kk, sitten en enää tarvinnut, jokunen lorahdus tuli, ei enää niitäkään. Kannattaa voimisteluttaa vatsanpohjan lihaksia. Sädehoidon otin kun oli jo levinnyt rauhasen ulkopuolelle ja jäi marginaaliin, sinulla ei nähtävästi ole niin arvoista päätellen, joten kohdallasi se on tarpeeton. Noin 3 kk mullakin meni jälkitarkastukseen, käypähoitosuositus. Pyysin itselleni patogin lausunnon, niin voi tehdä, vaikka lausunnossa onkin paljon latinaa ja muuta tavan tallaajalle vieraita sanoja. Mielenkiintoinen se on. Toivotaan, että patogin tulokset ovat kohdaltasi suotuisat, ei yllätyksiä. Arvoistasi päätellen näyttää että sinut on hoidettu terveeksi.

  #57004
  aappo
  Osallistuja

  No niin,leikkauksesta on kulunut 4 vkoa ja työt tarvitsee aloittaa.
  Olinkin toissapäivänä kokeilemassa ja hyvinhän se sujui.
  Jostain syystä ei lorahdellut pissaakaan housuihin, vaikka jouduin olemaan kyykyssä töissä ja välillä kontillaankin.
  Jotenkin tuntui, että työpäivästä oli hyötyä virtsankarkailuun.
  Vaippaa kuitenkin pidän vielä,ettei kastu vahingossa kalsarit.
  Tiistaina onnistui nuo seksihommatkin jotenkuten, vaikka eihän se tunto ole vielä kunnolla palannut,mutta sen verran jökötti, että pystyi touhuilemaan.Sildenafiilin avulla.
  Orgasmihan sellainen pienin tunhu, niinkuin joku toinen kirjoittaja asian ilmaisi.
  Kävin tänää varovaisella 5 km lenkillä kokeillakseni kuinka hölkkä sujuu.Vähän se oli sellaista pidätysharjoitusta ja saapi nähdä mikä on huomenna olotila.
  Olen tyytyväinen tähänastisesta palautumisesta leikkauksesta,onhan aikaa kulunut vasta vähän.
  Ensi viikolla aion mennä salille koittamaan, miten se sujuu ja aloitan varovaisesti.
  Kun ei enää ole varsinaisesti mitään kieltoa liikunnankaan suhteen.

  #57144
  lumipallo
  Osallistuja

  Hei,

  Aika vähän täällä on puhuttu noista erektioasioista. Ehkä toisarvoinen vaikkakin tärkeä. Itse olen se nainen, olen täällä aiemmin kirjoitellut. Miesystävän leikkauksesta (erektiohermot säästettiin) on nyt 1,5 vuotta. Ihan kauheasti on tehty töitä seksielämän eteen. Vaan ei se vaan palaudu. On yritetty ihan kaikki ja usein ja jatkuvasti. Hän saa kyllä orgasmin mutta erektio ei vaan oikein onnistu. Toki tämä on vaikuttanut suhteeseemme. Hän on turhautunut. Kyllä me osataan apuvälineitä käyttää vaan eihän se sama ole. Nyt sitten mietin, näinkö ollaan loppuelämä, riittääkö rakkaus kun jotain puuttuu. Surutyö on suuri. Asia on kipeä, koska seksi oli meille aina todella tärkeää.

  Elämä on tärkeää, mutta sen sisältö myös. Hän on monesti sanonut, ettei olisi mennyt leikkaukseen, jos olisi tiennyt lopputuloksen. Minä yritän kannustaa ja tukea häntä, mutta välillä ajatukset on kyllä siinäkin, pitäisikö luovuttaa ja lähteä. Nämä on rehellisiä sanoja, älkää tuomitko. Lääkärit voisivat enemmän kertoa vaihtoehdoista, mitään mistään muusta ei puhuttu. Ja että hermot kun säästetään, kaikki on pian ok. Eipä se niin ole eikä siinä ole meitä auttanut mitkään pillerit tai apulaitteet. Valitettavasti. Ollaanko me ainoita tätä surevia?

  #57174
  ELehtis
  Osallistuja

  Ette ole ainoita muehtivia. Hermoja säästyi kuulemma, mutta niin vain on, että tunto kyllä säilyi, mutta erektio ei ole enää spontaani ja avustettunakin vain puolet entisestä. Pillereistä, KELA-korvattavat tai kalliimmatkaan, ei ole juurikaan apua. Tuo tunnettu KELA-korvattava kaiken lisäksi aiheuttaa kunnon närästystä jälkivaikutuksena, eli vie sen vähänkin ilon hommasta. Tähän tilanteeseen on vain sopeuduttu puolison kanssa. Se tärkein, eli tähän syöpään kuoleminen, on vältetty ja fyysinen kunto on muuten hyvä.

  #57414
  hemuuli
  Osallistuja

  Hei Aappo

  Sulla on asiat todella hyvin kun neljän viikon jälkeen alkaa pissahommat olla kunnossa ja seksijututkin onnistuu jo jotenkin. Itsellä on yli puoli vuotta leikkauksesta ja nyt alkaa pissahommat olla jo lähes normaalilla tolalla. Reippaampi liikunta on vieläkin vähän ongelma. Pitempi ”kuntokävelylenkki” saattaa vielä aiheuttaa jonkin tipan lirahduksen, juoksemista en ole vielä uskaltanut edes kokeilla. Sellainen vähän epävarma olo on välillä, varsinkin jos joutuu pitkiä aikoja seisoskelemaan. Näyttää aika eri tahtiin tuo asia ihmisillä korjaantuvan.

  Leikkauksessa lähti lähes kaikki erektiohermot, joten sillä rintamalla ei ole paljon kerrottavaa enkä usko, että jatkossakaan tulee mitään ihmeitä tapahtumaan. Sänkyhommat vaimon kanssa kyllä sujuvat hyvin ilman varsinaista yhdyntääkin. On keksitty uusia tapoja saada vaimo tyytyväiseksi.

  Toivotaan, että sinulla toipuminen etenee hyvin jatkossakin!

  #57424
  hemuuli
  Osallistuja

  Hei lumipallo

  Ikävä kuulla, että erektion puuttuminen on aiheuttanut teille niin paljon surua ja tuskaa. Itsellä lähti leikkauksessa lähes kaikki erektiohermot ja minulla asia ei varmaan koskaan korjaannu. Meille ei asia ole ainakaan vielä noussut kovin suureen rooliin johtue ehkä siitä, että meille seksi ei ole mikään valtavan suuri asia elämässä, toki se on ollut tärkeä osa elämää aina.

  Jos miehelläsi on hermot pystytty säästämään, niin erektion palautuminen pitäisi olla mahdollista. Tulee mieleen, että voisiko asia olla kiinni henkisestä puolesta. Olette niin kovasti ja pitkään yrittäneet, että paineet miehelläsi ovat varmaan tosi kovat. Voisiko hakea jotain apua henkiseen puoleen. En kyllä tiedä miltä taholta sitä pitäisi hakea, olisiko jostain seksuaaliterapeutista tai muusta vastaavasta apua.

  Itse olin aika masentunut sen jälkeen kun pissahommat alkoivat sujua ja kiinnostus seksihommiin lisääntyi ja tuntui, että en kuitenkaan enää vaimolleni riitä. Juttelimme sitten vaimon kanssa asiasta ja olimme lopulta samaa mieltä, että saamme asiat toimimaan vaikka ei varsinaiseen hommaan enää koskaan päästäisikään. Asioista keskustelu on meille ollut hyvin tärkeää. Parempi tietää mitä toinen ajattelee kuin arvailla.

  Me emme ole juurikaan keskittyneet erektioon vaan läheisyyteen ja hellyyteen. Sänkyhommissa olemme yrittäneet keksiä ja keksineetkin jotain uutta, jolla vaimo saadaan tyytyväiseksi. Ja kyllä hän on kertonut ihan tyyväinen nykytilanteeseen olevansa.

  Tsemppiä teille!

  #57514
  aappo
  Osallistuja

  Moi keskustelijat

  Nyt on 7 vkoa leikkauksesta ja viimeviikolla soitin sinne urologian poliklinikalle ja kysyin voisko tuolle erketioasialle tehdä jotain,kun vehje ei pelaa kunnolla,koska erektio ei ole riittävä yhdyntään.
  Täti sielä Tayssissa olikin suopea ajatukselle ja lupasi kysyä urologilta mitä lääkettä mulle määrätään.
  Sain jo viikon päästä soitostani ajan sinne ja hoidoksi urologi oli valinnut piikityksen vehkeeseen.
  Olinkin lukenut jo netistä käyttäjien kokemuksia siitä,mutta esim. suomi24-keskusteluihin kannattaa suhtautua hiukan varauksella.
  Kauheen paljon ei asiasta netissä kirjoiteltu.
  No nyt tiistaina sitten kävin poliklinikalla ja sain ohjeen piikitykseen ja täti seurasi kun sen suoritin.
  Aika pitkä se neulaosa,jostain luin että olis 16 mm ja se pitää painaa kokonaan heppiin.
  Varsinkin kun levossa,niin luulis, että menee turhan syvään,no painoin kuitenkin pohjaan, kun käskettiin.
  Sit hiukan hieromista ja käytävään kävelylle odottamaan vaikutusta.
  Sen vaikutus alkaa n. 10 min kuluttua ja alkoihan siinä jöpöttää.
  Vessassa koikeilin kovuutta ja vartin päästä menin tädin luo kertomaan vaikutuksista.
  Sanoin hänelle,että tuolla kyllä jo hommia pystyy hoitelemaan, niin sain luvan lähteä kotiin.
  Hiukan vaikeeta kävely Taysin käytävällä,kun sielä pitää mennä puoli kilometriä,ennenkuin pääsee ulos.
  Toinen käsi taskussa,ettei herätä huomiota,kun pullottaa housut.
  Kotona tein toimistohommia ja ajattelin,että katotaan nyt kauanko seisoo.
  Kahden tunnin kohdalla ajattelin,että kyllä se nyt jo riittää ja suihkuti kylmää vettä,josko siitä oli lähtenyt veltostuun.
  Lähdin vattupuskiin marjoja poimiin,kun kyykkäilemisen pitäisi myös edistää veltostumista.
  Kolmen tunnin päästä piikityksestä alkoi värkki pehmeneen(onneksi).
  Erektio oli hiukan kivulias ja sitä uulemma joilekin tulee sitä.
  Kipu kyllä hävisi erektion mukana,eikä seuraavana päivänä ollut mitään kipuja.
  Seuraavaksi kokeillaan käytännössä,miten homma toimii,kun saan reseptin.
  Olen nappaillut 1/4 sildenafiiliä kokoajan päivittäin,vaikka viimetutkimuksien mukaan siitä ei olisi hyötyä ko. asiassa.

  Tässä nyt tämä erektiopainotteinen päivitys.

  #60311
  kurkelo
  Osallistuja

  Heipsis.
  Noista piikeistä luin hieman kateellisena. Oliko tuo ”muse”,tms, joka noin tehokasta? Tuo ”invicorp” uutta, joskaan ei taida olla noin tehokasta. Kivuton ainakin itselläni. Kyllä tuossa petipuuhassa pääkin mukana on, hieman se jännittää, toimiiko vai ei. Mutta riittävä himo vie liiat jännitteet väärästä päästä. Mullakin kolme kuukautta leikkauksesta, ”omavoimainen seisokki” vielä utopiaa. Vaikka jo lekurilta kyselin, vapisiko käsi,ettei vaan hermot menny poikki? Kuulemma joutuu venyttelemään niitä sivuun,niin eivät heti palaudu. Itsellä vaipat myös jäi kolmisen viikkoo leikkauksesta. Tosin vieläkin joskus pitäis hillitä naurahtelua,yskimistä, yms, kun on monen tunnin kusilasti päällä. Muutoin ok,kunhan tuo etuveikka muistaa entisen elämänsä. (Kommentoin tuonne erotiikkapuolelle leikkauksen jälkeisestä peniksen lyhenemisestä hieman, mielenkiintoinen julkaisu osui silmiin,löytynee haulla kvg;stä..)
  Eikun joulun(kin) odotusta!

  #60861
  aappo
  Osallistuja

  Moi taas lukijat.
  Minulta jäi päivittämättä tilanteeni jälkitarkastuksen jälkeen.
  Patologin tutkimuksesta paljastui,että tauti ei ollut levinnyt imusolmukkeisiin,jotka myös poistettiin leikkauksessa.
  Eli ne olivat puhtaat.
  Saamassani urologin kirjeessä luki,että tauti vaikuttaa olevan nyt poissa.
  Ja se urologi,joka oli sielä jälkitarkastuksessa ei osannut kyllä kertoa tilanteesta mitään,että onko terve vai mikä on.
  Enkä oikein osannut kysyä muusta kuin erektiosta,joka ei toimi ilman piikitystä.
  Sain hänen kyllä kirjoittamaan minulle reseptin vuodeksi niitä Muse-puikkoja,joita kokeilinkin pari kertaa huonolla menestyksellä.
  Eli ei toiminut minulla.
  Se caverject dual-piikki on kyllä liiankin toimiva,sillä mulla on käytössä se tuhdimpi 20 mikron piikki,jossa pienin määrä on 5 mikroa.
  Kelakorvattavuuden takia sain tuon isomman piikin,kun sitä pyysin.
  Nyt olen kokeillut poistaa ruutasta 10 tippaa,ennenkuin laitan sen penikseen.Nimittäin olen testannut,että juurikin 5 mikroa vastaa 30 tippaa.Vielä erektio kestää liian kauan eli 3 tuntia,vaikka jumppaisi,saunoisi tai venyttelisi kuinka.
  Menee aikaa touhuun vähän liikaa ja ei voi alkaa touhuta liian myöhään illalla nukkumaanmenon vuoksi.
  Muuteenhan peli on aivan mahtava käyttää,kun ei veltostu ollenkaan,vaikka saisi orgasminkin.
  Tuommosen tunnin saa kyllä meneen touhussa,mutta sit alkaa into laantuun.Eli pari tuntia sitten jääpussin kanssa venytellessä.
  Mä taidan olla herkkä sille aineelle,tai mistä sitten johtuu,kun ei haihdu pienemmässä ajassa.
  Muuten yleiskunto on aika hyvä ja harrastan liikuntaa minkä töiltäni ehdin.
  Sen jälkitarkastuksen jälkeen soitin taas poliklinikalle ja kysyin sitten koska seuraava kontrolli on ja täti kertoi sieltä tulevan kutsun kyllä mulle.
  Näillä mennään.
  Tsemppiä kaikille.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.