Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #46404
  Semmi
  Osallistuja

  Hei!
  Olen 31v suurperheen äiti. ”Tarinani” alkaa viime syksyltä, jolloin kävin papakokeessa. Tuloksissa paljastuikin muutoksia, asc-h, h-sil ei poissuljettavissa. Sain lähetteen kolposkopiaan ja aika tuli kuukauden päästä.
  Kolposkopiassa otettiin kolme koepalaa ja hpv näyte. Kuuden viikon odottelun jälkeen sain vastauksen, korkean riskin hpv ja cin2 muutos.
  Tammikuun alussa tehtiin sitten Loop hoito, jossa muutosalue poistettiin. Pyysin samalla ultrausta alavatsakipujen vuoksi. Ultrassa löytyikin kystan kaltaisia muutoksia, mutta nökyvyys oli huono ja sain lähetteen radiologille ultraan.
  Ultran tulokset sain viime perjantaina, kohdun ja virtsarakon välissä on 4cm halkaisijaltaan oleva kystan tapainen muutos, jonka sisällä on pienempiä rakkuloita. Näkyvyys oli ollut huono ja sain ajan uuteen ultraan, joka tehdään kolmen viikon päästä. Mri ei ole myöskään poissuljettu.
  Tänään sain vielä postissa lähetteen labraan, katsotaan ca12-5, ca19-9 ja muistaakseni s-cea.
  Tulkitsenko oikein, että tässä nyt on epäily syövästä olemassa?

  Alavatsakipuja ja paineentunnetta on edelleen. Minulla on myös alaselkäkipuja, mutta en tiedä liittyvätkö ne millään lailla tähän.

  oma olo on vähän sekava, en tiedä yhtään miten suhtautua. Onko ylireagaointia olla peloissaan? Onko luopa huolestua, vai mitö tässä pitäisi ajatella?

  Kiitos jo etukäteen vastauksista.

  #46414
  Juse
  Osallistuja

  Hei Semmi,kyllä nuo on niitä syöpään liittyviä eli esim. mulla oli pahanlaatuinen syöpäkasvain paksusuolessa joka poistettiin mutta ei tullut avannetta mulla seurataan tuota S-CEA arvoa joka tällä hetkellä kohillaan eli 2.3.Kyllä se on ihan luoonnollista olla peloissaan ja huolissaan olin itsekkin aika ulalla kun lääkäri sanoi tähystäessään että pahanlaatuinen syöpäkasvain on.Onneksi hoidot on kehittyneet ja uskon että sinunkin asia on hoidettavissa ole ihan luottavaisin mielin ja syöpälääkärit kuin myös hoitajat ovat loistavia ihmisiä.Toivotan sinulle voimia jaksaa ja kyllä asia selviää ole rauhallisin mielin vaikka tämä onkin niin helppo sanoa mutta itse sytöhoidot ja leikkauksen läpikäyneenä tiedän minkälainen oravanpyörä se on.

  Terv.Juse

  #46434
  Hanne17
  Osallistuja

  Hei Semmi,
  jos ymmärsin oikein nuo arvot sinulta tutkitaan, vielä ei ole koholla olevia arvoja? On luonnollista olla huolissaan, mutta älä vielä ole varma syövöstä. Itselläni oli pari vuotta sitten vastaava tilanne, löytyi kasvain munasarjasta, näytti oahalta ja ultrattiin pariin otteeseen ja tutkittiin veriarvoja. Ei ollut pahanlaatuinen, mutta kasvoi ja lopulta leikattiin, tähystyksessä ja toivuin sika nopeasti. (Nyt sairastamani syöpä ei liity siihen kasvaimeen millään tavoin, minulla on vain huono onni.) Eli totta kai jännität, mutta älä usko pahinta. Ja vaikka sieltä syöpä löytyisi, ei sittenkään tarvitse olla toivoton. Kun hoitoon on päässyt, on se huippuluokkaa, ja useimmat meistä nykyään toipuvat. Pelko kuuluu asiaan, mutta itse ajattelen etten halua antaa sen tuhota niitä päiviä, jolloin voin viettää hyvää elämää. Lämpimiä ajatuksia sinulle!

  #46474
  Semmi
  Osallistuja

  Kiitos teille!
  Nyt on pahin sekavuus ohi, mutta kyllähän tämä edelleen mielessä on.
  Nuo arvot tosiaan nyt vasta tutkitaan.

  Ehkä hölmöä, mutta sellainen olo tuli, että pitää tehdä mahdollisimman paljon kaikkea kivaa nyt jos tulokset ovatkin huonot.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.