Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #73107
  Lynx
  Osallistuja

  Minulle määrättiin Bicalutamid 150mg 3 kk sitten, kun alkoivat Salvage-hoidon sädetykset.
  Eturauhasen poistoleikkaus on tehty robotilla vuonna 2014 ja viime syksynä PSA nousi 0.2:een ja siitä johtuen annettu 33 sädetystä alkuvuodesta.
  Sädetyksen aikana ei ollut mitään ongelmia, mutta nyt sädetyksen jälkeen iltasella rinnat ovat olleet kipeät ja arat. Lisäksi rinnat ovat kasvaneet.

  Voisko tuon lääkkeen jättää kokonaan pois vai riittäisikö jos puolittaisi annoskoon?
  Otin Panadolin 1mg kipulääkkeen illalla, jotta pystyin nukkumaan, mutta kuinkahan kauan tuollainen iltakipu jatkuu.
  En myöskään tiedä kauanko Bicalutamid-lääkettä pitää käyttää, joten vähän ärsyttävä tilanne.

  Millaisia kokemuksia teillä on Bicalutamid lääkkeen haitoista ja millaisia korjaavia toimenpiteitä teille on tehty?
  Harrastan kestävyysurheilua, joten on aika hassua että rintani ovat pian kuin jollain bodarilla tai teinitytöllä.

  #73109
  Waartu
  Osallistuja

  Moro Lynx. Sivuttiin Bikalutamiinia aiemmassa keskustelussa. Käytin sitä 2008 – 2015. Sitten kun havaitaan sen vasteen heikkenevän, eli PSA alkaa nousta, sitten harkitaan muuta lääkettä.
  Haitat ovat samat kuin minullakin. Rintojen kasvu ja arkuus sekä harvakseltaan kuuma aalto. Tavallisesti se tuli aamukahvia juodessa.
  Vaikka sädehoidossa annettiin ns boostersädetys kumpaankin rintaan, niin silti rinnat kasvavat tiettyyn rajaan asti. Sitten kasvu pysähtyy mutta arkuus säilyy, toki vaihtelee.
  Että tuttu on Bikalutamiini.

  #73110
  Zip
  Osallistuja

  Moro Lynx ja Waartu, sekä muut.

  Historiaa: 2017 RALP. PT3aN1M0 Gleason 7 (4+3). PSA jäi 0,6, salvage-sädehoito loppuvuodesta 2017. Tämän jälkeen PSA oli tasolla 0,1-0,2, alkoi nousta syksyllä 2019, oli 0,4. Bikalutamidi 1/2020 alkaen, PSA tippui 0,2 , kunnes alkoi taas nousta syksyllä 2020, nousi arvoon 1.0.

  1/2021 PSMA-PET-kuvauksessa löytyi kaksi metastaattista imusolmuketta, stereotaktiset sädehoidot heti perään. PSA on ollut nyt vuoden verran tasolla 1.0.

  Olen siis syönyt keskeytyksettä Bikalutamid 150:sta nyt reilut 2 vuotta. Alkuun nännit olivat arat, mutta arkuus pieneni ja lopulta lähes hävisi. Rinnat kasvoivat alkuun jonkin verran, mutta olen muutenkin lihonut muutaman kilon, vaikka liikuntaa harrastankin ja syön ja juon kuten ennenkin. Kuumia aaltoja minulla ei ole ollut. Siis hyvin olen pärjännyt lääkkeen kanssa.

  #73115
  Lynx
  Osallistuja

  Hei Waartu, Zip etc

  Hyvä kuulla kokemuksia Bicalutamidista. Nännien kipu ei ole kokoaikaista vaan ehkä enemmän kosketusarkuutta. Kuukauden päästä on verikoe ja sitten urologin kanssa etäsessio. Lääkettä pitäisi syödä 2 vuotta, jos ei ole haittavaikutuksia. Jos rinnat ei tästä kasva ja niiden arkuus vähenisi, niin varmaan pärjäilen, jos lääke on tarpeellinen.

  #73117
  Waartu
  Osallistuja

  Terve. Minulla Bikalutamidi piti psa arvot kurissa vuosikausia. Toki pieniä heilahduksia oli mutta sairaus pysyi kurissa. Tuo rintojen arkuus on pieni juttu kun saa elää normaalia elämää. Tietysti on mahdollista että lääkkeen vaste häviää ajan myötä niin kuin se tekeekin, mutta sitten ovat uudet lääkkeet ja hoidot. Saan kyllä kiittää että 15 vuoden jälkeen olen yhä hengissä.
  Aurinkoa ja lämmintä, mikäpä tässä on ollessa

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.