Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #69077
  Lily
  Osallistuja

  Nyt kaipailisin vertaistukea. Minulta poistettiin polyyppi ja siinä samalla tehtiin myös kaavinta ilmeisesti kohdunkaulan johonkin osaan. Vastauksena näistä ca in situ/HSIL. Papa puhdas, pipelle puhdas. Pinnallisesta muutoksesta puhuttiin. Mitä tämä voi olla? Seuraavana olen menossa loop-konisaatioon. Onko minulla siis nyt varmasti syöpä?

  #69078
  Lily
  Osallistuja

  Voi kovasti kokemuksia ja vertaistukea kaipaisin. Yöt menee valvoen kun tuntuu niin kamalalta tämä miettiminen..

  #69080
  pauliina78
  Osallistuja

  Hei Lily! Sulla ei ole mitään hätää! Kaikki järjestyy kyllä,usko pois. Mä olen tänne kirjoitellut mun tarinaani,mutta lyhykäisyydessään se menee niin että 5/18 todettiin pieni syöpä, loop oli sitä ennen. 6/18 leikattiin ja eikä löytynyt enää mitään. Eli selvisin ”pelkällä” leikkauksella ja pieni paha oli lähtenyt jo loopissa pois.
  Tuo pinnallinen tarkoittaa nimensä mukaisesti pinnallista muutosta, eli paha ei ole päässyt ns porautumaan, invasiiviseksi. Mulla oli 3mm syvä niin sitä kutsuttiin invasiiviseksi. Mutta hsli on esiastetta vielä, mä uskon että sulla ei ole mitään hätää! Vaikka tiedän ja muistan niin hyvin tuon odottelun! Ja niin kovasti toivo saavan tietoa nopeasti. Se helpottaa kyllä. Kysy vaan jos jotain tulee mieleen!

  -Pauliina

  #69081
  Lily
  Osallistuja

  Tuhannet kiitokset sinulle vastauksesta! Jälleen yksi valvottu yö takana, sitä vain pyörittelee pahinta mielessä koko ajan. Miten sinulla todettiin syöpä? Oliko papassa poikkeavaa? Minua ihmetyttää eniten, että papa ja pipelle ei mitään poikkeavaa, mutta sitten polyypissa tällainen löydös.. Toivon kovasti vain, että tämä olisi vielä hoidettavissa mitä se sitten ikinä onkaan.

  #69083
  pauliina78
  Osallistuja

  Moi! Mulla oli papassa epäily esiasteesta. Siitä eka kolposkopiaan, josta vastaus ais/hsli, siitä sitten looppiin,josta paljastui 9mm leveä ja 3mm syvä varhainen syöpä. Mulla kävi hurja tuuri että se löytyi, adenokarsinooma harvoin näkyy papassa ja mulla sattui näkymään. Hyvä kun sulla oli pipelle ja papa puhdas! Ehkä se polyyppi on tavallaan kätkenyt sen esiasteen? Tai sitten vain se harja ei ole osunut? Nää vaan tälläisiä mun pohdintoja. Koska sulla on looppi? Nää viikot jossa ei ole kuin epätietoisuutta on tosi raskaita. Jos oot yhteydessä lääkäriin tai hoitajaan niin pyydä saada jotain rauhoittavaa. Mä sain silloin opamoxia,sai vähän nukuttua ja ei ahdistanut ihan niin paljon. Kovasti,kovasti voimaa!

  #69084
  Lily
  Osallistuja

  Kiitos sinulle jälleen kun jaksoit vastailla. Kolposkopia ja loop on kahden viikon päästä, nämä käsittääkseni samalla kertaa. Miten sinut leikattiin? Koko kohtu pois? Suurin pelko tietenkin on, että levinnyt syöpä löytyy, jota ei voida enää hoitaa. Näkeekö lääkäri heti siinä skopiassa onko mahdollisesti poikkeavaa?

  #69085
  pauliina78
  Osallistuja

  Joo,ne on sulla varmasti samalla kertaa. Mä olin silloin niin paniikissa että kävin yksityisellä kolposkopiassa (ihan turha juttu koska olisivat tehneet sen loopin yhteydessäkin ja vastauksia joutui joka tapauksessa odottaa) ja siitä sit looppiin. Mulla ei kauheesti otettu kantaa loopissa,.sanoivat että pitää oottaa patologin lausunto. Totta sekin tietty, itse olin kovin paniikissa ja olisin halunut heti tietää…mulla oli looppi joskus huhtikuun lopussa ja siitä meni kaksi vk ja sain soiton ja tulokset 5.5.

  Mulle tehtiin radikaali kohdunpoisto. Eli kohtu, sen vieruskudokset, emättimestä pari senttiä,munanjohtimet ja vatsan alueen imusolmukkeet.olin hyvin myöntyväinen tähän ratkaisuun sillä mut oli jo steriloitu,kaksi lasta tehtynä ja ikää oli silloin 39v. Lisäks oli ihan kaameet menkat, paljastui sitten leikkauksen yhteydessä endometrioosikin ja sitäkin sitten leikkasivat. 6h kesti.

  Toivotaan että sullakin olisi lähtenyt pahat solukot jo kokonaisuudessaan pois polyypin oton yhteydessä!

  #69087
  Lily
  Osallistuja

  En tiedä onko minun tilanteessa kyse adenokarsinoomasta vai jostain muusta. Kiva kuulla, että sinulla on kaikki nyt hyvin. Lääkäri oli kirjoittanut Kanta-tekstiin että pinnallinen muutos, ei merkkejä leviämisestä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että ilmeisesti myös vahva esiaste tai Ca in situ voi pitää sisällään pahanlaatuisi soluja, olenko oikeassa? Pitää nyt vaan yrittää pysyä rauhallisena ja ajatella, että en minä tähän vielä kuole..

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.