Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68108
  Katti.h
  Osallistuja

  Mulla leikattu paksusuolen syöpä 2004 jolloin olin 32 v. Levinnyt imusolmukkeisiin ja kävin läpi sytohoidot, Käynyt kerran vuodessa labrassa cea arvon ottamassa. Nyt arvo noussut 0,6 sta 0,9. Tulossa tähystys ja TT kuvat, oon ihan paniikissa, Onko uusiutut taikka levinnyt jonnekkin näinkin pitkän ajan jälkeen? Luin joskus että 5v seurataan mutta mulle tää on loppu elämän seuraamista. Elikkä kait se sit voi tulla uudellen kuinka pitkän ajan jälkeen vaan ? Panikissa olen ja jällen mietin hautajaisiani yms.

  #68110
  Tuisku56
  Osallistuja

  Hei Katti.h
  Eikös CEA arvon normaali ole alle 5? joten tarkoitatkohan jotain muuta arvoa?

  #68111
  kuutamolla
  Osallistuja

  Hei vaan! Itsekkin olen toisessa viestiketjussa pohtinut CEA:n muutoksia. Itselläni ei koskaan ole ollut noin alhaisia arvoja! Eri sairaaloissa erilaiset viitearvot käytössä. Syöpäyhdistyksellä asiantuntija sanoi, että viitearvojen yläraja on 4,9 suolistosyövässä. Itselläni siis ennen sigmasuolessa olleen syöpäkasvaimen poistoa syövän merkkiaine 7.8. Ennen sytoja 2,8. Sytojen lopulla kohosi yllätyäen 6.4. Sitten spontaani lasku 4,6 ja eka verikoekontrolli 3,6. Itse olen ihan rauhallisella mielellä. Ct-kuvat ja kolonoskopia tehtiin kesäkuun lopussa varmuuden vuoksi. Moni asia vaikuttaa tuohon merkkiaineeseen. Itselläni luulen sytostaattien ja niiden aiheuttaman suolistotulehduksen(ärhäkkä ripuli parisen viikkoa) nostaneen arvoja. Ovat hyvin yksilöllisiä kuulemma. Toisella reagoivat herkemmin. En olisi itse huolissani, jos CEA arvo alkaa 0, jotain! Ainakin toivotan Sinulle rauhallista mieltä ja iloisia uutisia tutkimusten jälkeen!-kuutamolla

  #68113
  Tuisku56
  Osallistuja

  Hei!
  Minulla oli CEA 14 kun syöpä löydettiin. Leikkauksen jälkeen otettu pari kertaa arvo ja se on ollut 2 ja 3 välillä. Lääkäri myös minulle sanoi, että se arvo voi hieman heitellä. Siksi tuota arvoa ihmettelin että voikin olla 0, jotain. Luulisi, että tuollainen arvo ei aiheuttaisi huolta mutta hyvähän se on että tutkivat.

  -Tuisku

  #68115
  Katti.h
  Osallistuja

  Tiedän että cea normi alle 5, mutta viimeeksikin kun mulla oli noussut 0.7 tehtiin tähystys. Hyvälaatuinen kasvain umpisuolessa löytyi silloin. En tiiämiksi 0.6 on ollut mulle oko arvo. Silloin ei oo ollut mitään hätää.

  #68116
  Juse
  Osallistuja

  Mulla oli lähtötilanne 2.9, 2015 ja sitten on ollut alimmillaan 1.8 ja nyt kesällä 2.2,täällä pitäävät ylärajana 3.4;ää.Kysyin kirurgilta että voiko olla tasan nolla tuo arvo sanoi että ei ja tupakoitsijoilla se on korkea itse en tupakoi.Ensi vuonna viimeinen kontrolli saa nähdä mitä tuleman aika näyttää.

  #68119
  ronja
  Osallistuja

  Mulla lähtötilanteessa pari vuotta sitten CEA 10,8. Alimmillaan oli 1.6. Sitten nousi äkisti parissa kuukaudessa 88 ja on nyt 35. Kontrolli marraskuussa. Umpparisyöpä todetiin parantumattomaksi .
  Lääkäri sanoi ettei CEA arvoon voi kiinnittää liikaa huomiota. Kohdallani tuo kymmenien pykälien nousu kertoi, että tauti on edennyt ja sitä tuki muutkin tutkimukset.

  Jotenkin kummallisesti näinkin karmeiden lukujen kanssa on ollut pakko tulla toimeen ja totuttava siihen ajatukseen, että tämä tauti vie halusin sitä tai en . Totuuden nimissä on sanottava että haluaisin vielä elää ja olen tälle syövälle vihainen.

  #68124
  Katti.h
  Osallistuja

  Voi olen niin pahoillani Ronja tilanteestasi. En oikein osaa muuta sanoa.
  Juse, mä käyn edelleen kerran vuodessa cea kokeella ja vähintään 5 vuoden välein tähystyksessä. Ja niin kauan tarkoitus jatkaa kun elossa olen. Syöpä todettiin v. 2004 ja silloin paranin. Saa nähä miten nyt käy..

  #68126
  Juse
  Osallistuja

  Ok,Katti.h,näissä näyttää olevan eroja tapauskohtaisesti,mulla ollut tähän mennessä kerran vuodessa labrat jossa myös otettu CEA arvo.Tosin 2017 kävin varhennetussa tähystyksessä kun oli verta mutta mitään ei löytynyt,no nyt on sitten ensi vuonna se viimeinen rypistys jos ei ennen sitä ilmaannu mitään.Kyllähän tämä on semmonen keissi jota en olisi halunnut kokea yhtään kertaa mutta eipä näistä itse voi päättää,toivotan sinulle ja teille toisille voimia päiviin koska helppoa se ei ole varmasti aina.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.