Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67320
  Maya
  Osallistuja

  Hei!

  Olen ymmärtänyt, että näiden verikokeiden tuloksia tulkitaan yhdessä, kun epäillään / jos sairastaa suolistosyöpää. Olenko aivan väärässä?

  Miten nämä arvot ovat muuttuneet teillä taudin edetessä (toteaminen ja eteneminen, hoitojen aikaan ja hoitojen jälkeen) ?

  Itselläni molemmat arvot ovat hieman nousseet, mutta ovat kuitenkin viitearvojen sisällä.

  #67321
  Salamatkustaja
  Osallistuja

  Hei! Minulta löytyi ja leikattiin suurikokoinen syöpäkasvain sigmasuolesta lähes kolme vuotta sitten. Kun hakeuduin päivystykseen runsaan suoliverenvuodon takia, alkuhämmingin jälkeen alkoivat epäillä syöpää ja ottivat myös tuon CEA-verikokeen, joka oli alle 1. Loppujen lopuksi sigmasta löytyi kuin löytyikin kolonoskopian avulla suuri tuumori, mutta nuo syöpämarkkerit ovat minulla olleet aina alhaisia ja viitearvoissa. Luulen (korjatkaa, jos olen väärässä), että syöpämarkkerit nousevat vasta levinneessä syövässä, jota minulla ei onnekseni ollut.
  Kesäterveisiä kaikille!

  #67327
  Maya
  Osallistuja

  Salamatkustaja, kiitos vastauksestasi! Hienoa, että syöpäkasvaimesi on saatu leikattua! Kesäterveiset myös sinulle!

  Minulla tammikuussa tuo CEA-koe oli 1,9. Eli umpilisäkkeen poiston jälkeen, mutta ennen sitten tuota leikkausta, jossa poistettiin pari senttinen musinoottinen tuumori vatsasta. Nyt tämän kuun alun CEA-lukema oli 2,3.

  Nyt tilanne on se, että vatsastani löytyi massaa ct-kuvissa. Minut leikannut lääkäri soitti tiistaina ja kertoi tuon massan näyttävän hyvin samalta, kuin minulta tammikuussa poistettu – sillä erotuksella, että tuota on nyt enemmän kuin silloin. Syyskuussa menen uusiin ct-kuviin ja tapaan minut leikanneen lääkärin.

  Kamalasti pelottaa, varsinkin kun tuo CEA jatkaa nousuaan hitaasti, mutta varmasti.
  CA19-9 on pysynyt aika lailla samoissa lukemissa. Nyt se on 3,0 – huhtikuussa se oli 2,8 mutta maaliskuussa 3,5. Eli vaihtelee.

  #67384
  kuutamolla
  Osallistuja

  Hei! Hyvä kun löysin tämän ketjun, jossa keskustellaan CEA arvoista. Helmikuussa 2019, sigmasuolesta löydettiin kolonoskopiassa syöpäkasvain. Ennen leikkausta syöpämarkkeri oli 7,8. Noin kuukausi operaatiosta arvo 2,8. Sanottiin normalisoituneen. Sain liitännäishoitoina oksaliplatinaa ja cabecitabineja tabletteina. Piti saada 4 sykliä, mutta kolmannessa syklissä alkoi hankala ripuli episodi. Suoli ärtyi niin pahasti että sen rauhoittamiseksi olin 9 vrk sairaalassa. Suolisto tuntui aivan kuohuvan. Luulin saavani viimeiset sytot, kun tilanne rauhoittui, mutta CEA olikin yllättäen koholla: 6.4. Lääkäri määräsi ct-kuviin ja kolonoskopiaan. Verikokeet tietenkin myös. Levinneisyyttä ei näkynyt ja suolistossa kaikki hyvin! CEA spontaanisti laskusuunnassa 4.6. Siirryin gastrokirurgian puolelle seurantaan. Syyskuussa eka kontrolli verikoe. OLETAN TUON RIPULI SESSION NOSTANEEN NUO ARVOT. Luin jostakin artikkelista, että suolistotulehdus vaikuttaisi syövän merkkiarvoihin. Jännittää kyllä syyskuun labratulos. Onko muilla vastaavia kokemuksia CEAn nousuista/laskuista. Mukavaa kesäillan jatkoa Syöpä Ystävät! Koetetaan pärjätä toisiamme tukien! T.kuutamolla ”mummeli”

  #67463
  MaKo
  Osallistuja

  Moi kaikille!!!!
  Mä olen uusi tällä palstalla, mutta vanha konkari syöpähommissa 😉
  Mä kerron vähän taustaa, 2011 helmikuussa leikattiin eka suolistosyöpä, tosin leikatessa ei vielä sitä tiedetty, vaan leikattiin abskessia sigmasuolesta. Lopputulemana sieltä saatiin miehen nyrkin kokoinen möykky, ja parikymmentä senttiä suolta. Ja patologi diagnosoi syövän.
  Sain liitännäishoitona Xelodaa ja oksaaliplatinaa suonensisäisenä, 8 hoitojaksoa.
  Tilanne oli hoitojen jälkeen jonkin aikaa ookoo, mutta seuraavan vuoden heinäkuussa olin taas leikkauspöydällä. Vatsaontelossa musinoottinen karsinooma, vatsa täys kasvainta, ja muutamia etäpesäkkeitä . Kaikki ylimääräinen siivottiin mahasta pois, ja sieltä tulikin kuulemma ämpärillinen kamaa…..
  Paskempi juttu oli, että leikkauksessa vahingoitettiin vasemman jalan femoraalihermoa, ja menetin osittain liikuntakykyni, sen myötä olin työkyvytön, ja jouduin luopumaan KAIKISTA mulle niin rakkaista liikuntaharrastuksistani. Hoitona oli ”vain Xeloda, koska liikuntakyvyn heikkenemisen takia ei suonensisäistä sytoa annettu.
  Ennenkuin sytokuuri oli loppu, TT_kuvissa näkyi jo taas kasvustoa, ja viimeisin leikkaus oli alkuvuodesta 2014. Hoitona Xeloda ja irinotekaani suoneen. Tällä kertaa lähti sitten tukkakin……
  Lääkärin sanoin kyseessä on agressiivinen syöpä.
  Vuodenvaihteessa 2014-2015 oli viimeinen sytostaattikuurri, ja sen jälkeen olen ollut ns. tautivapaa. Säännöllisiä kontrolleja, labroja ja TT-kuvia kuitenkin koko ajan.
  Mutta…..eilen kävin taas labroissa, ja tänään syöpikseltä lääkäri soitti, että Ca19-9 oli huomattavasti koholla. Silloin kun toinen syöpä todettiin, se oli 35, ja nyt 31. Eli loppuvuodesta 2012 tähän päivään se on ollut koko ajan alle viitearvojen.
  Nytkö se syöpä on sitten taas uusinut?? Onko täällä ketään, joka olis selvinnyt 4 suolistosyöpäkerrasta?
  Mulle tuli itselle sellainen tunne, että tällä kertaa en selviä, aikaisemmilla kerroilla en edes kertaakaan ajatellut tuota vaihtoehtoa.
  Ehkä menen jo asioiden edelle, TT-kuvauskin on vasta tulossa, mutta ei hyvältä kuulostanut nuo mun korvaani…..
  Kun lääkärikin sanoi, että todella hämmästyttävästi olen näin kauan ollutkin tautivapaana.
  Mä olen nyt vähän sekaisin tän asian kanssa…

  #67466
  ronja
  Osallistuja

  Hei,

  Mulla CEA on ollut välillä 1-2 kunnes yht äkkiää oli sytotauon jälkeen 88 ja CA19-9 oli 150 kun se aikaisemmin oli viitearvoissa 15 pinnassa

  Nyt nuo markkerit otetaan ensi viikolla . Saa nähdä mikä on tilanne silloin. Hirvittää mennä onkologin puheille kun viimeinen sytky oli jo kk sitten. Eilen oli CT kuvaus

  Kuoleman ajatus pelottaa mutta e halua ajatella sitä . Sanovat että suolistosyövässä ei ikinä saada viimeistä syöpäsolua tuhottua. Kunpa saisi sen ees pysymään samana. Kohdallani on kyse kuukausista lekuri toukokuussa sanoi, Nyt tuli sytostaattimyrkytys ja olin sairaalassa 9 vrk toipumassa ja nyt kotona. En tiedä mitä ees ajatella

  CEA ei kaverillakaan noussut kuin vasta sitten kun umpparisyöpä oli jo levinnyt ja mulla nousi heti kun sain syöpädiagnoosin

  Pitää kysyä tuosta ensi viikolla onkologilta miten noita markkereita pitää tulkita

  Hyvää illan jatkoa kaikille, Ronja

  #67473
  MaKo
  Osallistuja

  Moi, onpa sullakin nyt paljon mietittävää, voimia kovasti.
  Ymmärsinkö oikein, että sun syöpä on jo ihan loppuvaiheessa?
  Milloin olet saanut ekan diagnoosin, eli kuinka pitkä matka on ollut tähän pisteeseen?
  Sulla on ilmeisesti ens viikolla lääkäriaika, saat ainakin vastaukset kysymyksiisi.Mä joudun vielä odottamaan vaikka ties mitan kauan, ja se on niin vaikeeta…….asia pyörii mielessä koko ajan.
  Mä olen opetellut sellaisen EFT Tapping systeemin, millä saan onneksi vähäksi aikaa ajatukset rauhoittumaan.
  Yöllä kyllä valvoin …….

  #67474
  Maya
  Osallistuja

  Hei MaKo,

  minulla on tuo sama eli musinoottinen karsinooma.
  Tai minun tammikuisessa leikkauksessa ei ollut kuin yksi musinoottinen karsinoomapesäke. Tehtiin kuitenkin leikkaus, jossa tämän kasvaimen lisäksi poistettiin vatsapaita. Puolivuotis kontrollissa heinäkuun alussa tt-kuvista löytyi jotain poikkeavaa ja kuvat lähtivät Ouluun minut leikanneen tiimin nähtäväksi. Nyt olen menossa Ouluun syyskuussa uusiin kuviin, on epäily, että tuo syöpä on uusiutunut.

  En tietoisesti laske päiviä, mutta joka päivä kuitenkin olen tietoinen montakö päivää käyntiin on. Nyt on tasan 30. Ahdistaa välillä kovastikin ja yksinäisyyden pelko on jotain hirveää ja yksi ihminen toisensa jälkeen katoaa elämästäni jonnekin. Ei minulla kohta ole kuin näitä minua ammattinsa kautta tukevia ihmisiä ympärillä.

  #67485
  ronja
  Osallistuja

  Hei

  Minä sairastuin 11/ 2017 ja nyt loppusuoralla jos nyt niin voi sanoa.

  Loppu tulee kuulemma nopeesti ja siihen uskon kunhan vaan saan tarpeeksi kipulääkettä.

  Kamalaahan tää on, enkä ole tähän kuoleman ajatukseen tottunut mutta kaikki on yritetty . Mulle ei vaan sovi lääkkeet ( sytot) eikä muutkaan. Ei voi mitään.

  En uskalla ajatella näitä. Olen vain kissaani kanssa ja olen sopinut jo mihin se joutuu sitten kun olen kuollut. Ihan hirveetä tää luopuminen kaikesta ja elämästäkin on. Mutta elän joka päivä ja kuolen sit vaan 1 päivä. Se on lohtuni. Niin ja kudon tyttäreni tammikuussa syntyvälle vauvalle peittoa ja rukoilen että eläisin siihen asti että näen hänet ja saan kokea mummoksi tulemisen. Se olisi ihanaa… mut katotaan. Ens pe onkologi. Hirvittää

  #67488
  MaKo
  Osallistuja

  Voi Ronja sua, sanattomaksi vetää ja kaikki sanat tuntuu niin latteilta. Lähetän sinullekin pitkän ja lämpimän virtuaalihalauksen.
  Mä mietin just omaa tilannettani, siis siltä kantilta miksi minusta mahtaa tuntua niin voimattomalta asian edessä.
  Itseasiassa mulla on viimeisen 7 vuoden aikana ollut 3 suurta syöpäleikkausta sytostaattikuurineen. Jalan parantumaton hermovaurio kovine hermosärkyineen (nyt onneksi sentään ne on loppuneet). Polvilumpion murtuma joka leikattiin. Nilkan molemminpuoleinen murtuma, joka leikattiin kahteen kertaan. Jänteen repeämä polvilumpiosta, ja sen mukana irronnut luunkappale.
  Että onhan tossa ollut, kaikenlaista.
  Olen niin väsynyt, varsinkin alusta aloittamiseen. Jokaisen jutun jälkeen joudun palaamaan alkuun, ja aloittamaan alusta. Ja tähän mennessä motiivia on ollut, ja olen onnistunut saamaan elämäni aina melkein ennalleen.
  Nyt on voimat lopussa, ja motivaatiokin jo pelkän ajatuksen tasolla kateissa…..
  Oikeastaan minun ei pitäis tämmösiä kirjoitella, koska lopullinen diagnoosi on tekemättä, mutta kyllä mun mielestä noi labrat on aika yksselitteiset…
  Koitetaan Ronja pärjätä, ainakin huomiseen. Uuteen päivään, jooko !!!

  #68100
  kuutamolla
  Osallistuja

  Hei viestiketjulaiset! Tuossa aikaisemmin kirjoittelin omasta syöpätarinastani. Minun CEA arvot ovat vaihdelleet ylös ja alas. Kun syöpä kolonoskopiassa löydettiin, oli CEA silloin helmikuussa 7,8. Ennen hoitojen aloitusta huhtikuun alussa 2,8. Sytostaattien loppusuoralla yllättävä kohoaminen …olikohan se 6,4. Ct-kuvat ja kolonoskopia ok. Hoidot lopetettiin, ja arvot spontaanisti laskuun, 4.6. Ja nyt eka kontrolli verikoe kastrokirurgian puolella, jännitti kovasti, arvo oli laskenut 3,6. Täällä sairaalan(Kys) viitearvon yläraja 3,5. Syöpäyhdistyksellä sanottiin viitearvon ylärajaksi 4,9. Vointini on hyvä, olen ollut iloinen saadessani käydä töissä. Voikohan sytostaatit nostaa tuota arvoa, näin olen itse tuumaillut. Kun arvo lähti laskuun hoitojen loputtua. Kokemuksia haluaisin edelleen lukea. Voikaa hyvin ja nautitaan pienistäkin valonpilkahduksista, nyt syksyn ruska antaa ainakin väriä elämään!- kuutamolla

  #69581
  Roen
  Osallistuja

  Mulla CEA oli 109 ja leikkauspäivänä 220.
  Leikkauksen jälkeen 14 ug/l.

  Vaikka hakeuduin hoitoon niin hoidosta kieltäydyttiin 4 vuotta putkeen erillaisilla helvetin selityksillä. Nyt asia on viranomaisten käsissä ja todettu virheeksi.

  #72358
  epeli
  Osallistuja

  Minulta löydettiin nyt heinäkuussa sigmasuolesta syöpä. CEA oli löydettäessä 326.8 ja CA19-9 308. Hoitoja aloittaessa eli noin kuukautta myöhemmin CEA oli 392. Vähän hirvittää nuo luvut… Ennusteesta ei oikein tiedä tässä vaiheessa kun hoidon vastetta ei ole vielä kahden sytostaattijakson jälkeen tarkistettu. Seuraavat verikokeet olisi parin viikon päästä ja seuraava lääkäriaika neljännen syklin jälkeen.

  Onko muita kellä nuo luvut olleet noinkin korkeat? Mitä hoitoja on käytetty ja mikä vaste niillä on ollut? Kuinkahan pitkää ennustetta tässä uskaltaa odottaa?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.