Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67396
  Millamari
  Osallistuja

  Onko täällä muita, jotka ovat sairastaneet jo jonkin syövän ja saaneet sitten uuden syövän?

  #67408
  Aurora Borealis
  Osallistuja

  Hei Millamari,

  Kirjoittelinkin jo tuonne rintasyöpäketjuun. Eli olen sairastanut rintasyövän 19 vuotta sitten. Nyt jälleen, ei vielä oikein tietoa, onko uusi rintasyöpä, vai uusiutunut levinnyt sellainen.

  Kyllähän ihminen voi sairastaa useammankin syövän. Minulla ystävä menehtyi neljänteen syöpäänsä, ensimmäisen sairasti jo parikymppisenä, menehtyi 64 vuotiaana.
  Ja kaikki olivat eri syöpiä.

  #67420
  Millamari
  Osallistuja

  Hei,

  näin on. Minulla oli kymmenen vuotta sitten ihan eri syöpä ja nyt rintasyöpä. Hetken tuntui kovin kohtuuttomalta saada jo toinenkin. Edellinen syöpä hoidettiin paljon paremmin ja koin olevani turvallisissa käsissä. Nyt olen saanut kamppailla ja olla tarkkana ja vaatia. Se on aika uuvuttavaa. Onkohan hoidon taso laskenut näiden vuosien aikana vai onko kyse vain eri syöpien erilaisesta hoitomallista. Enpä tiedä.

  #67426
  ani
  Osallistuja

  Olen sairastanut sekä kohturungon että rintasyövän. Kohturunkosyöpä on perintöä sekä isoäidiltä että äidiltä. Isoäiti leikattiin joskun 50-luvulla noin ehkä 55-vuotiaana, äitini 59-vuotiaana ja minut samoin 59-vuotiaana vuonna 2016 syyskuussa. Kohturungonsyöpä tähystysleikkauksen tosi helppo, 1 vrk Kättärillä. Kohdunkaulasta löytyi jotain soluja, joten sain sen seurauksena sädehoidon 25 kertaa. Sen jälkeen kontrollit 3 kk, 4 kk ja 6 kk välein. Viimeinen ensi tammikuussa 2020. Isoäitini kuoli 85-ikäisenä vuonna 1991 vanhuuteen, samoin äitini viime lokakuussa (2018) 88-vuotiaana vanhuuteen. En usko, että minäkään kuole kohtusyöpään. Kohtusyöpä oli n. 0,8 mm halkaisijaltaan, ei näkynyt mitenkään ultrassa, vain hieman rosoinen alue siellä jossakin. Kohtu yms. poistettiin.

  Seulontamammögrafiassa 2017 syksyllä sain pyynnön ultraan, jossa löytyi oikeasta rinnasta 11 mm rintasyöpä kaikilla mausteilla, onneksi vain gradus 2. Leikattiin tammikuussa 2018 Kirurgisessa sairaalassa. Kainalossa mikrometastaasi, joten kainalo säästettiin. 3 dokea, 3 cefiä, 25 sädehoitoa ja 17 herceptinpistosta ja 5vuotta Letrotzolia. Tosi helppoa hoidot, tosi vähän mitään sivuoireita, olin koko ajan töissä. Ekan doken jälkeen sain jonkun infektion ja olin viikon antibiootti-tiputuksessa sairaalassa viikon.. Letrotzolista kipeytyi vasemmasta pikkusormen ylin nivel, ei muuta.

  Ekan vuoden kontrolli ok keväällä 2019. Ajatteli, että ehkä en kuole tähänkään.

  #67940
  Riikka75
  Osallistuja

  Hei

  Kiejoitin jo guonne toiseen viesti ketjuun. Laitan tänne saman tekstin.

  Hei

  Minäkin etsiydyin tänne. Minulta leikattiin 2006 ja 2008 2 eri rintasyöpää, jotka olivat eri rinnoissa. Alkujaan sain diagnoosin levinnyt. Maksassa ja pernassa oli jotain, jota on tutkittu n.10v joka puolelta. Nykyään todetaan hyvänlaatuisina. N. 5v. Sitten löytyi lantiolta ja selkänikamasta etäispesäkkeet. Olen saanut kaikki nämä vuodet hormoonihoitoja. Sädehoitoa en aikoinaan saanut. N. Kk sitten sain käsivaivan ja huomasin solisluun alla rintalastassa patin. Tutkimukset osoittivat sen olevan syöpä lihaksen sisällä. Keskiviikkona alkaa syto. 1krt viikossax3 ja taukoviikko. Odotan myös aikaa sädehoidon suunnitteluun. Puolen vuoden saikku ja katsoo sitten miten jatkdtaan

  Toisaalta toiveikas ja hyvin toivoton olo.

  Riikka

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.