Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #62781
  Katika
  Osallistuja

  Kävin viime viikolla vatsan ultraäänessä ihan muusta syystä, mutta sattumalta löydettiin toisesta munasarjasta 4,6 cm niukkakaikuinen muutos (toinen munasarja ei jostain syystä näkynytkään). Sitä luonnehdittiin epäilyttäväksi, ja ilmeisen kiireellisenä lähti lähete gynekologille. Minulta on 10 vuotta sitten leikattu endometrioosi, joten en ensin huolestunut vaan ajattelin, että sitähän se taas on.

  Viikonlopun aikana kehitin itselleni kuitenkin aikamoisen paniikin ja kahlasin internetin läpi. En nyt oikein muista mitä kaikkea luin, mutta minulle jäi mielikuva, että jos kyseessä olisi tuon kokoinen endometrioomaepäily, niin sille ei välttämättä tehtäisi yhtään mitään. Olen vähän päälle nelikymppinen ja kuukautiset tulevat ihan normaalisti.

  Eilen vähän purkauduin työkaverille ja olin levollinen loppupäivän ja unikin tuli, mutta nyt heräsin ja taas pelottaa.

  Kyllähän minulla lieviä oireita on ollut, mutta kun on se endometrioosi, ja oireet täsmäävät niihinkin. Tällä hetkellä juuri siinä munasarjan kohdalla ja selkäpuolella tuntuu kipua. On tuntunut ennenkin, mutta aina kierron mukaan joko ovukaation tai kuukautisten aikaan. Se ovulaatioaika nytkin. Endometrioosi kyllä taitaa sinällään lisätä munasarjasyövän riskiä.

  Mietin, että minkä kokoinen munasarjasyöpä olisi vielä turvallisesti alkuvaiheessa, vai riippuuko se edes kasvaimen koosta.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.