Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #34071
  kuurankukka
  Osallistuja

  24 sytöstaatti saatu, ja kuvaukset joulukuunlopulla, kuinka ovat auttaneet…sen näkee ja kuule sitten. Puutumisen tunne jalkapohjissa ja varpaissa, sormenpäissä tikkuilun tunnetta…ollut jo pidemmän aikaan, siihen ei kai ole mitään lääkettä. Sairaalassa ovat tietoisia oireista. Nyt tässä sitten kuuntelen kroppani ääntä, ja odottelen tutkimuksia. Onko kellä samanlaisia oireita sytöistä.

  #34141
  hogan-67
  Osallistuja

  Olen saanut erillaisia sytostaatteja eli irinotekaania, oksaliplatinia, kapesitabiniä seka biorokotetta maaliskuun lopusta lähtien, kaikilla on erillaiset oireet. Irinotekaanilla on hiukset lähteneet kahdesti, minua se ei niin haittaa ”karvat vai henki? vastaan karvat;-) ”. Oksaaliplatini aiheuttaa kylmäarkuutta, hermopäiden kipuja ’tikkuisuutta’ on ollut minulle se vaikeampi suoneen annettavista sytöstaateista.. nämä on yksilöllisiä juttuja. Mulla on melko vaikeaa sanoa pitkäaikasvaikutuksistani mikä johtuu mistäkin kun on vuorotellen tiputettu irinotekaania ja oksaliplatiniä, niitä on kaikki limakalvot kuivaa, jalkapohjat halkeilee, välillä ripulia tai ummetusta, närästystä, voimakkaan hajuisia pieruja, tihentynyt ulostuksen tarve, kohonnut veren alapaine, sydän jättää lyöntejä väliin, niskat välillä melko pahasti jumissa. Sairastan etäpesäkkeistä paksusuolen syöpää, nyt on leikattu sekä paksusuoli että maksa, keuhkosta etäpesäke oli kadonnut lääkkeillä eikä ainakaan toistaiseksi leikata. Ensiviikkolla on lääkäri, silloin saan tietää viimeisen viipalekuvan löydöistä.. jos mitään ei löydy niin todennäköisesti mun tiputukset loppuvat siihen. Eli minulle on sanottu että nyt on fifty-fifty tiputetaanko vielä vai ei, toivon jo itselleni joululahjaaksi tiputuksetonta joulukuuta 😉 mikäli mitään ikävää yllätystä ei enää tule alan olla jo siirtymässä seurantapotilaaksi, on ollut rankka vuosi syöpä todettiin helmikuussa. Vuosi tulee sairaslomaa täyteen eli helmikuussa olen ainakin tilapäisesti jo eläkkeellä sairaspäivien täyttyessä.
  Toivottavasti vastauksestani oli hyötyä sinulle ja jollekkin muillekkin. Mitä syöpää sinä sairastat? mitä lääkkeitä käytät?

  #47004
  Myy79
  Osallistuja

  Mulla on sytostaatteina paklitakseli ja karboplatiini ja mulla oli myös välillä noita pistely- ja puutumisoireita käsissä ja jaloissa. Niitä kutsutaan neuropatiaoireiksi. Mulla ne oli väliaikaisia ja lähtivät siis pois ja joka sytostaatilla niitä ei tullutkaan. Noista oireista ainakin mulle sanottiin , että pitää aina kertoa sytostaattipolin hoitajille, kun oireita tulee. Kaikesta muustakin epätavallisesta pitää toki kertoa hoitajille.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.