Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #76523
  Timo
  Osallistuja

  Moi

  Tässä kerron omasta polustani, 48-vuotiaana sain oireita että sai joitain viikkoja vessassa juosta yöllä… lääkkeeksi virsarakkoa rentouttavia lääkkeita annettiin ja jotenkin autoivatkin (samanlaisia oireita oli ollut joskus parikymppisenä)……. samalla otetiin kumminkin psa joka olikin koholla n.4,5. Kun oireet hävisivät mietin että seurataan kumminkin psa:ta ja se laskikin 3,5 ja taas nousten 3,6, 3,7 ja taas alemmas, kävin uudelleen urologilla ja se sanoi että kannattaisi koepalat ottaa varmuudella, mutta kiirettä ei ole olisi, pari kuukautta kestää kun saadaa kunnallisella otettua aattelin et ok odotellaan …… menikin 6kk sitten ennen kun pääsin kunnalliselle kun koepalat otettiin ja vastaukset tulivat… syöpäähän siinä oli pisteet 3+3 ja magneetissa näkyi 0,8mm ja 2,1mm leesio. Urologi antoi suositukseksi seuranta tai poistoleikkaus kun sen verran kookaat kasvaimet. Siinäpä sitä miettiä mikä olisi paras ja toimivin, googlailemalla hoitomuotoja on sitten vielä aika kirjavasti ja päätöshän ei ole kovin helppo, erinlaisia sädetyksiä, kuumalla höyryllä polttamista, poistoleikkausta ym, lopulta tulin siihen päätökseen että ainoa parantava on poisto (toivottavasti), joten radikaaliin poistoon robottiavusteisesti päädyin vaikka leikkaushan hirvitti kauheesti kun ei ole leikkailtu aiemmin, ja se suoritettiin 2022 Tammikuussa, poistossa saatiin pois kasvaimet ja margiaalit oli puhtaat sekä toiset hermot saatiin säästettyä.

  Toipuminen

  Leikkaus meni suunnitellusti ja heräsin kaikki oli ok, ilta meni hyvin mutta aamu yöllä alkoi kauhea tärinä ja vapina tiedä mistä johtui…hoitaja siinä riensi katsomaan ja samalla kävi ilmi että kroppa on täynnä ilmaa….leikkauksessa kun käytetään kaasuja niin yksi venttiili oli mennyt rikki ja eivät olleet saaneet imettyä kaasuja pois kunnolla, iho sitten rutisi muutaman viikon ja hartiat oli kipeät….kun kaasu ilmeisimmin sinne pakkaantui….välillä oli muutaman viikon aikana rinnasta kiristystä ilmeisimmin johtui tikeistä jotka oli navan yllä, tuntui vain rinnassa…. sekä toinen ongelma oli oikean käden nykiminen oma diagnoosi oli että niska jäi huonosti leikkauksessa ja jotain outoa jumia tuli kesti 6kk ennekuin käden nykiminen loppui, katetrihan oli ihan paska vehje mikä ei sopinut ollenkaan hiersi rakkoa kokoajan ja oli kipeä…oli hienoa saada se pois… no katetri pois….ja yllätyksesksi kaikkihan sieltä tuli läpi 😉 hana jäi auki ja vaippaa meni mutta 2kk:ssa väheni lorotus ja sai tiputettua 2,5kk jälkeen pieniin tenoihin. 3kk-6kk oli virtsaputki kipeä jostain syystä, mutta ilmesimmin tippa karkasi ja jäi putkeen ja ärsytti sitä jotenkin…sekin meni ohitse sitten. 6 kk jälkeen meni enää pieniä attens pikkuhousun suojia, urheillessa vielä tulee jonkin verran 1v ja 5kk kuluttuakin läpi muuten ei enää suojia tarvitse…pitäsi vaan jumpata mutta jäänyt vähälle. Erektio jos jotain kiinostaa hävisi leikkauksen jälkeen muutamaksi viikoksi 3-5 vko, mutta rupesi palautumaan 5 viikon jälkeen ja palautui 75% 1,5kk-3kk välille ja 3-6kk välillä aika hyväksi n 85% toki kipeytyi välillä jostain syystä koko vehje… mutta nykään on aika normaali, ehkä orgasmit eivät ole ihan niin vahvoja, mutta pillereitä en ole koko aikana ottanut vaikka kehoitti niitä syömään. Nyt mobiiliseurannassa ja arvot eivät olleet vielä ainakaan nousseet ja toivottavasti niin pysyvätkin… tsemppiä kaikille kohtalon tovereille, voin päivitellä välillä kuulumisia

  #76525
  kiirvoo
  Osallistuja

  Moro Timo ! Onpahan sulla ollut härdellit mutta nythän tuo kuulostaa jo paremmalta,olet vielä nuori kaveri joten muistappa,että huolehdit aktiivisesti seurata PSA;ta. Pärjäillään ja hyvää syksynjatkoa sulle tiältä Savosta !
  Terv. ERS,74 V

  #76580
  Huimahuugo
  Osallistuja

  Yllättävän agressiivisesti hoidettu. Gleason 6 – 3+3, PSA alle 5 ja kasvaimet muutaman millin kokoisia. Pirkanmaalla ei ainakaan leikata tämmöisiä vaan katsotaan aktiiviseurannassa mihin suuntaan kehittyy.
  Taustalla tutkittu fakta että sekä hoidetut että hoitamattomat Gleason 6 elävät yhtä pitkään. Kokoajan mennään suunta vähempään leikkaukseen matalan riskin ERS

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.