Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #63835
  terve54v
  Osallistuja

  Löytyi etäpesäke keuhkojen välitilasta. Kasvainta ei ole vielä löytynyt. Etäpesäke on huonosti erikoistunut.
  Ensimmäinenn lausunto lääkäriltä oli ettei voi parantaa. Mitähän tämäkin tarkoittaa? Etäpesäke on nyt noi 35mm halkaisijaltaan.
  Enustetta eivät osanneet sanoa. Eli ollanko tässä nyt löysässä hirressä 1-12kk vai 1-5 vuotta.
  Tämä on kaikki uutta kun en ole oikeastaan koko ikänäni sairastellut, eli en osaa sairastaa.
  kaikki veriarvot ovat hyvät ainoastaan Cea oli noussut noin 15 saisi olla 0-5.
  Onko eroa yksityisillä ja kunnallisilla hoidoilla?

  #63841
  Hanne17
  Osallistuja

  Ikävä tilanne sinulla. Varmaankin asiat selviävät vähitellen, tutkimukset ovat monimutkaisia ja välillä vievät aikaa. On vaikea olla pelkäämättä kun lääkäri sanoi noin. oletko katsonut OmaKannasta, olisiko siellä tarkemmin?
  Entä kaipaisitko ammattilaisen tukea odottaessasi lisätietoa? Sairastuminen yllättäen on suuri kriisi, ei tarvitse yrittää pärjätä yksin. Syöpäjärjestöillä on ainakin ensi hätään pihelinneuvontaa, sieltä voisit saada vastauksia kysymyksiisi.

  Hoidoista:
  syöpähoidot kuuluvat erikoissairaanhoitoon eli sairaalapiireille. Ne ovat Suomessa maailmanluokkaa, monella tapaa maailman huippua.
  Yksityisissä palveluissa saatetaan lupailla jotakin enemmän, pelokkaita ihmisiä on helppo rahastaa. Luvataan nopeaa hoitoon pääsyä, lisää tutkimuksia yms. Kokemukseni mukaan kuitenkin julkisissa minua ja tuntemiani muita on hoidettu viipymättä, kaikin tarpeellisin konstein.

  Houkutus hakea yksityisistä palveluista nopeampia vastauksia on varmasti tilanteessasi suuri, mutta ei niitä vastauksia julkisella puolella varmasti pantata. Kannattaa myös muistaa, että syöpähoidoissa saattaa tulla kalliita kuluja joka tapauksessa, jos esim tarvittava lääke ei olekkaan erityiskorvattava tms. Myös tulojen menetys käy kukkarolle. Kun hoidot lisäksi voivat olla varsin pitkälliset, voisi yksityisen puolen syöpähoitoihin helposti tuhlata sievoisia summia, saamatta siitä välttämättä mitään hyötyä. Todella järeät keinot löytyvät kuitenkin lähes pelkästään julkiselta, etenkin jos syöpä on harvinainen ja vaikeahoitoinen. Ja kaiken tarvitsemasi saat kyllä julkisellakin.

  Näin vakaasti uskon, oman kokemuksen ja monen tuntemani pohjalta. Toivottavasti vastauksia alkaa löytyä siihen, missä emäkasvain on ja miten sinua on paras hoitaa.

  #63944
  terve54v
  Osallistuja

  Jaahas taas sitä odotellaan. Pet kuvaukset peruttiin ja siirrettiin 3 viikkoa eteenpäin. Eli tuloksia aikaisintaan 4 viikon kuluttua. Etäpesäke todettu jo joulukuussa ja lääkkeenä nyt kortisoonia särkyyn.
  Varsinaisesta kasvaimesta ei tietoa. Vatsa tähystetty ja nyt menen kolmannen kerran tähystykseen. Eka meni ketuis kun käytän klexanea, ei voinut ottaa koepaloja, seuraavana päivänä uudestaan saatiin koepalat. En tiedä mihin ne on kadonnut sillä lausuntoa niistä ei ole tullut. Ehkä se nyt onnistuu kolmanella keralla.
  Jotenkin alkaa jo jurppimaan tämä odottelu ja ihmettely. Sädehoitoon on kuulemma lähetetty pyyntö mut eipä ole sieltäkään kuulunut mitään. Hoitavan lääkärin olen tavannut kerran.
  Meneekö tämä oikeasti näin? Jotain pitäisi tapahtua kun yleiskunto on vielä hyvä. Hoidoita toipuminenkin olisi varmaan vielä helpompaa.

  No huomenna pitää ottaa yhteyttä potilastoimistoon tai johonkin että saisi selvyyttä tähänkin systeemiin.
  Ensi viikolla alkaa työt kun ei viitsi nyt olla pidempää pois kun ei tiedä kuinka kauan tämä pelleily kestää.
  Saikkua on nyt tullut pidettyä kolmeviikkoa jotta olisi aikaa käydä kokeissa ja kuvauksissa muttä tähän mennessä asia ei ole edennyt ollenkaan.

  Kuinka pian yleensä hoidot aloitetaan vai onko tämä 3 kuukauden odottelu normaalia??

  #63971
  Kirsma
  Osallistuja

  Hei terve54v,

  viime keväänä löysivät minulla peräsuolisyövän toukokuussa, kesäkuussa syöpälääkäri totesi tilanteen. Kesän ruuhkasta johtuen leikkaus oli elokuussa. Ei kuulemma muuttanut tilannetta suuntaan eikä toiseen.

  Ei kylläkään ollut mukava odotella siinä ahdistuksessa. Kysele lääkäreiltä tilannetta aktiivisesti, se on oikeutesi.

  Kirsma

  #63974
  Kia Kolangio
  Osallistuja

  hei,
  ikävää että Terve54 on joutunut odottelemaan asiassa jos toisessakin.
  kuulostaa kovin erikoiselta.
  olen kuitenkin samaa mieltä kuin Hanne17 että julkiseen syöpähoitoon Suomessa on suuret syyt luottaa, eikä turhaan sanota Suomen olevan edelläkävijä hoitotoimenpiteissä ja luotettavuudessa. toisin sanoen siihen on kertakaikkiaan oltava jokin selvä syy miksi odotuttavat.

  itsekin sairastan parantumatonta syöpää, Kolangiokarsinoomaa. tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sairauttani hoidettaisi. papereissani lukee selvästi että ”hoidot aloitetaan sairauden etenemistä jarruttavalla tavoitteella”.
  diagnosoinnin jälkeen pääsin varsin nopeasti hoitojen piiriin Helsingin Meilahteen.

  oma mies toimii anestesian erikoislääkärinä yksityisessä syöpäsairaalassa ja hänen mielestä yksityinen hoito (ainakin minun kohdalla) olisi siinä mielessä yhtä tyhjän kanssa koska mitä todennäköisimmin saisin siellä tismalleen samat hoidot kuin Meilahdessa.

  kyseisessä yksityisessä sairaalassa käykin eniten ulkomaalaisia, lähinnä varakkaita venäläisiä, jotka eivät tietenkään voi nauttia oikeuksista suomalaisiin julkisiin hoitoihin. Venäjällä julkiset hoidot eivät ole likimainkaan samaa ”tasoa” kuin Suomessa.
  mutta jos varaa on, niin mikä estäisi käynnit yksityiselläkin? lähinnä oman mielenrauhan takia.

  voimia odotteluun ja kannattaa ottaa asioista selvää, kuten olet jo varmasti ottanutkin.
  tsemppiä!

  #63975
  Kia Kolangio
  Osallistuja

  ai niin, vielä tuosta ennusteiden antamisesta.
  itselleni ei myöskään ole annettu minkäänlaisia ennusteita elinvuosiodotteista. lääkäri alleviivasi monet kerrat, että jokainen sairaus on niin yksilöllinen ettei ennusteiden sanelemiseen ole järkeviä perusteita.
  korkeintaan tilastollisia totuuksia voi vertailla.
  itselläni tämä tilastollisuus kertoo noin 11 kk elinajasta (diagnoosista on nyt 3kk), mutten halua uskoa sitä.
  tutustuin eräällä toisella vertaistukipalstalla kohtalotoveriin jolla on sama diagnoosi kuin minulla, ja hän on sairastanut jo yli neljä vuotta.
  välillä hänen sairautensa oli remissiossakin, peräti kaksi vuotta. joten ei voi tietää.

  onhan elämä epävarmaa myös terveillä, siitä ei päästä mihinkään.
  sopeutuminen sairauteen on rankkaa mutta mahdollista.
  mitä vain voi tapahtua, myös niitä hyviä juttuja!

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.