Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #73096
  Lynx
  Osallistuja

  Yritin hakea haku-toiminnolla Bicalutamid-lääkityksestä ihmisten kokemuksia. Haku ei löydä yhtään tulosta.
  Testasin sitten usealla sellaisella hakusanalla keskusteluista, jotka hakusanat olivat minulla näkyvillä ruudulla. Ei se niitäkään löytänyt.

  Onko niin, että tämä Syöpäjärjestön sovellus ei osaa hakea hakusanalla keskusteluista mitään?
  Mikä tuo haku-toiminto oikein on?
  Vai oletteko saaneet haun jollakin jipolla toimimaan?

  #73097
  Waartu
  Osallistuja

  Moro. Mulla todettiin er 2008, 36 kertaa sädehoitoa OYS ja sitten Bikalutamiini. Sillä pärjäilin pitkään, lähes 10 vuotta. Sitten tuli mukaan Enanton pistos joka 3 kk.
  Bikalutamini on jo vanha hormoonilääke mutta minulla se toimi kohtuullisen hyvin. Psa toki heilui 0.7 – 2,5 mutta eipä siellä mitään pahempaa ollut.
  Ainoat haitat olivat kuumat aallot, nekin harvoin sekä lievä rintojen kasvu. Nyt 15 vuotta myöhemmin todettiin suoliluussa 4 cm etäpesäke joka sädehoidettiin. Kokeiltiin uutta hormoonilääkettä Nubeqaa ja Xtandia, muttei niistä ollut vastetta. Nyt on sytostaatit 8 kertaa, yksi tiputus vielä jäljellä. Sitten katsotaan kuvista mitä näkyy.
  Annettiin myös Xgeva osteoporoosilääke mutta lopetin sen itse koska alaleukaluuhun tuli pieni alue josta näkyy luu. Lääkkeen haittavaikutus on leukaluun kuolio! Toivon että paranee itsestään, muuten joutuu suukirurgin käsittelyyn.
  Tsempit, hyvää kevättä.

  #73100
  Lynx
  Osallistuja

  Hei Waartu,

  Minulle tehtiin eturauhasen robottileikkaus 2014. Toipuminen meni hienosti ja PSA-arvot olivat alle 0.1 viime vuoteen asti. Syksyn mittauksessa huomasin, että jo keväällä 2021 PSA-arvo oli ollut 0.1 (eikä sen alle)) ja syksyllä se oli sitten jo 0.2. Urologin ja syöpälääkärin ohjeistuksen mukaan on menty ja tämän vuoden tammi-helmikuussa sain 33 kertaa sädehoitoa eturauhaseen, OYSissä ne tehtiin minullekin. Sen lisäksi määrättiin tuo Bicalutamid 150 mg lääke 1/pv. Ennen sen aloitusta rintoihin tuli yksi sädetyskerta käsittääkseni sen vuoksi etteivät ne alkaisi kasvamaan.

  Noista 33 eturauhasen sädetyksestä ei tullut mitään oireita tai haittavaikutuksia, mutta nyt kun sädetyksestä on kulunut kolmisen viikkoa, niin tuntuu siltä kuin rinnat olisivat vähän kasvaneet ja ovat hiukan arat. Soitin sädeosastolle että voisko rintoja sädettää lisää, mutta sanoivat ettei voi ja pyysivät ottamaan yhteyttä urologiin. Pitää soitella sinne.

  Muistaakseni minun pitäisi käyttää Bicalutamidia 2 vuotta ja vähän huolettaa rintojen kasvu ja arkuus. Minullakin oli suoliluussa jokin epäselvä löydös, mutta se oli niin pieni tai epämääräinen, että sille ei tehdä vielä mitään. Jostain netistä luin, että joku kaveri oli puolittanut tuon lääkkeen määrän eikä siitä ollut hänen mukaansa haittaa. Pitää kysyä urologilta mitä kannatta tehdä.

  #73101
  Waartu
  Osallistuja

  Hei Lynx. Tuo PSA on sellainen veitikka että se saattaa vaihdella päivittäin. Mulla Bikalutaminin aikaan se heilui 0.7 – 2. Sitten myöhemmin kun lääke menetti vastettaan niin PSA oli 2-4 pitkät ajat. Eikä mitään hälyyttävää ollut, sitä vaan seurattiin. Jos käväisee vaikka kelkalla ajelemassa niin PSA nousee hetkellisesti. Tärinä ja kylmä vaikuttavat.
  Olen 72v ja terveillä tämän ikäisillä ilman syöpää on PSA:n raja-arvo 4. Eli se saattaa olla korkea ilman syöpääkin.
  Nyt sitten yksi syto jäljellä jolla pyritään saamaan suoliluussa ollutta pesäkettä kuriin. Se sai OYS:sissä 5 kertaa sädepommitusta ja varmuuden vuoksi päälle sytot.
  Syöpä käyttäytyy hyvin yksilöllisesti joten itse olen tyytyväinen jo 15 vuoden lisäajasta ilman sanottavia haittoja.
  Eipä muuta kun pysytään terveenä
  Waartu

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.