Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #74880
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Minulla on meneillään 3 kk välein vatsaan pistettävä Leuprorelin-hoito ja päivittäin otettava Erleada-hoito. Terveyskeskuksen vuositarkastukseen liittyvässä verikokeessa yllätyin, kun P-Triglyseridiarvot oli 2,34 ja fP-Gluk 6,8 eli jonkin verran raja-arvojen yläpuolella. Vielä joulukuussa nämä arvot olivat raja-arvojen sisällä. Hormonihoidon haittavaikutuksissa onkin mainittu että n. 30% voi olla 2-tyypin diabeteksen vaara. Harmittaa että tällainenkin kiusa vielä voi tulla. Syön kyllä pycnogenoli-tabletteja nyt tämän vaaran havaittuani entistä suurempana annoksena(120 Mg). Sen on todettu alentavan verensokeriarvot. Mitenkä muilla hormonihoitoja saavilla veriarvot ovat. Kehittyneet?

  #74881
  EP-PSA6
  Osallistuja

  Minulla ADT jo päättynyt, mutta hormonitasot vielä aikalailla hoidon mukaiset.

  Kolesterolit näyttivät tämän kuun verikokeessa karanneen selvästi ylöspäin, ovat olleet aikaisemminkin ongelma, mutta sain ne aikanaan painon pudotuksella kuriin. Nyt painoakin on tullut taas vähän takaisin, mikä sekin saattaa osin olla hoidon syytä. Joka tapauksessa pitäisi tuolle tehdä jotain.

  Sokeriarvoja olen viimeksi katsonut (pitkäaikaissokerin B-HbA1c avulla) joulukuussa, pitää näköjään lisätä seuraavaan verikoesettiin. Joulukuussa oli vielä OK, mutta kun se on tosiaan pitkäaikaisarvo, voi olla että ADT ei vielä siinä täysin näy.

  Eli vähän samassa veneessä ollaan.

  #75148
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Kiitos kommentistasi EP-PSA6 . Kuinka kauan hormonihoitosi kesti ja millä perusteella se lopetettiin? Minulle lääkäri sanoi että hormonihoitoa jatketaan niin kauan kuin se tehoaa, eli useita vuosia.

  #75149
  EP-PSA6
  Osallistuja

  Kolme Firmagon piikkiä kuukauden välein, ja vahvat bicalutamidi tabletit, joita ehdin syödä n kolme ja puoli kuukautta. Viimeisen HDR-BRACHY aikaan PSA oli 0.02. Tuossa kohtaa onkologi oli sitä mieltä että hyvältä näyttää ja lopetti lääkityksen.

  Nyt kesäkuussa S- testo oli noussut tasolle 19 (kesti näihin aikoihin, ennenkuin alkoi nousta) ja PSA 0.03 eli kaippa tuo toistaiseksi hyvältä näyttää.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.