Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #72267
  Pohjanpoika
  Osallistuja

  Moi!
  Ongelmana on ollut virtsaamisvaikeudet ja nivuskipu. Kävin tk:ssa jossa tehtiin tutkimus ja eturauhasesta tunnustelemalla löytyi jotain ja lähete yliopistolliseen sairaalaan. Psa arvo 0,8 joka laski aikaisemmasta arvosta 0,4 yksikköä. Kävin siellä ja
  dg : ”Tuseeraten gradus 1 prostata, seminaalivesikkeleiden kohdalla hyvin niukkaa pientä, vajaan herneen kokoista kiinteyttä. Ei herätä tuumoriepäilyä. TRUÄ:ssä kaikurakenteeltaan tarkkarajainen prostata, ei hypokaikuisuutta, ei keskilohkoa, lieävästi kalkkeumaa sentraalisesti, eturauhasen volyymiksi 27 cm3. Lab.kokeissa PSA matala 0,8, virtsaviljely negatiivinen ja kemiallinen seula puhdas, kreatiniini 77. Flowssa tyhjennysmäärä 557 ml, Qmax matalahko 9,4 ml/s ja residuaalia 108 ml. Kaiken kaikkiaan lievästi obstruktiivinen käyrä. Lähinnä herättää epäilyä residuaalitaipumuksesta ” Tk:n ultrassa todettu jäännösvirtsaksi 280
  Oikea kives noussut ylemmäs, joka ei ole normaali korkeudella?
  Tuo niukkuus ja kiinteys sekä kalkkeutuminen mietityttää? Nyt seuraavaksi opetella katetroimaan ja kontrolli 6-8 kk:n kulutta. Aika tuntuu iäisyydeltä.

  Olen lukenut tältä foorumilta noita viestejä, ja monessa tapauksessa on ollut, että vaikka eturauhanen on pieni, psa arvo matala, löytyikin koepalassa syöpää ja oireena ollut virtsaamis ongelmia. Se että eturauhasen koko ultrassa (päältä tehtynä) ensin 32 ja sitten 42 ja nyt suolen kautta 27. Mihin arvoihin voi luottaa.
  Lääkäri joka tutki oli hyvin kiireinen, kyseli minulta, mutta en ehtinyt vastata kun meni jo toiseen asiaan. Viisi minuttia vastaanotolla meni. Jäi hyvin epäluotettava olo. Mitä minun kannattaisi tehdä, olen 69 vuotias. Kannattaisiko käydä ykistyisellä magneetissa?

  Se tässä myös huolettaa kun puolisollani on kaksi syöpää ja toisen syövän kaikki 4 kasvainta olivat tarkkarajaisia, ei niitä kannata tutkia ja hän ei tähän luottanut, vaati lisää tutkimuksia ja kaikissa olikin V-luokan syöpä. Samoin virtsarakon kohdalla vähäteltiin, että näillä oireilla ei voi olla syöpää, sytokin puhdas, sitten lääkäri oli hyvin ylimielisesti sanonut, että tähystetään kun olet kerran tänne tullut. Ja niin hän oli tähystänyt ja puoliso kysynyt mikä tuo koralli on, lääkäri siihen, että syöpä. Että sellaista.

  #72269
  Pohjanpoika
  Osallistuja

  Vaikuttaako juodun nesteen määrä jäännösvirtsan määrään? Tarkoitan esim. että mitä enemmän juon, jäännösvirtsa olisi suurempi tai päinvastaisesti vähän juon ja jäännösvirtsa pienempi. Pitäisi ryhtyä katetroimaan kun on tuota virtsaamisongelmia.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.