Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #61761
  Tarja
  Osallistuja

  Hei,

  Osaako kukaan auttaa ja kertoa mistä kyse ja tarkoittaa tämä syöpää tai tulevaa syöpäriskiä ?

  Minulta häädettiin helico-bakteeri kymmenen vuotta sitten ja todettiin atrofinen gastriitti (hapoton maha).

  Tänä kesä alkoi kovat närästys ja pahoinvointioireet ja vihdoin viimein pääsin tähystykseen.

  Näin nyt Oma kannasta että sinne oli tullut patologin tulokset (lääkäri ei ole ottanut minuun mitään yhteyttä).

  Siellä todettiin tämä atrofinen gastriitti (täysin hapoton maha) ja sitten tämä että löydettiin runsas löydös
  intestinaalista metaplasiaa – mitä tämä tarkoittaa ? Onko syövän esiaste ja jos ei ole, niin muuttuuko aina
  syöväksi ajan kanssa ? Yritin googletella, mutta en oikein päässyt jyvälle…

  Jos joku tietää tai on omakohtaista kokemusta, niin olisin tosi kiitollinen kaikista tiedoista.

  Olen 58-vuotias nainen.

  #61771
  Miska
  Osallistuja

  Heips Tarja,

  Ensimmäiseksi hyvää joulupäivää 🙂
  Ja, tällaiseen kyllä törmäsin netissä, jos itse et tullut huomaamaan. Joten ehkä on viisautta varmuuden vuoksi ottaa yhteyttä lääkäriin ja kysäistä asiasta.
  ”Kaikille potilaille, joilla on todettu laaja-alainen (antrum ja korpus) atrofinen gastriitti tai intestinaalinen metaplasia, tulee järjestää seuranta käyttäen mahalaukun tähystystä (gastroskopia). d) Näiden potilaiden seuranta tulee toteuttaa kolmen vuoden välein toistettavalla gastroskopialla diagnoosihetkestä …”
  Outo juttu, ettei lääkärisi sinuun ottanut asiassa mitään yhteyttä. Eipähän sen kyllä potilaan asia pitäisi olla..? -Miska

  #61781
  Tarja
  Osallistuja

  Kiitos paljon Miska vastauksestasi. Olen kyllä netissä surffaillut ja yrittänyt löytää aiheesta tietoa mutta tuntuu että ahdistun koko ajan enemmän mitä luen. Yritän saada huomenna terveyskeskuksesta lääkärin kommentoimaan tuloksia mutta voi olla vaikeaa näin välipäivinä. Kiitos kuitenkin sinulle kun vastasit ja kaikkea hyvää.

  #61801
  Salamatkustaja
  Osallistuja

  Hei!

  Olen itse paksusuolisyöpäpotilas, enkä tiedä paljoa aiheestasi. Varmasti parasta päästä lääkärin puheille.
  Mutta lohdutan sen verran, että mieheltäni löytyi yli 10 vuotta sitten Barretin esofagus eli metaplasia kurkun ja mahalaukun yhteyskohdasta. Hänellä mahahappo pääsee tai siis pääasi aiheuttamaan metaplasiaa kurkun puolelle, sillä hänellä oli jo on edelleenkin oireeton närästys, eikä hän osannut edes varoa närästystä aiheuttavia ruokia tai juomia. Sai lääkityksen, joka toimii niin hyvin, että mataplasia ei ole lisääntynyt yhtään. Gastroskopiassa kävi aluksi joka vuosi, nyt joka toinen vuosi. Asumme tosin Espanjassa, joten en tiedä, miten Suomessa toimitaan, mutta varmasti hyvin!
  Tsemppiä ja hyvää tapaninpäivää!

  #61821
  kurkkukipu
  Osallistuja

  Hei

  Minä myöskään en tunnustaudu asiantuntijaksi, mutta sairastan refluksia ja barretin ruokatorvi on suhteellisen yleinen limakalvomuutos meillä refluksikoilla.
  Asiasta löytyy lisätietoa esimerkiksi refluksi.fi sivustolta.
  Viellä ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Närästys ja pahoinvointi ovat yleisiä oireita refluksikoilla. Hoitona on elämäntapa muutokset, lääkkeet ja myös leikkaushoito joissakin tapauksissa.

  #61831
  Tarja
  Osallistuja

  Kiitos teille kaikille ihanat ihmiset….tammikuussa sain soittoajan lääkärille….toivon vaan että myös täällä seurattaisiin tilannetta ja hyvä jos on myös lääkitys (ja tietenkin elämäntapa muutokset) ettei tilanne pahentuisi. Kiitos vielä kerran ja kaikille teille ja muille palstalaisille hyvää uutta vuotta ! Ihanaa että on tällainen paikka johon voi vähän keventää sydäntään.

  #61871
  Juse
  Osallistuja

  Morjesta tännekkin,refluksi on tuttu koska itselläni aiheutti ruokatorven tulehduksen jonka vuoksi jouduin olemaan sairaalassa sehän voi aiheuttaa rukatorvisyövän hoitamattomana eli jos vatsahapot pääsee jatkuvasti vierailemaan ruokarorvessa.Nykyisin olen syönyt Zolt 30;stä,mutta äänen vaihtelevaan käheyteen epäilen syyllistä kortisonilääkkeistä joita jouduin töissä ollessani käyttämään välillä astmapiippuakin.Kyllähän tässä kohta on kävelevä laboratorio monisairauksien takia mutta eiköhän se tästä.

  #62001
  Tarja
  Osallistuja

  Hei taas

  Eihän näitä terkkarin lääkäreitä saa puhelimeen tai saati pääsisi tapaamaan.

  Oli kommentoinut Oma kantaan jotain ympäripyöreätä että jos oireet jatkuu pahana niin harkitaan uutta tähystystä lähivuosina…..

  Tuntuu siltä että vaan odotellaan että tilanne muuttuu pahemmaksi vai onko todella niin ettei tässä vaiheessa voi tehdä mitään ?

  Diagnoosi oli täysin hapoton vatsa (helikon tekosia) ja lievät refluksioireet.

  Mietin kannattaisiko varata aika sisätautilääkärille (kallista on kun talous tiukalla) ja kysäistä hänen mielipidettään ?

  Onko siellä toisessa päässä yhtään kohtalo – toveria ? Pelkään että tilanne vaan pahenee koko ajan ja tuloksena on vatsasyöpä mutta aletaanko vasta sitten toimimaan ja onko sitten jo liian myöhäistä?

  #63221
  kurkkukipu
  Osallistuja

  Hei

  Asia on tosiaankin niin, että limakalvomuutosta ei voi poistaa. Ainoa konsti on vähentää altistusta eli refluksia.
  Keinoina ovat elintapamuutokset(refluksi.fi sivustolla ohjeita), gaviscon jne vähemmän haitalliset lääkkeet, happosalpaajalääkitys tai nissenin fundoplikaatio leikkaushoito. Järjestys vähiten haitallisesta haitallisempaan päin. Ennen kuin päädyt leikkaushoitoon, suosittelen että vaadit perusteellisia tutkimuksia ettei hoideta oireita sairauden sijasta. Refluksia aiheuttaa myös esimerkiksi kortisolin puute elimistössä joka voi taas johtua esimerkiksi liiallisesta astmalääkityksestä kuten Juse oli kirjoittanutkin.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.