Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #73199
  tytar
  Osallistuja

  Hei! Vuosi sitten täällä kyselin kokemuksia levinneestä ers.stä. Isäni vointi on hyvä tilanteeseen nähden edelleen. Syöpä luokitus oli siis 9 ja luustokartassa näkyi 1-2 hentoa aluetta. Sai kultajyvät, sädehoitoa ja hormonipiikkejä. Kipuja ei isällä ole ollut ollenkaan ja tekee edelleen pitkiä kävelylenkkejä. Huoli kuitenkin itselläni painaa kun luin elinennusteesta 2-3 vuotta? Onko kellään ollut vastaavaa tilannetta ja on porhaltanut yli elinennusteen? Psa arvo oli pieni nyt viimeksi mitattuna.( En muista nyyät lukua) Syövän tullessa oli 9.6.

  #73208
  Jallero
  Osallistuja

  Joku yleinen elinennuste? Itselleni ei kyllä minkäänlaista elinennustetta ole annettu missään dokumentissa.

  #73209
  tytar
  Osallistuja

  Joo yleinen, ei siis lääkärit ole mitään sanoneet, vaan netistä löysin levinneen ers ennusteen.

  #73210
  ers optimisti
  Osallistuja

  Hei! Minulla myöskin todettu kaksi vuotta sitten kylkiluissa etäpesäkkeitä. Tuli ilmi kun tehtiin PET kuvaus kohonneen PSA:n takia. PSA nousi äkillisesti tasolta 0,09 tasolle 1,5. P Afos nousi tasolta 75 tasolle 180. Nämä saatiin laskemaan kun aloitettiin puolivuosittain Enanton pistokset. Kuukausittain myös nyt kaksi vuotta luustoa vahvistavia Xgeva pistoksia. Kylkiluissa etäpesäkkeitä edelleen mutta kuvausten perusteella pienentyneet. Muutaman kerran niihin kipusädehoitoa. Elinennusteesta ei myöskään tietoa. Olen myös pystynyt tekemään pitkähköjä kävelylenkkejä. Aikaisemmin olen tänne kirjoittanut taudistani. Syöpäluokitus (Gleason) myös 9. Eturauhasleikkaus v. 2016 ja 35 sädehoitokertaa v. 2016 heti leikkauksen jälkeen yhdessä Firmagon hormonihoidon kanssa. Leikkauksen yhteydessä poistetuissa imusolmukkeissa yhdessä etäpesäke. Hormonihoidot katkolla vuodesta 2016 vuoteen 2020, jolloin siis taas hormonihoito mukaan kuvioihin. Hormonihoidon alettua v. 2020 PSA pysynyt nyt kaksi vuotta tasolla alle 0,05.

  #73211
  tytar
  Osallistuja

  Hei! Paljon kiitoksia vastauksista. Ilmeisesti panikoin suotta. Kiitos Ers optimistille kirjoituksesta. Aikalailla kuulostaa samalta kun isäni kirjoitus. Mukavaa kevättä kaikille!
  Minä luulen myös että positiivinen asenne ja liikunta auttavat paljon.

  #73490
  ers toveri
  Osallistuja

  Ers on kaikkien omaisten yhteinen asia, jos se vaan avoimesta jaetaan.
  Toivottavasti kaikki menee edelleen hyvin ja elinajan ennakointi on todella vaikeaa myös lääkäreille.
  On hyvä ottaa kaikki hoidot vastaan edelleen.
  Ja aina kysellä ers potilaalta miten menee ja ottaa asia esille.
  Kas me äijät yleensä pyritään säästämään läheiset ikäviltä asioilta ja aiheilta.
  Jokaiseen päivään vielä herätessä jokainen mies tietää elämisen arvon ja läheisten merkityksen.
  Parhainta jatkoa tyttärelle ja isälle, läheisille.

  #73651
  tytar
  Osallistuja

  Kiitos paljon.
  Päivitän isäni tilannetta, jos jollekin siitä olisi apua. Isäni kävi tällä viikolla psa arvon mittauttamassa ja hoitaja oli soittanut että kaikki on hyvin, arvoa en tällä hetkellä tiedä. Viimeinen hormonipiikki joulukuussa tulee nyt. Tilanne tällä hetkellä siis hyvä. Vointi sivusta katsojan näkökulmasta samanlainen kun ennenkin. Mukavaa syksyä kaikille.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.