Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #73124
  Waari75
  Osallistuja

  Minulle tehtiin eturauhasen ja imusolmukkeiden poisto viikko sitten. Jälkiseuraamuksista yllättävin oli kivespussin tummuminen ja suurentuminen nestekertymän vuoksi. Ymmärrän nestekertymän johtuvan imusolmukkeiden poistosta. Nyt kiinnostaisi kuulla toisten kokemuksia siitä, miten pidemmällä aikavälillä tuo nestekertymä kenties vähenee / tilanne muuttuu niiltä osin. Väri varmasti palautuu, eikä siitä haittaa ole, mutta nestekertymä tuntuu ikävältä mm. istuessa jne.
  Kompressioside olisi kätevä pyöräyttää, jos kyseessä olisi raajan turvotus, mutta mitenkäs sidot kivespussin. Loppuviikolla kestokatetrin poisto, siellä voi kysellä asiasta, mutta mitä sanotte te, joilla kokemusta aiheesta? Koska turvotus vähenee / loppuu?

  #73125
  Waari75
  Osallistuja

  Itse vielä jatkan sen, että saako vaippoja kotiin heti katetrin poiston jälkeen terveyskeskuksesta (lähetteellä, tarkoitan) vai pitääkö itse ostaa 3 kk, kuten muistelen jostain lukeneeni? Leikkauksestani se, että tehtiin robottiavusteisena tähystysleikkauksena, oli näpsäkkä reissu. Nyt odottelen katetrin poistoa ja patologin vastauksia. Syöpä ei ollut levinnyt kuvantamisten perusteella, mutta jännittäähän tulevina aikoina PSA-arvokin.

  #73126
  punarinta
  Osallistuja

  Kysele kivespussien kannattimesta lääkäriltäsi tai hoitajalta. On eräänlainen vyö ja ainakin ennen niitä myytiin apteekissa, tosin kannattaa varmistaa asia puhelimella ettei joudu joka apteekissa juoksemaan. Oli ainakin ennen harvinainen apuväline. Muutamia vaippoja annettiin katetrin poiston jälkeen mukaan, mutta sen jälkeen piti ostaa itse, jos tarvitsee. Tästä on toki aikaa, tilanne on voinut muuttua. Jos vaippoja käyttää, niin ehkei tuota kannatinvyötä tarvitse?

  #73127
  Waari75
  Osallistuja

  punarinta, kiitos vastauksestasi. Kokeilinkin jo vaippaa tukena kivespussille käyttää, vaikka on tuo katetri pissaa varten. Ei vaan pysty oikein kunnolla ”pönkkäämään” pussia katetrin vuoksi. Pitää kysellä sitä kannatinvyötä, kun menen katetrin poistoon.

  #73128
  Waari75
  Osallistuja

  Onkohan täällä ketään, jolla olisi kokemusta tuosta nestekertymästä kivespussiin eturauhassyöpään liittyvän eturauhasen ja imusolmukkeiden poiston jälkeen? Kiinnostaisi niin kovasti kuulla, miten pitkään tuota nestekertymää piisaa. Vaikka vaihteluahan on yksilökohtaisesti, ymmärrän sen. Tässä vaan kaipaa vertaistukea ja täältä ajattelin sitä huudella.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.