Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #70060
  Timppa
  Osallistuja

  Moe, kirjoitin jo aiheesta tuonne miesten syövät -osioon, mutta jotenkin tämä nyt vaivaa paljon. Nopsa kertaus, eli kesällä 2020 huomasin vasemman kiveksen olevan isompi kuin oikean. Ei ihan valtavasti suurempi, mutta silmällä ja ennen kaikkea kokeilemalla selkeästi suurempi. Odottelin, että asia korjaantuisi itsestään, koska silloin jo kivessyövän pelko kävi mielessä. Suvussa ei tietääkseni ole kivessyöpää esiintynyt. Kives ei pienentynyt vaan muuttui enemmänkin kosketusaraksi ja tunnustelun jälkeen kipua oli lantion alueella vasemmalla puolella nivusesta vastaan ja selkään

  Sopivasti tässä syksyllä oli urologin vastaanotto, jossa jo etukäteen päätin, että tästä pitää viimeistään nyt mainita. Urologi vilkaisi kiveksiä ja tuumasi, että on se suurentunut. Puhui vesikiveksestä ensin, mutta tunnustelun jälkeen kirjoitti kiirulähetteen verikokeisiin ja ultraääneen. Tätä kirjoittaessani UÄ on tulevana keskiviikkona. Pattia tai muuta epämääräistä en tunne kiveksessä, mutta kosketusarkuus lisääntynyt ja tosiaan ja koko on suurempi. Kives ei ole mielestäni kovempi kuin oikean puoleinenkaan. Voiko siis pelkkä koon muutos olla merkki syövästä/kasvaimesta?

  Jos ultrassa ei löydy selkeää syytä suurentuneelle kivekselle niin poistetaanko kives ns. varmuuden vuoksi ja lähetetään patologin tutkimuksiin? Vai katsotaanko tällaiset tilanteet tilanteen mukaan?

  Huolestuttaa :/

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.