Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #42634
  Masterton
  Osallistuja

  Moro! Löytyykö täältä yhtään kivessyöpää sairastavaa tyyppiä. Itseltäni kyseinen tauti hoidettiin leikkauksella n. 2 v sitten. Kysyisinkin nyt jos muita saman kokeneita on että kuinka kiveksen poisto on vaikuttanut testosteronitasoihinne, vai onko ollenkaan.

  #43764
  Jack
  Osallistuja

  Moro, löysin vasta tämän foorumin joten vastaus tulee ehkä vähän myöhässä, mutta..

  Itsellä poistettiin vasen kives 2015 alussa, eli vajaa 2 vuotta sitten.

  Omat testot oli aika huonot ikäiselleen(nyt juuri 33 täyttänyt, arvot oli tuota luokkaa jo 25v alkaen, sitä ennen yli 22 stesto) jo vuosia ennen diagnoosia, S-testo pyöri 12-15 välillä ja vapaa laskettu 210-245 välillä. Ja jonkinmoisia vajaatoiminnan oireita oli myös jatkuvasti, samoin LH+FSH oli koholla, eli kivekset ei oikein tuottaneet tarpeeksi.

  Hoitoa/diagnoosia tuosta ei kuitenkaan kunnallisella tullut, vaikkakin matalahkot ikäisekseen+oireet päälle = jotain vikaa oli.

  Toisen kiveksen poiston jälkeen arvot pomppasi hetkeksi paremmiksi ja olokin oli fyysisesti parempi kuin vuosiin.

  Sitten noin 6kk päästä sytostaateista(sain yhden annoksen) alkoi olo olemaan ns. Zombie aamusta iltaan ja lopulta sain yksityiseltä diagnoosin vajaatoiminnasta.

  Arvot tippui steston osalta johonkin 9 tietämille ja vapaa alle 200, eli jo selvästi alle viiterajan minimin.

  Julkiselta en edelleenkään hoitoa saanut, vaikka lh+fsh oli korkealla, eli jäljellä jäänyt kives ei kyennyt vastaamaan tuotannosta, eipä ihme kun eivät kahdestaankaan kovin kummoisiin pystyneet 🙂

  Muistaakseni ainakin 30% kärsii teston puutoksista tässä tilanteessa, ja jos oikeita oireita on, kannattaa sinnikkäästi tutkituttaa asiaa, vaikka sitten yksityiselle jos julkisella ei apua heru vaikka olisi veriarvot pielessä.

  Lyhyesti:
  Huonohkot arvot ennen sairastumista päätyi selkeän vajaatoiminnan puolelle.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.