Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #69991
  Huolestunut1
  Osallistuja

  Hei,

  Päätin nyt tehdä tänne tunnukset ja kysellä täältä, josko jollain olisi samankaltaisia kokemuksia tai tietoa aiheesta.

  Olen alle 30-vuotias nainen, jolla alkoi noin 8 kuukautta sitten säännölliset välivuodot. Mainitsen vielä, etten käydä e-pillereitä. En aluksi kiinnittänyt niihin hirveästi huomiota, koska tiedän että näin nuorella se tuskin on mitään, mutta kun välivuoto oli jatkunut säännöllisesti viiden kierron ajan, varasin ajan gynelle. Gyne totesi ultran perusteella että siellä on mitä todennäköisimmin polyyppi, ja sain ajan npk:lle leikkaukseen.

  Olen nyt odotellut leikkaukseen pääsyä hieman yli 2 kk ja vuoto on jatkuvasti pahentunut. Nyt sitä tulee valtaosan kuukaudesta ja niin paljon, että sidettä on pakko käyttää lähes koko ajan. Veri on kirkasta ja sitä saattaa tulla ihan kunnolla kerralla, ja muodostaa myös hyytymiä. Minulla on myös alkanut ilmetä pistävää, terävää kipua alamahassa sekä kuukautismaisia kramppeja kuukautisten ulkopuolella. Tuo pistävä kipu tuntuu samalla puolella, kuin havaittu polyyppi.

  Muista oireista on hyvin vaikea sanoa, että liittyvätkö ne tähän lainkaan. Olen laihtunut jonkin verran, en tiedä kuinka paljon tarkalleen, mutta sen verran, että läheiset luulevat minun laihduttavan. Olen tästä ollut vähän ihmeissäni koska laihdutus ei ole ollut tahallista (olen normaalipainoinen jo valmiiksi). Minulla on ollut hyvin isoa väsymystä viime aikoina mutta veriarvot (vitamiinit, kilpirauhaset, rauta ja ferritiini) ym ovat olleet hyvät, eivätkä selitä tätä väsymystä. Tosin varmasti myös stressi ja tuo verenvuoto väsyttää, ja niihin liittyvät veriarvot ovat varmasti noista kesäisistä laskeneet…

  En nyt kuitenkaan haluaisi pelotella itseäni kuoliaaksi, mutta haluaisin kovasti vain tietää, onko yhä ihan todennäköistä että kyseessä on vain polyyppi, kun olen kuitenkin näin nuori? Täällä toivottavasti ihmisiä, joilla on aiheesta googlea enenmän tietoa. Kuukausi tuntuu vielä pitkältä ajalta odotella leikkausta. Myös sitä olisin halunnut kysyä, että tietääkö joku, otetaanko kaikista poistetuista massoista aina näyte patologille? Eli saanko kuitenkin varmasti tietää leikkauksen jälkeen, että kyseessä oli varmasti hyvälaatuinen kasvain?

  #74570
  HannuTapio
  Osallistuja

  Vaikka viesti onkin jo muutaman vuoden takaa, olisi mukava tietää, onnistuiko leikkaus ja millaisia hoitoja muuten sait. Tyttären (kipu)oireista olen huolestunut, siksi kyselen.

  #75044
  sinnes
  Osallistuja

  Harmillista, että vastauksia ei aloittajalle tullut.
  Itse päädyin tälle sivustolle kohdunkaulalta tehdyn löydöksen vuoksi.

  Vastailen tähän siksi, että jos joku toinen tulee etsimään polyypeistä vertaistukea tai tiedonpoikasta.

  Minulla oli ennen kohdunkaulan muutoksia polyyppi kohdussa – kaksikin kertaa.
  Molemmilla kerroilla polyyppi höylättiin MyoSurella pois kokonaisuudessaan ja kudos meni patologille. Nämä tapahtuivat vuosina 2015 ja 2022. Ensimmäisen kohdalla olin vuosi takaperin synnyttänyt ja olin 30-vuotias.
  Synnytyksen jälkeen menkat muuttui seitsemän härän kurkuiksi ja hakeuduin tutkimuksiin. Ensin kokeiltiin Mirenan hormonikierukkaa, mutta supistusherkkä kohtuni ei sietänyt sitä, enkä minä sitä kipua. Hyvä jos vuoden verran kierukka oli minulla.

  Ensimmäisellä kerralla polyyppi oli ihan vaan puhdas polyyppi.
  Tottakai se jännitti, kun vain ultratessa suolavedellä täytetystä kohdusta tehty tutkimus näytti melko varmalta polyypiltä. Siitä piti kuitenkin ottaa koepala. Huh huh.. oli PITKÄT 6 viikkoa odotellessa tulosta.
  Tulos varmistui polyypiksi ja se poistettiin. Poistetut kudokset lähetettiin patologille ja ne oli edelleen ihan vain puhtaita polyypin kudoksia.

  Polyypin uusiuduttua polyyppejä oli kerrasta useampi ja ei niin puhtaita kavereita enää patologin vastauksessa. Se pitää tutkia, sillä kohtu pitää poistaa jos löydös vahvistuu koepaloissa.

  Tästä noin 6kk:n jälkeen kohdustani otettiin koepaloina pipelle-näyte ja se olikin puhdas.
  En luottanut vastukseen. Tuntuu, että se on ”väärästä kohdasta” imetty.

  Koska polyypit tuppaa uusiutua, niin minulle aloitettiin e-pillerihoito hillitsemään vuotoja (tehoaa noin 5% minulla) ja hormonien vaikutuksesta limakalvon pysyessä matalana polyyppien uusiutuminen hankaloitunee.
  Tähän en tule koskaan saamaan vastausta, kun kohdunsuultanikin löytyi adenocarsinoma in situ ja kohtuni poistetaan sen vuoksi.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.