Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #69732
  Nainen-83
  Osallistuja

  Moi, mulla on ollut erilaisia vuotohäiriöitä jo usean vuoden ajan ja papa on näyttänyt ekan kerran acs-us muutama vuosi sitten. Olen nyt käynyt kolposkopiassa jonka perusteella lääkäri arvioi muutokset luokkaan cin1. Papakin kolposkopian yhteydessä edelleen acs-us mutta patologin lausunnon mukaan samalla otetut näytteet olivat vähintään hsil-tasoa. Hpv 16 löytyi myös tuon saman käynnin perusteella. Mulla on vuotojen lisäksi myös ollut jo jonkin aikaa särkyjä alaselässä ja vatsa on ollut kipeä sekä voimakasta vihlontaa reisissä ja nivusissa. Sähkösilmukkahoidon tuloksia nyt odottelen. Lääkärin mukaan ei niissäkään tuloksissa tarvitse pelätä syövän olemassaoloa kun syövän kehittyminen vie niin kauan. Mietityttää vaan että aiheuttaako esiasteella olevat solumuutokset jo oireita? Kun vuoto-ongelmia on tosiaan ollut vuosia ja niitä oireita en ainakaan ole itse voinut kuvitella kun edes hölmönä ole ajatellut niiden voivan liittyä syöpään. Olen ollut myös tosi kipeä nyt tuon loopin jälkeen.

  #69954
  Kaa2
  Osallistuja

  Heippa! Mulla samanlaisia nivusiin vihlovia alavatsakipuja. Maltillisia, mutta kuitenkin. Oma tarinani menee jotakuinkin näin;

  8/18: (joukkoseulonta papa) ”Solunäytteessäsi ei havaittu mitään syöpään tai sen esiasteeseen viitaavaa. Todettu kuitenkin korkeanriskin hpv:n dnata. Ei epiteelisolyatypiaa. Uuteen papakokeeseen kutsu vuoden-parin päästä.

  4/20: ( seuranta papa)
  ”Sinulta otetussa näytteessä on todettu muutos” Ei epiteelisoluatypiaa. Korkeanriskin hpv 16 dnata löytyi. Toistuvan hpv pos takia suositellaan kolposkopiaa ja kudosnäytteitä”

  10/20 Kolposkopia ja papa. Papa normaali. Kudosnäytteissä hsil (cin2). Sähkösilmukkaan aika jo seuraavalle vkolle.

  N. Kk ennen kolposkopiaa alkoivat satunnaiset nippailut alavatsalla. Sitten eräänä iltana kipu alkoi olemaan jos ei nyt voimakasta, niin sellasta tasasen ärsyttävää, säteili nivusiin. Lämpöä myös hieman nosteli, ja lievää pahoinvointia oli myös. Samaan syssyyn alaselkäsärkyä. Siitä työterveyteen, jossa ajateltiin että voisi olla bakteerivaginoosi ( olin ollut huomaavinani että valkovuoto lisääntynyt)-> flagyl kerta-annos kuuri. Kivut hävisi muutamaksi pväksi. Kunnes taas. Nyt ei selkäkipua, mutta alavatsassa maltillista kipuilua. Virtsaamisen lopussa lievää ärsytyksen tunnetta rakossa. Stiksasin itse virtsani jossa leuk ++ ja nitriitit pos. Ei verta tms. Puhelinajalla sain trimopan 3pvän kuurin. Kuuri on nyt loppu, ja tuntuu ettei auttanut. Ainakin alavatsakivut edelleen läsnä.

  On kyllä aika sekavat tunnelmat, kun ei tiedä mistä kivut johtuu. Sitten vielä kun lukee juttuja joissa sanotaan että kivut tulee siinäkohtaa kuvioihin kun syöpä on jo levinnyt. Miten voi olla mahdollista sitten että papa on ollut 3x normaali lukuunottamatta tota hpv:ta, mutta sitten koepaloissa löytyi muutosta. Muutos oli kuulemma laaja-alainen.

  #70765
  noita
  Osallistuja

  Hei,

  liityn tähän keskusteluun, minulta löydettiin kolposkopiassa cin2 ja hsil muutoksia, 10.12. menen loop hoitoon. Pelottaa kamalasti, että löytyy syöpää, koska on ollut pahoinvointia, alaselkäsärkyjä ja muuta ihmeellistä. Yritän ajatella, että se mitä löytyy on hoidettavissa.. :/

  #71153
  Noelia
  Osallistuja

  Hei!

  Looppia edessä täälläkin reilun viikon päästä, eilen tuli vihdoin 22.12. tehdyn kolposkopiaan tulokset Omakantaan. Patologin lausuntoa ei näy, mutta lääkärin kirjoittamassa tekstissä vaikea ja voimakasasteinen solumuutos kaikissa koepaloissa, Cin3. Myös papa edelleen hsil.

  Itsellä alaselän ja alavatsan kipuilua ja sellaista ”nippailua” ollut jo aika pitkään, samoin vuotohäiriöitä. Kolposkopiaan yhteydessä sanoivat, että tuskin edes looppia tarvitaan ja sitten tulikin tämä. Hermostuttaa ja ahdistaa, voiko tuon loopin jälkeen diagnoosi muuttua ihan syöväksi asti? Vai olisiko näkynyt jo kolposkopiassa, eikä tällöin looppia olisi ohjelmoitukaan? Vai tehdäänkö se aina?

  #72706
  Sofia37
  Osallistuja

  Moikka! Oon 37, kävin tässä kolmen vuoden ajan kerran vuodessa ottamassa papa-kokeen, jotakin lievää muutosta oli joka kerta, nyt tuli sitten kirje, että laittavat lähetteen kolposkopiaan muutamien viikkojen päästä solumuutoksen takia. Tarkoittaako tuo kiireellistä tutkimusta?

  Sitten, aloin miettimään kun silloin tällöin ihan rauhallisesti lenkkeillessä, on yhtäkkiä tuntunut kovaa kipua tuolla alapäässä, tuntuu että kipu olisi syvemmällä. On pysähdyttävä tuon kivun takia. Joskus sitä tuntuu esim istuessakin.

  Välillä seksin jälkeen on tullut vähän verta, mutta en huolestunut asiasta, kun ajattelin, että se johtuu vain kuparikierukasta. Ja eikös se siitä yleensä johdukin?
  Nyt on alavatsaa muutamia päiviä vähän särkenyt, niinkuin ovulaation aikan, mutta se on jo mennyt, niin siitä ei ainakaan pitäisi johtua.

  Mutta mulla on vasta todettu solumuutos, voiko se aiheuttaa edes mitään oireita?

  #72895
  Sofia37
  Osallistuja

  Kävin tuolla kolposkopiassa, antoivat ajan sähkösilmukkahoitoon kuukauden päähän. Lääkäri kertoi tutkimuksen jälkeen että papa kokeen tulos oli ollut ASC-H ja HSIL
  En sitten siinä kertonut mitään noista mainitsemistani oireista, ajattelin että olisihan siinä tutkimuksen aikana löytynyt kaikki mahollinen.
  Tehdäänkö kaikille aina samalla ultraääni tutkimus?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.