Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #60761
  Pilpalsil47
  Osallistuja

  Mitä kokemuksia aromataasiestäjistä?

  #65385
  HopeaSiili
  Osallistuja

  Minä olisin myös kiinnostunut tietämään millaisia kokemuksia muilla on aromataasiestäjistä.
  Itselleni määrättiin Letrozolia (kymmenen vuoden kuuri olisi tarkoitus vetää!), ja olen sitä nyt syönyt vasta 6 päivää.
  Hiukan jännityksellä odotan mitä tuleman pitää. Toistaiseksi tuntuu että ei ole ollut juuri mitään haittavaikutusta.

  #65758
  Kuoppa rinnassaa
  Osallistuja

  Luin papereitani ja minulle on ilmeisesti tulossa letrosoli kanssa viideksi vuodeksi.
  Mielelläni kuulen kokemuksista myös!

  #65759
  HopeaSiili
  Osallistuja

  Olen nyt syönyt Letrozolia pian kaksi kuukautta. Sivuoireena minulla on tukalantuntuinen hikipuuskahdus, joka tulee säännöllisesti pari, kolme tuntia lääkkeenottamisen jälkeen. Tiedän kyllä että olisi suositeltavaa ottaa lääke aina samaan aikaan päivästä, mutta itse otan Letrozolin joko lounaan tai päivällisen yhteydessä riippuen siitä, milloin minusta on sinä päivänä soveliaampi hetki kokea tuo sivuoireen ”lehahdus”. Hyvä asia on se ettei tuo inhottava tunne hikoilutuksineen kestä kauaa, tavallisimmin vain muutamia sekunteja, mutta ikävä juttu se että se tulee lähes takuuvarmasti päivittäin.

  Minulla oli kovat nivelsäryt, etenkin jaloissa syöpähoitojen jälkeen, mutta onneksi ne loppuivat ennenkuin aloitin Letrozolin syömisen. En myöskään ole kokenut että mielialani olisi laskenut – pikemminkin ehkä se on kohentunut viime aikoina.

  Olen yrittänyt löytää netistä vinkkejä millaista ruokavaliota hormoniestolääkityksellä olevan kannattaisi noudattaa. Mitään sen erikoisempia ohjeita en ole löytänyt. Joistakin ulkomaisista keskustelufoorumien jutuista on saanut sellaisen käsityksen, että soijaa ei kannattaisi ehkä syödä koska se mahdollisesti voi heikentää Letrozolin vaikutusta, mutta ilmeisesti täysin pitävää näyttöä tästäkään ei ole. Varmuuden vuoksi syön lähes kaikki antioksidanttirikkaat marjat ja hedelmät aamuisin kaurapuuron kanssa aamulla, vasta lounaalla tai päivällisellä otan Letrozolin ja lääkkeen ottamisen jälkeen odottelen pari tuntia kunnes otan Kalcipos-D tabletit. Koska mitään virallista ohjetta ei ole, niin ilmeisesti oikeasti mitään imeytymis- t.m.s. ongelmia ei pitäisi olla ottipa lääkkeet sitten missä järjestyksessä ja minkä terveellisen ruuan kanssa tahansa.

  #65761
  Tulevaisuus
  Osallistuja

  Pitkästä aikaa käyn näitä sivuja lukemassa ja huomasin, ettei kovin innokasta ole kirjoittelu. Joten kerron oman kokemukseni letrozolista. Söin sitä vähän vajaa viisi vuotta. Kyselin silloin syöpälääkäriltä, että tuleeko minusta nyt hyvin miehinen, mutta hän sanoi, että naisella on muitakin hormooneja kun estrogeeni. Älä ole huolissasi. Olin jo vaihdevuodet ohittanut, että mitään hikipuuskia ei tullut, mutta lämpimiä aaltoja kylläkin. Suurin ongelma oli kankeus. Ja limakalvot kyllä olivat kuivat. Esimerkiksi autosta noustessa oli kankeaa lähteä liikkeelle. Sekin kyllä helpotti ajan kuluessa ja kun sain lopettaa hoidon en huomannut mitään eroa tapahtuvan. Varmaankin nuoremmilla saattaa olla haittoja enemmän juuri hormoonitason laskun takia, mutta kaikenkaikkiaan ei se minulla ollut kovin ”vammauttavaa”.
  Nyt kun sairastumisesta on kohta yhdeksän vuotta, aika kultaa muistoja.
  Hyvää Joulua kaikille, elämä jatkuu!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.