Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68971
  N34
  Osallistuja

  Hei!

  Kävin viime viikolla mammografiassa ja UÄ:ssa. Omakannassa lukee: Vasemmassa rinnassa ylälateraalisesti palpoituu pieni pesäke ja tämän kohdalla nähdään niukkakaikuinen , keskellä runsaskaikuisempaa hieman lobuloitunut 6 mm läpimittainen pesäke joka vasta mammografiassa nähtyä muutosta. Voisi olla esim fibroadenooma tai intramammaarinen imusolmuke.

  On alkanut pelottaa, että jos onkin syöpä, vaikka näyttää hyvänlaatuiselta, ymmärränkö oikein? Mitä teillä luki ennen syöpädiagnoosia?

  Vastaukset kuulen ensi torstaina 12.3. Kiitos etukäteen!

  #68973
  ereritu
  Osallistuja

  Yhteydenotto tuli mammografian tehneeltä taholta. Kutsu kudosnäytteeseen. Sekin vastaus oli positiivinen ja vasta sitten lähete julkiseen erikoissairaanhoitoon. Asia eteneekin sit nopsaan

  #68976
  siilipaa
  Osallistuja

  Hei N34,
  Itselläni löytyi seulonnassa ja sain pyynnön muutaman päivän päästä ultraan ja samalla otettiin näyte, kuten myös sain vahvistuksen syövästä; pieni kasvain rinnassa ja vartijaimusolmulkkeessa. Ne leikattiin elokuussa. Lokakuussa alkoi sytotiputukset (6 krt). Tänään sain ekan ajan sädetykseen (15 krt) kuun loppupuolelle.

  Noista termeistä minulla ei ole
  käsitystä/tietoa.

  Voit luottaa, että olet hyvässä hoidossa.
  Ainakin minulla on kaikki sujunut hyvin.
  Tottakai on ollut huonojakin päiviä, mutta pääsääntöisesti hyviä, vaikka olen peruspessimisti.

  #68981
  N34
  Osallistuja

  Kiitos vastauksista!

  Ehkä ei olisi kannattanut käydä lukemassa omakannassa. Vaikka kyllä tiesin, että on pieni kiinteä patti (tunnustelemalla), niin silti kun lääkäri sanoi, että pieni kasvain, ei kystä, olin aika järkyttynyt. Hän rauhoitteli, että saattaa olla fibroadenooma. Olen lukenut, että joskus lääkärit epilee fibroadenoomaa, mutta onkin syöpäkasvain.

  Jännittää karkeaneulabiopsian vastaus :/

  #68986
  Tuulihaukka
  Osallistuja

  Moi N34

  Itselläni juuri sama epäily, ultrassa inramammaarinen imusolmuke ja paksuneulanäytteesyä tuli tulos adenooma. Oli myös toinen ns hyvänlaatuinen muutos ja molemmat poistettiin kolmisen viikkoa sitten. Odottelen vielä patologin vastausta, joka kertoo lopullisen vastauksen.

  Tsemppiä

  #68987
  N34
  Osallistuja

  Kiitos Tuulihaukka!

  Toivottavasti minullakin joku hyvänlaatuinen muutos. Olitko sun muutokset isokokoiset, sen takia poistettiin? Oliko sulla rinnassa jotain tuntemuksia (pistelyä, jomotusta, kipua tms.)?

  #68988
  Tuulihaukka
  Osallistuja

  Hei N34

  Menin tutkimuksiin kun rinnasta tuli kirkasta eritettä paidan läpi itsekseen. Kumpikaan muutos ei tuntunut sormin, näkyi ultrassa ja magneetissa. Kooltaan 1,4cm ja alle toinen 1 cm. Poistettiin koska papilloomat (vuotoa aiheuttanut) ilmeisesti tavataan poistaa ja se toinen siksi, kun oli epätyypillisen näköinen.

  #69001
  N34
  Osallistuja

  Vastaus tuli: intramammaarinen imusolmuke, ei pahanlaatuisia soluja. En ihan täysin ymmärrä mikä toi on, mutta hyvä että ei pahanlaatuiseen viittavaa. Jos patti kasvaa, takaisin ultraan.

  #69207
  Reeta-80
  Osallistuja

  Hei kaikki, ihan pakko kommentoida oma juttuni, kun viime syksynä rupesi ärsyttämällä ärsyttämään, kun vasen tissi vuotanut pitkään tummaa eritettä ja oli turvonnut ja kipeä. No sain ajan ultraan ja mammoon, sitten pitikin lähteä Magkuviin ja vielä ultraan, sitten päättivät ottaa vakuumineulanäytteen. Samalla kun ottivat näytteet niin sujauttivat metalliklipsin sinne ja katsoivat mammolla että on oikeassa paikassa. Sain imunäytetuloksen että fibrokystinen rinta. Mutta ikinä ei selvinnyt miksi se klipsi piti laittaa sinne, että onko näillä tapana kui uusiutua.
  3vuotta sitten kohtu poistettiin kokonaisuudessaan adenokarsinooman takia…

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.