Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #42694
  Merikeiju
  Osallistuja

  Hei,

  Minulta on poistettu toinen rinta rintasyövän takia reilu vuosi sitten. Nyt lääkärit suosittelevat myös toisen rinnan poistoa geenivirheen takia. Samassa tai erillisessä leikkauksessa voitaisiin tehdä myös rintarekonstruktio, eli rakentaa kummallekin puolelle uusi rinta. Minulla on niin vähän väljää ihoa ja ihonalaiskudosta, että lääkäri suositteli, että uudet rinnat rakennettaisiin silikoni-implanteilla. Olin alunperin miettinyt, että toivoisin mieluiten täysin omasta kudoksesta tehtäviä uusia rintoja (lihaksen siirtämistä), mutta mulla on fyysinen työ, joten lääkäri ei suositellut tätä ensisijaisesti.

  Nyt haluaisinkin kysyä teiltä kohtalotovereilta kokemuksia kaikenlaisista rintarekonstruktioista. Kertokaa ainakin, minkälainen operaatio teille on tehty, miten toipuminen sujui ja oletteko tyytyväisiä uusiin rintoihinne?

  Kysyisin myös teiltä, kenelle on tehty rintarekonstruktio pelkillä silikoni-implanteilla, ovatko rinnat yhtään oman tuntuiset? Vai ovatko ne epäluontevan kiinteät tms? Minua mietityttää, miten silikonirintoihin tottuisi, kun ei ole omaa rintarauhaskudosta pehmentämässä lopputulosta… Onnistuuko esimerkiksi mahallaan nukkuminen?

  Kiitos paljon vastauksista jo etukäteen! 🙂

  #43784
  sallasusanna
  Osallistuja

  Moi!

  Minulta poistettiin viikko sitten molemmat rinnat ja niihin tehtiin välitön rekonstruktio implanteilla, koska mitään omia varaosia ei ollut käytettävissä. Toipuminen on vasta alussa, koska minut jouduttiin leikkaamaan uudestaan komplikaation vuoksi. Olen nyt kotona dreenien kanssa. Tällä hetkellä rintakehä on karua nähtävää, mutta tulos on varmaan paljon parempi kun viikkoja ja kuukausia kuluu.

  Olen kuitenkin tyytyväinen päätökseeni siitä, että korjaus tehtiin heti ja toivon mukaan säästyn jatkossa lisäoperaatioilta. Syöpä on nyt ainakin paikallisesti saatu pois ja ulkonäkö on toissijainen asia. Uskon, että ajan kanssa rintakehä tulee näyttämään melko normaalilta. Yhdessä leikkaavan lääkärin kanssa valittiin minulle sopivimmat implantit eli kiinteys, muoto ja koko.

  Olen yrittänyt etsiä tietoa vastaavasta toimenpiteestä ja sen toipumisajasta, huonolla menestyksellä. Toivoisin kommenttaja naisilta, joille on tehty vastaavanlainen toimenpide.

  #43954
  marenki66
  Osallistuja

  Hei!

  Minulle tehtiin rintareskontruktio vasemmalle puolelle runsas vuosi sitten. Se tehtiin selkälihaksesta. Rinta on siistin näköinen, hieman leikkausarpi kiristää edelleenkin. Oikeaa rintaa korjattiin samannäköiseksi keväällä. Vaatteet päällä eroa ei juurikaan huomaa.

  #44984
  sallasusanna
  Osallistuja

  Hei Merikeiju!

  Nyt kun leikkauksestani on kulunut yli 2 kuukautta niin voin kertoa sinulle, että implantit eivät tunnu miltään. Mahallaan pystyy olemaan myös. Minulla on vielä jonkun verran turvotusta toisella puolella ja arvet toki kiristävät, mutta muuten tissit tuntuvat ihan tavallisilta. Implanteissahan voi valita koon, muodon ja kiinteyden. Luottaisin leikkaavan lääkärin arviointikykyyn.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.