Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 75)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #31261
  Masterton
  Osallistuja

  Minkälaisia tunteita tulevat kontrollit saavat teissä aikaan. Itseäni on alkanut jo hermostuttaa tuleva kontrolli johon aikaa vielä reilusti yli kuukausi. Ikää on vähän päälle 20v ja minulta leikattiin kivessyöpä viimevuonna. Seurannat ovat tähän mennessä sujuneet hyvin eikä onneksi ole ollut tarvetta mihinkään jatkohoitoon ja toivottavasti niitä ei koskaan tarvitsekaan. Sairauden toteamisen jälkeen on vain tuntunut siltä että ei pysty suunnittelemaan tulevaisuutta kunnolla, kun aina on pieni pelko että mitkä ovat seuraavien kontrollien tulokset. Ajan kanssa tässä mennään kohti parempaa ja pysytään silti positiivisina vaikka pelottaa/ahdistaa/jänskättää. 🙂

  #34341
  hannupulkkinen
  Osallistuja

  No itseäni jännittä aina joka puolen vuoden jälkeen kun uusi kontrolli on tulossa. Jos sitten jotakin tuloksissa ihan vähänkin näyttää huononevan niin pitkään menee koota itsensä. Minulta leikattiin eturauhanen vuosi ja kymmenen kuukautta sitten. Aina sitä kuitenkin saa itsensä koottua kunnes seuraava kontrolli koitta. Eilen sain tulokset edellisestä kontrollista. Kaikki oli muuten kunnossa, mutta PSA-arvo oli noussut pari sadasosaa. Kesäkuussa on seuraava ja pelkään jo, että nousua taas tapahtuu.

  Ajatukset saa käännettyä muualle vain tekemällä jotain joka kiinnostaa. Minä olen eläkkeellä ja se ei ole siksi aina helppoa. Tsemppiä Sinulle.

  #34881
  Evalainen
  Osallistuja

  Samanlaisia fiiliksiä täälläkin. Aina kontrolliaikojen tullessa alkaa painajaiset ja keskittyminen katoaa niin, ettei muistikaan toimi kuten pitäisi. Toista kuukautta saa odotella kirjeen saapumisesta tuloksia, kun kaikissa kokeissa ja kuvissa on käyty. Se tuntuu todella pitkältä ajalta.

  Olen päättänyt, että huonoja päiviä en ala väkisin muuttamaan ja sieltä suosta tulee sitten kuitenkin noustua aikanaan. Käsityöt yms tekeminen ja luova suunnittelu vie nopeasti ajatukset pois ikävistä asioista. Luin vasta, että jos sairaana pitää varoa jotain tiettyä ruokaa sama pätee myös negatiivisiin ajatuksiin, niitä pitää välttää. Tekeminen vie ajatukset muualle, toimii myös paniikkihäiriöissä. Huomenna kuulen uusimmat tulokset. Vähän kauhistuttaa, mutta toisaalta huojentaa, että asia selviää tällä erää taas.

  Tsemppiä muillekin!

  #49744
  Myy79
  Osallistuja

  Hei Masterton ja muut!

  Itse olen tällä hetkellä vasta lopettanut sytostaattihoidot, mutta seuraava kontrolliaika on kuitenkin jo tiedossa. Lisäksi minulla on vielä tyräleikkaus edessä. Minua pelotti jossain vaiheessa paljonkin syövän mahdollinen uusiutuminen, vaikka ennusteeni onkin hyvä. Nyt olen käynyt juttelemassa psykiatrian polilla näistä ikävistä tunteistani ja itse olen nyt kuitenkin alkanut ajattelemaan, että elän tässä hetkessä elämääni. Tulevaisuudesta ei voi tietää mitään varmaksi. Pelon tunteita tulee ja nehän ovat ihan ymmärrettäviä ennen kontrollia, mutta olen ajatellut silti niin, että suunnittelen myös sopivasti tulevaisuutta ja elän elämää. Jos syöpä uusii, niin sille en voi mitään. Yritän kuitenkin olla murehtimatta sitä liikaa. Toki en elä vielä kontrollien läheistä aikaa eli en tiedä, miten silloin asian koen. Mutta nyt elän kuitenkin päivä kerrallaan.

  #50004
  Juse
  Osallistuja

  Hei kaikille.
  Mulla on menossa seuranta ja kontrollit joka on, puolivuosittain labra ja kerra vuodessa kirurgilla käynti tätä kestää 5v.Kyllähän se hieman aina jännittää kun on labrassa käynyt jotta mitkä on lukemat muistaakseni kirurgi sanoi viimeksi että jos CEA nousee 3.4;ään aletaan epäilemään uusiutumista.Nythän ne taas heinäkuussa tai elokuussa on mulla edessä CEA on hinannut itteään ylöspäin hiljalleen ollen alussa 2.1 sitten 2.2 ja viimeksi 2.3,tuli mieleen jotta onko hiljaista kidutusta mutta aika näyttää mitäpä näitä murehtimaan.

  #57044
  Juse
  Osallistuja

  Morjesta,ei ole kuulunut kutsua labraan eikä kirurgille joten tuumailin tuossa kun tammikuussa oli labrat ja helmikuussa varhennettuna tähystys ja ei ollut mitään eli kaikki kunnossa niin seuraava labra on tammikuussa ja ensi kesänä kirurgilla käynti.

  #57094
  kesanto
  Osallistuja

  Hei Juse,jos olet puolivuosi kontrollissa niin olisihan niiden labrakokeiden pyynnöt jo pitänyt tulla?
  Minä ainakin kyselisin missä laboratorio viipyy!

  #57104
  Juse
  Osallistuja

  Oikeassa olet pitää maanantaina soittaa ja kysyä missä viipyy ja mikä on tilanne ja syy.

  #57134
  Juse
  Osallistuja

  Jep,kannatti soittaa oli jotenkin sotkeentunut seurantahommelini tuon helmikuisen tähystyksen vuoksi joka oli varhennettu.Ja tosiaan heinäkuussa olisi pitänyt olla labrassa käynti mutta oli jumissa koko juttu.Mutta eipä hättee asia kunnossa ja laittaavat postia milloin käydä labrassa,niin olihan siinä kuulemma TT-kuvauksenkin suhteen jotain epäselvää ja kerroin että minähän kävin tammikuussa TT-kuvassa ja vielä varjoaineen kera,mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

  #57264
  Juse
  Osallistuja

  Huomenta,eilen tuli soitto kirurg.polilta että tänään (tiistai) labrassa käynti ja keskiviikkona kirurginkontrolli sähäkästi käy mutta hyvä näin kiva kuulla mikä on CEA arvo jne.

  Juse

  #57324
  kesanto
  Osallistuja

  Hei Juse ,hyviä tuloksia kontrolliin

  Kontrollia tässä itselläkin,eilen kävin verikokeissa,maanantaina tt kuvaan ,lääkärin piti olla 14 päivä mutta siirsivät sen kuun loppuun päivä vasta,taitaa lääkäri saat olla aika kysyttyjä,kun niitä t olleen siirtyneet, mut ei auta muuta kun odotella.

  Sateet senkun jatkuu,olis toi mieli virkeempi kun paistaisi aurinko ,kuullaan taas ja kirjoitelkaahan

  #57334
  Juse
  Osallistuja

  Huomenta Kesanto ym,eilen kävin kirurgin luona ja veriarvot hyvät hemppari 152 ja CEA 2.0 oli laskenut alkuvuoden lukemasta (2.3),tietsikan näytöltä kateltiin paksusuolesta otettua kuvaa tähystyksen yhteydessä melkonen lötkyhän se on.En tullut kysyneeksi että onko labrat edelleen puolivuosittain mutta hänen luonaan käynti on ensi vuoden heinäkuussa eli edelleen kerran vuodessa kuin alunpitäen.No sittenhän sen näkee noiden labrojen suhteen ja voihan sitä kysyäkin se harmittaa kun aina jokin unohtuu pitäs laittaa lapulle ylös.Nyt on jäljellä 3v tätä kontrolli hommaa ja viimeisenä vuotena on kolonoskopia ja saa taas juoda sitä juhlamehua.Hyvin ovat hoitaneet minun asian tuolla ja siitä pitää sitten antaa iso kiitos heille kun on viimeinen käynti.Pilvinen keli on yöllä satanut pitää lähteä ulkohommiin ja saada nuo jäljellä olevat hommat pois jotta pääsee sieneen ja kohta puolukkaan meilläpäin oli mustikoita huonosti eikä mustaviinimarjojakaan näytä tulevan kovin paljon mutta omenoita on runsaasti,mustarastaan peijjoonit söi kirsikkapuista marjat,jatketaan tästä ja kirjuutellaan.

  Juse

  #60871
  kesanto
  Osallistuja

  Huomenta kanssa kulkiat!
  Kontrolleita nehän ovat hyvä asia,mutta tuovat jännitystä elämään.
  Kuluvan Joulukuun aikana ekat kontrollit ,maaliskuussa leikatun etäisesti jälkeen,nyt kyllä jännittää.
  Miten olette pärjänneet ennen kontrolleita?

  Mukavaa Joulun odotusta.

  #60901
  Myy79
  Osallistuja

  Hei Kesanto ja muut kontrolleissa kävijät!

  Omalla kohdallani syöpäni siis ei ollut levinnyt ja ennusteeni on siinä mielessä hyvä, vaikka mikään ei tietysti 100% varmaa olekaan. Itse en ole jostain syystä jännittänyt kontrolleja. Ainakaan vielä. Mulla 2 kontrollia takana. Lääkäri sanoi, että seuraavan 2 vuoden aikana tauti uusii jos uusii. Välillä tuossa syksyllä mielessä kävi lähinnä ajatus, että en jaksa tätä syöpää enää yhtään, en kontrollien muodossa enkä missään. Mielessä siis kävi , että lopettaisin kontrollit kokonaan. Toki en niin todellakaan tee. Kai se oli sellaista syvää väsymyksen tunnetta tätä kaikkea sairauteen liittyvääkin kohtaan. Syvää uupumusta tämän raskaan vuoden takia.

  Tuota uusiutumistakaan en jostain kumman syystä enää pelkää. Toki se on jo ajatuksena tapporaskas, että sairaus uusiutuisi. Ei siitä pääse mihinkään. Olen kuitenkin sitä mieltä, että nyt olen ainakin toistaiseksi syövästä vapaa, joten syövällä ei kannata mieltään enää täyttää. Eiköhän se jännittäminen ole aika yleistäkin? Varsinkin jos on ollut levinnyt syöpä? Näin ainakin luulisin olevan. Voisi olla, että jännittäisin kontrolleja, jos mulla ois ollut levinnyt syöpä. Kesanto, kirjoita tänne vaan omista tunnoistasi. Se voi helpottaa oloasi.

  Olen huomannut, että itseäni kontrolleissa on vaivannut se, että lääkäreillä tuntuu olevan kiire. Aikataulut eivät pidä. Kerran lääkäri oli yli tunnin myöhässä. Se harmitti jonkin verran. Tulee olo, että ei viitsisi kysellä oikein mitään. Toki olen kuitenkin kysellyt, koska jos yksin hautoo mieltä vaivaavia asioita niin se ei tee hyvää.

  #64482
  kesanto
  Osallistuja

  Kontrollit ja seuranta
  Olen paljon miettinyt aihetta lähiaikoina,johtuu varmaan siitä että kontrollit lähestyy tuntuu et aika lentää ja päivä lähestyy.
  Sanoit Myy tuossa et lääkäreillä tuntuu olevan kiire,sitä minä en ole kokenut ainakin tähän asti aikaa on tuntunut olevan riittävästi,minua harmittaa kun lääkäri on aina eri,jos on edellisellä kerralla jäänyt joku epäselväksi, tuntuu hassulta alkaa puhumaan et edellinen lääkäri sitä ja tätä,
  Kieltämättä välillä tulee mieleen et jätän väliin,enkä mene mut sehän vasta miettimään panisi,yritän kovasti luoda uskoa itseeni et minä olen terve aika pitkälle se usko kantaa mut sit jostain tulee se mutta…………
  Kuukauden päästä tiedän enemmän,,,,,,,mukavaa kesäaikaa teille kaikille.

  #64484
  Myy79
  Osallistuja

  Heippa Kesanto!

  Kyllä musta on tuntunut monilla kontrollikäynneillä, että aikataulu on tosi tiukka ja onhan niin käynytkin, että lääkäri myöhästyi kontrollista tunnin verran operaation vuoksi. No, asiat saatiin kuitenkin hoidettua myöhästymisestä huolimatta ja olihan lääkärillä syy.

  MInulla on kontrolleissa myös ollut aina eri lääkäri. Toisaalta se on hyvä. Voi kysyä samaa asiaa eri lääkäreiltä ja saada vahvistusta tai olen myös huomannut, että joltain lääkäriltä uskaltaa kysyä helpommin jotain kuin joltain toiselta. Henkilökemioissa on eroja. Omalla kohdallani kun on ollut munasarjasyöpä niin seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset ovat askarruttaneet minua paljonkin ja jonkun lääkärin kanssa on ollut helpompi jutella aiheesta kuin jonkun toisen. Viimeisin lääkäri oli tosi hyvä nuori erikoistuva. Yhtä lukuunottamatta kaikki lääkärini ovat olleet erikoistuvia.

  Olen kuitenkin tyytyväinen, että en ole jättänyt kontrolleja väliin, vaikka välillä olenkin ollut todella uupunut tämän syövän takia. Kyllä se kuitenkin harmittaisi, jos jättäisi menemättä. Toki tuon väsymyksenkin ymmärtää. Onhan tuo sairastumisprosessi kokonaisuudessaan tosi repivän raskas ja uuvuttava kokemus.

  Mukavaa kesäaikaa sinulle ja muillekin!

  #64797
  Juse
  Osallistuja

  Tervehdys,taas on käyty kontrolli labrassa ja CEA laskenut 1.8;aan ollen viime vuonna 2.0,ensi vuonna taas labrat jos ei tule välillä mitään ja sitten kahden vuoden päästä viimeisellä kerralla TT-kuvaus,labra,kolonoskopia ja kirurgin kontrolli.Kaikkiaan arvot oli kohdillaan joten ainakaan nyt ei näytä aihetta huoleen mutta kaikkihan voi muuttua.Hyvää kesää kaikille tv.Juse

  #65267
  pauliina78
  Osallistuja

  Heippa kaikille! Mulla eka kontrolli maanantaina leikkauksen jälkeen. Nupissa alkaa olla ihan järkyttävä ahdistus. En ole oikein saanut nukuttua ja on jotenkin oksettava olo. Omaatuntoa soimaa kun olotila on kiukkuinen ja pinna lyhyt. Tulee hermostuttua lapsille liiankin pienistä..onneks mulla on jäljellä noita Opamoxeja mitä sain keväällä unettomuuteen. Oli pakko ottaa äsken puolikas,olo tuntuu jotenkin niin ylitsepääsemättömän ahdistuneelta. Tänään olen jäänyt totaalisen jumiin. Tekisi mieli perua koko lääkäri,olla vaan menemättä ja vetää peitto korville. Mitä nyt en tietenkään tee…Miten te muut lähestyvän kontrollin kanssa elätte? Tässä mietin että aika raskaaks tämä elämä menee jos joka helvetin kontrolli laittaa pään tämmöiseen kuntoon. Ei jaksa.

  #65268
  Tottahan se oli
  Osallistuja

  Hei pauliina78
  Tiedän tunteesi. Olin diagnoosini alussa (alkaen noin vajaa 6 kk:tta sitten)aivan samoissa ajatukissa. Nimimerkit Kia ja Myykin sekä Kangasalan Ukko antoivat minulle toisenlaista tulokulmaa asioille, kiitos heille. En tiedä, onko tämä itselle vain väliaikaista, mutta olen vähitellen sopeutumassa yhä enemmän omaan tilanteeseeni. Olen ajatellut jo tulevia kontrolleja (jotka on ainakin seuraavat 5 vuotta kerran vuodessa) ja näin ajatukisissani jo ajatellut niistä pikkuhiljaa rauhallisemmin; tulee mitä tulee, yritän sopeutua niihin. Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa. Olen menossa tämän viikon torstaina (huomenna) leikatun rinnan ja kainalon ultraan; kesäkuussa leikatun rinnan kainaloon on noussut noin tod näk 2-3 viikon sisällä noin kananmunan kokoinen patti, joka lääkärinkin mukaan on todennäköisesti serooma eli veristä nestettä. Toki siellä voi olla muutakin, mutta olen yllättävän rauhallinen. Jos siellä jotain on, sitä taas hoidetaan. En vähättele pelon tunteita, olenhan niitä itsekin tuntenut ja tunnen toki vielä edelleen, mutta jotenkin olen nyt rauhallisemmalla pelon tunteella. Vaikea selittää. Näin lyhyesti omat fiilikset tänään, katsotaan kuinka väliaikaista tämä tunne on…..

  Voimahalauksia toivotellen, kaikille, Tottahan se oli -nimimerkki

  #65291
  pauliina78
  Osallistuja

  No niin. Huomenna on se pelätty päivä. Eka kontrolli. Onneksi on jo heti aamusta. Paniikki alkaa olla jo aika huipussa,eipä tuo puolikas opamoxkaan tunnu helpottavan tätä suunnatonta ahdistusta. Mietin tässä että mitä pelkään. Ei ole otettu verikokeita,kuvauksia, lääkäri tsekkaa miten on tuo alaosasto parantunut leikkauksen jälkeen. Ehkä pelkään sitä että sieltä löytyy jotain näkyvää,suurta ja pahaa. Tää paraneminen leikkauksesta on ollut yllättävänkin hidasta,tikkejä tuppaa vieläkin irtoilemaan..klinikalta on sanottu että se on ihan normaalia. Mun elimistö taitaa olla huono sulattelemaan niitä..tosta vatsan päältäkin loppujen lopuksi nypin niitä tikkejä varovasti parin kk päästä operaatiosta pois…Ei ne siitä mihinkään sulaneet… huhhuh. Olen kyllä maailman onnellisin ihminen kun saan tuon huomisen pois alta. Näillä ajatuksilla tänään…Ehkä mä siitä selviän.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 75)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.