Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #73544
  JussiK
  Osallistuja

  Heti kanssakulkijat

  Niinhän siinä kävi että ensimmäinen psa-testi 3 kuukautta leikkauksen jälkeen antoi tuloksen 0.2.
  Vielä en ole lääkäriä tavannut, mutta eihän tämä hyvältä näytä.
  Jos sinulla on ollut samoin, kerro kokemuksestasi.
  T. Just y

  #73545
  Arttu70
  Osallistuja

  Moi Jussi, tsekkasin taudinkuvasi vanhoista kirjoituksistasi. Minulla oli hyvin samanlaiset lähtötiedot; magneetissa T2, joka tarkentui leikkauksen jälkeen niukasti paikallisesti levinneeksi (T3a). Gleason oli koepalojen mukaan 4+4, mutta tarkentui leikkauspreparaatin tutkimusten jälkeen tasoon 4+5. Läpikasvua noin millin ja marginaalit positiiviset 3mm matkalta. Viimeisin PSA ennen leikkausta (9/2019) oli tasolla 4.7. ja leikkauksen jälkeen tasolla 0,05 – 0,06. Korkean Gleasonin ja lievästi positiivisten marginaalien vuoksi halusin heti täydentävän sädehoidon, joka aloitettiin noin 4kk leikkauksesta. Tämän jälkeen PSA ollut HUSin mittaamattomissa ja tarkemmissa Synlabin mittauksissa tasolla alle 0.02 – 0,04. (Tuo 0,02 on Synlabin mittaustarkkuuden alaraja; eivät ilmoita tätä pienempiä arvoja.

  Rohkaisen siis täydentävään adjuvanttisädehoitoon, ainakin omalta osaltani oli helppo ja kivuton toimenpide eikä minulla ole ollut jälkihaittoja.

  Tsemppiä jatkohoitoihin, sinulla on vielä keinoja käytettävissäsi loppujenkin syöpäsolujen nitistämiseksi.

  #73912
  JussiK
  Osallistuja

  Hei taas. No,niinhän siinä kävi, että leikkauksen jälkeen PSA 0.23 ja pari kuukautta myöhemmin 0.28. PETissä ”jotain hämärää suoliluussa ja yhdessä kylkiluussa”. Taisi karata tämä minun syöpäni, nyt vahva epäily metastasoitumisesta. Hormonihoito alkaa ja ehkä sädehoito.

  Tulevaisuus meni uusiksi. En ehkä selviä eläkkeelle saakka (nyt 58v), joten on syytä aloittaa prosessi työkyvyttömyyseläkkeen järjestämiseksi. Mieli on jotenkin tyhjä. En nyt osaa enempää kirjoittaa.

  #73915
  Ripas
  Osallistuja

  19.10.2022, 00:40#73914MUOKKAA | REPLY
  Ripas
  Participant
  Heippa kaikki lukijat.
  Oma tarinani alkaa syksyllä 2018 kun PS arvot oli 5,7 ja suht jotain 10 luokka. Lääkärissä normi tutkimukset ja sitten uroloogille ja siellä neulanäytteet 12 kpl, odotusta 4-5 viikkoa ja tulos kaikki ok ja diaknoosi eturauhasen hyvän laatuinen liikakasvu.
  No nyt tilanne että radikaali leikkaus 8.9 OYS. Leikkaavan erikoislääkärin soitto 14.10 että patoloogin lausunto tullut ja kaikki jäi leikkaussaliin mitä pitikin, saa nähdä eka kontrolli 16.12 uroloogilla. Mutta kerron sitten koko tarinan kun käyn kontrollissa ja saan tulokset. Mutta se tuli mieleen kuinka tilanteet muuttuu nopeasti suuntaan tai toiseen itse siihen voimatta vaikuttaa mitenkään ja kuinka jotkin lääkärit olisivat voineet tehdä joitakin asioita hiukan toisin ainakin omalla kohdalla niin asia ei olisi kerennyt mennä niin huonoksi kun se meni vaan siihen olisi voinut reakoida ja tehdä joitakin asioita toisin ja nytkin oli lähellä että olisi voinut mennä vielä huonommaksi kuin tällä hetkellä.
  Hyvää jatkoa kaikille ja palaan asiaan myöhemmin.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.