Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67464
  Coyote
  Osallistuja

  Itselläni on juuri diagnosoitu biopsian perusteella aggressiivinen nopeasti leviävä gradus 3 luokituksen kasvain toisessa rinnassa. Ehkä 2cm tai vähän reilut kooltaan. Ikää minulla on 30v. Leikkausaika annettiin tästä noin 3 viikon päähän. Mietityttää vain että eikö ole riskiä että syöpä ehtisi levitä tässä leikkausta odotellessa? Kysyin puhelimessa asiaa hoitajalta, ja hänen mukaansa ei. Ihmettelen vaan että mistä sen voi tietää että ei. Ja onko normaalikäytäntö että kiireellisissäkin tapauksissa joutuu odottamaan kolme viikkoa leikkaukseen pääsyä?

  #67465
  Suvituuli
  Osallistuja

  Hei Coyote,
  Valitettavasti 3-4 vkoa on normi odotusaika diagnoosista leikkaukseen julkisella puolella.
  Yksityisellä puolella esim. Docratesin kautta pääsee viikon sisällä. Nyt tuntuu odotusaika piinaavalta ja pitkältä, mutta ei tilanne välttämättä huonone muutamassa viikossa mihinkään. Voimia hoitopolullesi. Suomessa osataan kuitenkin hoitaa rintasyöpää tosi hyvin ja ennusteet ovat hyviä.

  #67467
  Millamari
  Osallistuja

  Minä odotin leikkausta kuusi viikkoa, koska diagnoosi tehtiin alkukesällä ja sairaalassa lomailtiin. Odottaminen oli kamalaa. Vaikka hoito Suomessa on hyvää, henkinen puoli unohtuu aika tavalla. Odottamisen piina kuluttaa. Voimia sinulle, Coyote, jaksaa kestää kolme viikkoa vielä. Kysy, saisitko keskusteluapua esimerkiksi psykiatriselta sairaanhoitajalta. Joskus on hyvä saada puhua jonkun ihan tuntemattoman kanssa, koska sukulaisten ja ystävien tunteet ovat tällaisessa tilanteessa pinnalla eivätkä he aina osaa tukea.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.