Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #71350
  Ananassu
  Osallistuja

  Hei,

  puolisollani on peräsuolen syöpä, takana on sädehoito sekä ensimmäinen sykli sytostaatteja. Sairaalajaksoilta ei ole vältytty, mutta nyt ollaan taas kotona.

  Hänen painonsa oli kuitenkin hieman laskenut, eikä se saisi tietenkään pudota nyt enää yhtään. Ruokahalua ei vain ole nimeksikään pahoinvointilääkkeistä huolimatta. Olen kokkaillut, ostanut jääkaappiin erilaisia pikkusyötäviä, tarjonnut välipaloja ja pyytänytkin häntä syömään. Sairaalasta mukaan saadut ravintojuomat saavat hänet voimaan pahoin pelkästä ajatuksesta.

  En halua painostaa ja olen huono tyrkyttämään. Ymmärrän tietenkin, että rankkaa tämä nyt vain on ja jotkin asiat täytyy hyväksyä, mutta olisi kova tarve tukea hoidoissa jaksamista ja toipumista. Onko tähän asiaan kellään hyväksi koettuja neuvoja, miten päästä eteenpäin?

  #71372
  Tiiapa
  Osallistuja

  Hei,

  Meillä oli aikoinaan samanlainen ongelma.

  Yritin varata kotiin kaikkea mahdollista syötävää ja juotavaa, jos mieheni pystyisi syömään edes jotakin. Tuputtaminen oli turhaa, koska se sai hänet voimaan huonommin. Paino laski pakostakin, koska syöminen oli tosi vähäistä. Kaikki maistui hänestä oudolta (metallisella) ja suuhun sattui. Muistan, että Eskimo jäätelöpuikot kelpasivat välillä ja juustonaksut alkoivat maistua.

  Olisiko tästä oppaasta apua:

  Myös Colores-yhdistyksen sivulta löytyy jokin ravinto-opas.

  Tsemppiä! ❤️

  #71407
  Rae
  Osallistuja

  Hei
  Kurja, jos nuo pahoinvointilääkkeet eivät tehoa. Kannattaa kuitenkin kysäistä toista valmistetta, itsellä oli kaksi vaihtoehtoa. Se toinen (voin tarkastaa nimen vielä) oli kyllä hyvä, itsellä ei tullut kuin kevyttä ellotusta välillä.
  Jouduin käymään kaksikymmentä vuotta sitten läpi ensimmäiset sytostaattini. Siihen nähden nykylääkkeet ovat huimasti parempia, vieläkin meinaa tulla oksu esanssisen mansikan mausta, lääke maistui siltä.
  Itse hoitotyötä tehneenä, ”huonoruokaisille” panimme reilusti voita leivälle, kermaa kahviin, yms. Näin saatiin lisäenergiaa.
  Itselläni on onni omistaa 85v ystävä, joka työssä ollessaan opiskeli ravinto-oppia. Häneltä olen saanut hyviä vinkkejä, mm. kiiwissä on paljon mineraaleja, basilikalla nostin veriarvojani, kuten myös tilkalla punaviiniä silloin tällöin. Rauta imeytyy paremmin, kun ottaa C- vitamiinipitoista aterian päälle, esim appelsiinin.
  Itse yritin pitää hemoglobiinin ylhäällä verilettu/maksalaatikkokuurilla. Kannattaa yrittää, vaikka yksi lettu päivässä.
  ”Fiksuna” yritin päästä myös eroon suklaasta, syömällä sitä sytostaattihoitojen jälkeen. Ei onnistunut, kahvi kyllä jäi melkein vuodeksi. Tsemppiä, ei kannata heittää pyyhettä kehään. Kannattaa syödä kaikkea, mikä maistuu.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.