Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #37661
  huugo
  Osallistuja

  Lehtitietojen Karjalainen 3.3.2016 mukaan Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa siirrytään robottileikkauksiin. Sairaalaan on saatu Da Vinci Xi leikkausrobotti. Tänä vuonna robotilla tehdään arviolta 200 leikkausta. Kahdeksan KYSin kirurgia on saanut koulutuksen laitteiston käyttöön. Robottia tullaan käyttämään mm eturauhasen poistoleikkauksissa.

  Jospa joku Kuopion eturauhaspotilas innostuisi kirjoittamaan kokemuksistaan tänne tästä robotista. Vanhalla palstalla tai paremminkin omassa blogissaan joku Kuopion suunnasta kertoikin hyvin seikkaperäisesti leikkauskokemuksistaan Tampereen robotilla. Kirjoituksesta oli itselleni paljon hyötyä kun myöhemmin jouduin robotin kynsiin.

  /huugo

  #37781
  jyrkiap
  Osallistuja

  Terve Huugo. Minulta leikattiin eturauhanen pois kesäkuussa 2013 Tampereella, vastaavalla DaVinci robotilla. Kokemukseni ovat hyviä. Leikkaushaavat jäivät pieniksi ja kotiin pääsy oli leikkausta seuraavana päivänä. En nyt kerro enempää kuin että tarkka ja säästävä menetelmä se joka tapauksessa on. Suosittelen sinulle jos joudut valinta tilanteeseen.
  Patologin tiedot eturauhasestani: minulla oli eturauhaskapselin ohi kasvua 1cm alueelta ja leikkausmarginaaliin jäi 1 mm (gleason 4+3 = 7), joten otin täydentävän sädehoidon leikkausalueelle, löytyi myös gleason 5:sta merkittävästi, marginaalissa kuitenkin 4:sta. Nyt olen nollalinjalla ollut, mittautan PSA arvoni myös Terveystalolla ja tietenkin julkisella puolella, joka kuuluu käypähoitosuositukseen.

  #37831
  huugo
  Osallistuja

  Kiitos kommenteistasi Jyrkiap. Minulla valinta ei ole nyt ajankohtainen. Olin robottileikkauksessa samassa paikkaa kuin sinäkin noin vuosi sitten. Samoin minä olen ollut toistaiseksi nollalinjalla. Olen julkisella puolella seurannassa. Kokeeksi mittautin PSA arvoni myös Cityterveyden laboratoriossa, tuloksena samaa mittaamatonta.

  #37841
  jyrkiap
  Osallistuja

  Terve Huugo, jotenkin luin väärin kun käsitin että leikkausvalinta olisi sinulla vielä edessäpäin, anteeksi. Cityterveyden labra on todellakin paljon edullisempi kuin Terveystalon ja tietääkseni heillä PSA-arvo on 0,02 tarkkuudella.

  #37901
  huugo
  Osallistuja

  Taitaa tuo ilmoitustarkkuus olla vieläkin tarkempi. Jyväskylässä viime syksynä Cityterveys ilmoitti PSA:kseni 0,01 µg/l .

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.