Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #64952
  sippies
  Osallistuja

  Asiasta paljon lukeneena olen huomannut että maailmalla rintasyövän hoitojen suhteen on käytössä ns. Oncotyypit jona perusteella arvioidaan mitä hoitoja tulee.
  Onko suomessa aina niin että tulee kaikki ja se pahin eli syto kun rintasyöpä? Ilmeisesti aina sama määräkin?

  #64954
  Tottahan se oli
  Osallistuja

  Hei sippies, viittaatkohan alla olevan linkin takana olevaan aiheeseen?
  https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/CNN-Uusi-tutkimustulos-voi-s%C3%A4%C3%A4st%C3%A4%C3%A4-lukuisia-rintasy%C3%B6p%C3%A4potilaita-solunsalpaajilta/1208007
  En tiedä, miten Suomessa linjataan hoitojen suhteen.

  #64957
  Suvituuli
  Osallistuja

  Hei Sippies,
  Ei sytoja kaikille Suomessa lätkäistä, vaikka julkinen puoli ei ole raaskinut tuota testiä ottaa repertuaariinsa. Sytoja annetaan rintasyövässä vain suuren uusiutumisriskin >10% potilaille ja näitä ovat esim. ne joilla iso syöpäkasvain, agressiivinen syöpä, kainalometastasointi, potilaan ikä (nuorilla suurempi uusiutumisriski). Tarkkaan harkitsevat työryhmässä kuka mistäkin hoidosta parhaiten hyötyy.

  #64959
  sippies
  Osallistuja

  Onko mahdollista yksityisellä teettää ko. Testiä? Ihmettelen ettei niitä tehdä vaikka maksaiskin, sehän on jo tunnettu tosiasia että ainakaan alle 10 oncotype luvulla ei sytoista mitään hyötyä. Tuo linkattu tutkimus on uutta julkaisua joka koskee lukuja oliko 11 eteenpäin vanhemmassa ikäluokassa.

  #64996
  Suvituuli
  Osallistuja

  Hei Sippies,
  Olen ymmärränyt, että ko testi pitää ottaa syöpäkudoksesta eli käytännössä leikkauksen yhteydessä. En tiedä voiko sitä ottaa mitenkään jälkikäteen. Soita Docrates Syöpäsairaalan rintahoitajalle, jos asia on sinulle ajankohtainen.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.