Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #65084
  Juse
  Osallistuja

  Kuinka nopeasti olette päässeet urologille lähetteen laiton jälkeen?

  #65098
  jukarhu
  Osallistuja

  Taannoin 2009, noin kaksi viikkoa urologille työterveyshuollon lähetteellä. Epäilyksestä polku hoitoon kesti kaikkineen 7 kk. Tästä ajasta hoitojonossa kului n. 3 kuukautta.

  Tuona odotusaikana kohdallani ei tapahtunut mitään radikaalia.

  jukarhun tarina kokonaisuudessaan löytyy tältä sivustolta.

  #65099
  Juse
  Osallistuja

  Kiitos jukarhu vastauksesta,itse olen yleisellä puolella kun olen ollut 4v eläkkeellä eipä tässä sinällään hätää asia rullaa uskoisin.Mulla eturauhasen hyvälaatuinen liikakasvu johon syönyt useamman vuoden lääkettä tällä hetkellä ”Duodart” nimistä.Alkoi tuo kusi rumba olla semmoista että viimeinkin lähdettävä lääkäriin nyt sitten itse katetroitava jäännövirtsa siihen asti kun pääsen urologille.Ultrassa jäännösvirtsaa oli pissaamisen jälkeen 195Ml ja hoitajan katetroinnin opetuksessa tuli 400Ml melkoista sademetsä hommaa.Eräällä vanhalla miehellä ollut samoin kuin mulla ja höyläyksen yhteydessä löytikin ärhäkkä eturauhas-syöpä,no en pelkää mutta haluan selvyyden jo yhden (suolisto) syövän olen läpi käynyt.

  #65101
  jukarhu
  Osallistuja

  Noilla lähtötiedoilla (agressiivinen höylälastuista löydetty) Sinun Jusse, tulisi päästä viivettä jatkotutkimuksiin. Sinun tulisi saada kattava kuvantaminen, jotta mahdollinen levinneisyys ja sen vaikutus jatkotoimenpiteiisiin saadaan selville turhia viivyttelemättä. Agressiivisen gleasonin pitäisi myöskin nopeuttaa hoitoihin pääsyä. Minulla aikoinaan oli keskiagressiivinen (gleason 7, (3+4)) johon tuo 3 kk. hoitojono lienee lähellä tämänkin päivän normeja.
  Tsemppiä, tällä ERS-polulla.

  #65102
  Juse
  Osallistuja

  Kiitos jukarhu tsempityksestä,mulla ei vielä ole höylätty saa nähdä mitä urologi päättää anteeksi tuo aiempi varmaan hieman sekava kirjoitus.Jotenkin ollut väsynyt kolmen päivän kuumeilunkin vuoksi hemppari pudonnut 147;ä,135;een jotain viirusta epäilivät,P-PSA oli eka kerralla 0,53 ja toisella ,0,49 että näillä nyt ei niin merkitystä mutta sanovat ettei nuo yksin kerro (?) kaikkea.Tuo jäännösvirtsan suhteen ihmeellistä kun samaa määrää ei ole tullut johtuneeko sitten mistä koska aiemmin meni kun ei ehtinyt vessaan autolla ajaessa 3 kertaa housuun ja hitonmoinen kiire kun tuli tarve.Kauppareissut tehtävä turhia jollottelematta, autolla matkustaminen kesällä vielä helppoa mutta talvella kinkkisempi jospa tämä nyt aukeaisi ja pääsisi avun saantiin.

  #65295
  Juse
  Osallistuja

  Huomenta,jatketaanpas juttua nyt on käyty kaikkinen esijuttuineen urologin luona,syöpää ei ole.Minun tapauksessani höyläyksestä olisi hyöty todennäköisesti plus-nolla joten aloitettiin lääkkeellä joka tuli lisänä ja jonka pitäisi tehota tuohon tiheävirtsaisuuteen.Kontrolli keväällä ja jos ei lääke auta niin sitten kolmella piikillä virtsarakkoon lääke joka kyllä tehoaa.Virtsasuihku hyvä mutta tuo itsekatetrointi oli hanurista aiheutti virtsatietulehduksen,jäännösvirtsassa ei ongelmaa urologin mielestä ja keskusteltiin perusteellisesti mutta hyvä näin hyvää jatkoa ja voimia teille toisille aika näyttää mitä tuleman.

  Juse

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.