Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #63231
  Leopasseli
  Osallistuja

  Miehelläni on suu- ja kurkkusyöpä. Vuosi sitten leikkauksen jälkeen nielemiskyky meni ja ravinto menee nyt ainoastaan peg-letkun kautta. Olisimme halukkaita lähtemään aurinkolomalle, mutta on ollut tosi vaikeaa saada mistään tietoa, miten ravitsemusnesteiden kanssa ulkomaille matkustaminen ja oleminen onnistuu. Olen kysynyt matkatoimistosta, lentoyhtiöltä, apteekeista, ravintoliuoksen maahantuojalta… kellään ei ole vielä ollut tietoa tämmöisestä. Kai nyt hyvänen aika joku muukin Peg-letkun käyttäjä on lentokoneella lentänyt ja ulkomailla oleskellut? Kertokaa kokemuksistanne ja millaisia käytäntöjä olette kokeneet parhaimmaksi?

  Lienee helpointa ja järkevintä ottaa tarvittava ravintoliuosmäärä Suomesta mukaan? Ravintoliuos pitää kotipaikkakunnallakin tilata muutamaa päivää ennen tarvetta apteekkiin, joten ihan helppoa sen saanti ei arkenakaan ole. Vuorokaudessa menee n. 1,5 litraa ravintoa ja se painaa vajaan 2 kg. Viikon tai kahden lomamatkalle jo tarvitaan melko painava lasti. Lisäksi tuote pitää säilyttää yli +5 asteessa, joten onko ruumassa kuljettaminen mahdollista vai ei?

  Kiva, jos saisin tähän pulmaan vastauksia. Voin sitten myöhemmin kertoa kaikesta muusta…

  yst.terv. Leopasseli

  #63241
  Kangasalan Ukko
  Osallistuja

  Hei vaan.

  Kannattaisi ehkä kokeilla Facebook ryhmää Ruoansulatuskanavan syövät, siellä ehkä ihmisiä jotka myös matkailleet Peg-letkun kanssa tai joku joka osaa neuvoa.

  Ystävällisin terveisin Kangasalan Ukko

  #63261
  Leopasseli
  Osallistuja

  Selvä. Kiitos vinkistä!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.