Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #73931
  lass68
  Osallistuja

  Sain tietää maaliskuussa -22 sairastavani eturauhassyöpää. Psa oli silloin 430. ( Gleason 9) Tutkimuksissa löydettiin 7 etäpesäkettä luustosta ja imusolmukkeista. Sain valita sytostaatti tai Erleada lääkityksen, joka juuri oli hyväksytty korvattavaksi syövän hoidossa.
  Valitsin Erleada lääkityksen ja enanton pistokset 3 kk välein. Psa on laskenut 2.69.

  Olen yrittänyt etsiä tietoa tai kokemuksia Erleadan käyttäjistä, mutta mitään ei ole löytynyt. Löytyisikö täältä? 54 vuotiaana haluan vielä olla työelämässä ja elää normi elämää nämä viimeiset vuodet mitä on jäljellä. Miten muilla ja kuinka pitkään lääke on pitänyt psa tason matalalla?

  #74431
  Huoli
  Osallistuja

  Kokemukset kyseisestä lääkkeestä kiinnostavat ja että millaisessa tilanteessa Erleadaan päädyttiin. Miten sinulla Iass68 on mennyt lääkkeen kanssa?

  #74496
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Minuakin kiinnostaa tietää kokemuksesi Erleadasta. Olen juuri aloittanut tuon lääkityksen. Syöpätilanne aivan sama kuin sinulla. Onko ollut pahoja sivuvaikutuksia? Itselläni oikessa lonkassa etäpesäke aiheuttaa istuessa kipua. Tulen saamaan siihenTaysissa sädehoitoa.

  #74497
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Vielä olisin kysynyt, eikö sinulla ole muuta lääkitystä. Minulla on 3 kk välein pistettävä hormonihoito Erleadan lisäksi.

  #74542
  Wolsu
  Osallistuja

  Olen 64 vuotias mies. Sairastuin vuonna -21 syksyllä eturauhassyöpään. PSA oli aluksi 35, Gleason 9, 7-8 etäpesäkketä luustossa ja imusolmukeissa. Hormonihoito aloitettiin heti, saan Firmagon piikin yhden kk välein. Tammi-helmikuussa -22 sain sitten sädehoitokuurin. Erleadaa olen käyttänyt viime vuoden kesäkuusta lähtien. Ei sivuoireita Erleadasta , PSA laskenut 0,047 tasolle. En sitten tiedä, Firmagon vai Erleada, kumpi on aiheuttanut hyvään vasteeseen.

  #74543
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Kiitos Wolsu tiedossasi. Olen 79 vuotias mies. Minulla on nyt vasta n.1 kk Erleada hoitoa yhdessä 3 kk välein piikitettävästä leuproreli-hormonin kanssa. Lohdullista tietää ettei sivuvaikutuksia ole ollut. Minkälainen tuo sädehoitokuuri oli. Minulla on tulossa sädehoitokuuri lonkasta olevan etäpesäkkeitä taltuttamiseksi. Aiheuttaa kipuja istuttaessa.

  #74545
  Wolsu
  Osallistuja

  Sädehoitokuuri, muistaakseni vähän vaikeuksia pissatessa. Sädehoitolääkäri sanoi, että eturauhanen on paisunut sädehoidosta johtuen. Ei minulla ole luustokipuja ollut, niin en tiedä siitä sitten, todennäköisesti poistuu.

  Joku kysyi että millaisessa tilanteessa Erleadaan päädyttiin. Vaimoni luki jostain, että on tulossa kela-korvattavien piiriin. Siitä se lähti!

  #74582
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Onko kellään Erleada nostanut verenpainetta. Minulla yleensä 18-125/60 mutta nyt saattaa olla aamulla 170/100. Saan sen kyllä laskemaan betasalpaajalla 140/75 ja liikunnalla. Haittavaikutuksista luin kuin että voi nostaa verenpainetta.

  #74674
  lass68
  Osallistuja

  Hei.
  Uusimmassa mittauksessa psa on tippunut 0,66 tasolle ja hoitovaste on ollut hyvä. Imusolmukkeet pienentynyyt n, puolella.
  Sivuvaikutuksia on ollut lähinnä nukkumisessa. En pysty nukkumaan kuin 5-6 tuntia yössä ja se vaikuttaa tietysti vireystilaan. Välillä työssä käynti tuntuu tosi raskaalta sen vuoksi. Muita sivuvaikutuksia ei ole ollut.
  Koska en saanut lutenium 177 hoitoa, niin pidän tätä kyllä hyvältä valinnalta. Pystyn jatkamaan työelämässä, eikä tarvitse kotona sormia pyöritellä.

  #74683
  Huoli
  Osallistuja

  Onnittelut lass68 hyvistä uutisista kontrollikäynnillä ja hienoa, että lääke on sopinut! Milloin sinulle tehtiin ensimmäinen kontrollikuvantaminen ja kuinka useasti niitä on? Onko sinulle tehty PSMA-kuvaus vai käytetäänkö perinteisempiä kuvantamismenetelmiä? Kuinka tiheästi PSA:ta seurataan? Jos ymmärsin oikein niin Enanton ja Erleada ovat olleet ainoat hoitomuodot tähän asti: Miten perusteltiin, ettei sädehoitoa anneta?

  #74753
  Tapani56
  Osallistuja

  Sairastuin 64 vuotiaana syksyllä 2021 (diagnoosi tuli, oireeet jo vuotta aikaisemmin alkoi. Ois pitäny mennä heti lekuriin). PSA 30. Gleason 7. Imusolmukkeissa pientä muutosta, samoin keuhkoissa ihan pieni muutos, ei varmaa yhteyttä. Aloitettiin heti Firmagon pistoshoito kerran kuussa, jonka sivuvaikutuksena aina 2-3 päivää kuumetta. Vaihdettiin Enanton pistokseen kolmen kuukauden välein, ei sivuoireita. Päädyttiin lääkäreiden kanssa helpompaan hoitoon, eli Erleada 4x60mg/vrk aloitettiin elokuussa 2022. Kelan päätös kesti yli 2kk. Maksaa 3200,- 4 viikon kuuri, 100% korvattava. Sivuoireena taisi tulla aamupäiväripulit kesto noin 2-3 tuntia. Voi olla laktoosivikakin, ei vielä tutkittu. Ennen ei ollut. Nyt PSA 0,14. Virtsarakon paineen helpotukseen Alfutsosiini lääkitys heti diagnoosin jälkeen, jotta ei tarttisi juosta virtsaamassa parin tunnin välein. Helpottunut pikkuhiljaa, ehkä muidenkin lääkkeiden vaikutuksesta. Ei tarvitse enää öisin nousta. Verenpaineeseen ja kolesteroliin lääke. Arvot niiden avulla normaalit. Jos ei ois ripulia, ois olo nykyään ihan normaali. Vuosittain TT-kuvaus, labrat 3-4 kk välein. Muutettiin Hämeenlinnaan, niin vähän nyt takkuilee toi seuranta, mutta eiköhän se lähde etenemään. Tsemppiä kaikille!

  #74782
  lass68
  Osallistuja

  Hei Huoli. Tässä vastauksia kysymyksiisi.
  Ensimmäinen kontrolli tt kuvaus tehtiin 6 kk Erleadan aloituksen jälkeen. Seuraavaa en vielä tiedä. Psa arvoja seurataan 3-4 kk välein. Oikein ymmärsit, että ainoat hoitoni tällä hetkellä on enanton ja erleada. Sädehoidosta en ole edes käynyt keskustelua. Minulle annettin vaihtoehdoksi sytostaatti hoito tai erleada. Itse piti valita. Olisin halunnut tosiaan lutenium 177 hoidon, sitä ei edes tarjottu ja kun kysyin sitä, niin se tyrmättiin heti kättelyssä. Rahallahan sen saisi Docratesista, mutta ei multa löydy 50-100 t € ylimääräistä.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.