Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #74828
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Aloitin Leuprorelin hormonihoidon 3 kk sitten. Nyt sain uuden 3 kk kestävän pistoksen. Alussa tuntui että jonkinlaista kipuilua lisääntyi lonkan seudulla ja voimakasta hikoilua on ollut. Toisena hormonilääkkeenä minulla Erleada päivittäin. On vähän vaikea päätellä mistä mikin kolotus johtuu. Verikokeessa pari viikkoa sitten PSA oli 3,3 ja Afos 96. Lääkäri piti tulosta erinomaisena huomioonottaen että joulukuussa PSA oli 414 (gleason 9). Muut veriarvot olivat hyviä. Itse toivoin että PSA olisi ollut pienempi, kuten olen näillä palstoilla lukenut. Sitten vielä sain kaksi viikkoa sitten lonkasta olevaan etäpesäkkeeseen 8 Gy kertasäteilytyksen, jonka ansiosta kivut ovat lisääntyneet. Kuulemma n. 4 viikon jälkeen pitäisi helpottaa. Olisi kiva kuulla onko jollain samankaltaista historiaa.

  #75224
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Nyt on hyviä uutisia. Verikokeissa PSA arvoksi mitattiin 0,47 ja lonkkakivut on vihdoinkin poissa enkä ole käyttänyt särkylääkkeitä muutamaan viikkoon. Lääkityksensä siis Leuprorelin 3 kk pistos ja päivittäin Erleadaa neljä tablettia.

  #75225
  kiirvoo
  Osallistuja

  Hei Olli ! Onpahan hyvin PSA sulla tippunut hyvä,että kivutkin helpottanut. Itelläni sädehoidosta 6 kk ja nyt oottelen PSA tulosta jännityksellä. Liikutaan vointimmo mukaan,jotta suahaan happee verenkiertoon,koska tämä prkl ..solu tykkee olla vähä happisessa veressä. Hyvät loppukesät sulle ja eipähän anneta periksi !!

  #75226
  EP-PSA6
  Osallistuja

  Hyvä juttu!

  #76659
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Nyt vuosi Leuprolein/Erleada-hoidon aloittamisesta, voin sanoa että olen hyvässä kunnossa. Tammikuussa 2024 PSA oli 0,17, eli on ollut vuoden mittaan laskussa. Olen kiitollinen lääkäreille ja ennen kaikkea Jumalalle että nyt koen eläväni normaalia 80-vuotisen miehen elämää ilman mitään kipuja ja särkylääkkeitä.

  #76674
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Viimeisimmän verikokeen yhteydessä mitattiin myös testosteronin määrä, S-Testo oli 1,0 nmol/. Pitäiskö sen olla nolla, vai onko tämä arvo hormonihoidossa normaali. Mitä mkokemuksia muilla on?

  #76678
  EP-PSA6
  Osallistuja

  Firmagonilla taisin päästä 0.2 tasolle yhdessä mittauksessa ja jonkin aikaa kuurin jälkeenkin 0.4. Ilmeisesti aikanaan pidettiin 1.7 tasoa riittävänä, mutta vaatimukset ovat siitä saattaneet tiukentua.

  Puhdas nolla taitaa olla mahdoton.

  Lääkärillä on toivottavasti mielipide asiaan?

  #76681
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Lääkäri totesi pari päivää sitten kirjeessään että saisi olla alempi, vaikka onkin kastraatiotasolla. Seuraava veriokoe otetaan 4-6 kuukauden kuluttua. Koska kuntoni on lääkärin mielestä erinomainen, ei kuvantamismenetelmillä ole tarvetta. Tämä on nykyisin tällaista kirjeenvaihtoa TAYSissa vaikka olisi hyvä kasvotustenkin kestustella. Joka kerta eri lääkäri kommentoi tuloksia. On kuulemma urologipuolella puutetta lääkäreistä.

  #76684
  Olli Korvanen
  Osallistuja

  Lääkäri totesi pari päivää sitten kirjeessään että saisi olla alempi, vaikka onkin kastraatiotasolla. Seuraava veriokoe otetaan 4-6 kuukauden kuluttua. Koska kuntoni on lääkärin mielestä erinomainen, ei kuvantamismenetelmillä ole tarvetta. Tämä on nykyisin tällaista kirjeenvaihtoa TAYSissa vaikka olisi hyvä kasvotustenkin keskustella. Joka kerta eri lääkäri kommentoi tuloksia. On kuulemma urologipuolella puutetta lääkäreistä.

  #76686
  kiirvoo
  Osallistuja

  Hei Olli ! Hyvä tilanne sulla,totta myös täällä Savossa(KYS)että nokakkain lekurin kanssa on vaikeeta päästä,mutta onneksi muutoin pittäävät meistä huolta. Ei muuta kun hyvää ja reipasta kevään outteluva 🌞👍

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.