Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68201
  huolestunutnainen
  Osallistuja

  Hei. Kaikki neuvot, kokemukset ja mielipiteet olisivat todella tarpeen.

  Huomasin noin 1.5 vuotta sitten ensimmäinen turvonneen imusolmukkeen kaulallani, josta otettiin tuolloin kaulan UÄ. Tämän perusteella vaikka kokoa imusolmukkeella oli 1cm, näytti normaalilta eikä otettu sen enempää testejä.
  Tämän jälkeen ympäri kaulaa minulle on ilmestynyt enemmänkin imusolmukkeita, jotka nyt 6kk sitten katsottiin UÄ uudestaan. Todettiin jälleen, että vaikka onkin suurentuneita, näyttävät täysin normaaleilta. Ei otettu edelleenkään neulanäytteitä.
  Nyt löysin kylkien päältä 2 suurentunutta inusolmuketta, joita näytin lääkärille, joka vain totesi, että ovat normaalin tuntuisia? Alkaa pikku hiljaa pelottaa, jos onkin syöpä, kun näitä koko ajan ilmestyy eivätkä patit suurentumisen jälkeen pienene? Lääkärit eivät tunnu ottavan tosissaan, kun ”näytän terveeltä” ja olen nuori (26v).

  Muita oireita on ollut yöhikoilua. Myös väsymystä, mutta kaikkihan me joskus ollaan väsyneitä, niin tästä en sen enempää ole miettinyt. Lähiaikoina on myös ollut pientä huimausta ja huonovointisuutta.
  Mitä nyt pitäisi tehdä, kun lääkärit ei tunnu tutkivan kunnilla ja eivät tunnu välittävän?
  Verikokeista on muuten myös tehty perusverenkuva, joka on ollut normaali.

  #68202
  cambridge
  Osallistuja

  Hei

  Menetin isäni 9 vuotta sitten tälle pirulliselle syövälle. Lymfoomiahan on lukuisa määrä alatyyppejä, isälläni toiseksi pahin, manttelisolulymfooma, johon ei juuri mikään hoito tehonnut.

  Myös jokin infektio voi suurentaa imusolmukkeita. Mutta isäni tapauksessa oireet olivat selvät; laihtuminen, ruokahaluttomuus, kuiva yskä ja yöhikoilu. Lymfooma ei välttämättä näy tavallisessa verenkuvassa. Isällä oli crp noussut satasen tuntumaan, siitä alkoivat tutkimukset. Ultraäänellä asia selvisi, lopullinen varmistus koepalasta. Tuo on ihan hölynpölyä nuo ”näytät terveeltä” ja ”olet nuori”- jutut. Syöpä ei ikää katso. Varsinkin Hodgkinin lymfooma on usein nuorempien tauti.

  Kyllähän tuo kohdallasi neulanäytettä ainakin kaipaisi, ehkäpä ct-kuvaakin…ainakin mielenrauhan takia. Menisin yksityiselle jos vain mahdollisuus.

  Terv. Mika

  #71098
  Ashley
  Osallistuja

  Hei,
  minä pohdin täällä samaa, että lymfoomako? Minulle tuli joulukuussa reiden yläosaan patti, sellainen 2×2 sormituntumalla. Sain ajan 8.1. lääkärille, joka lähetti UÄ-tutkimukseen. Siellä imusolmukkeen kooksi mitattiin 4x5cm. Lähete sairaalaan. Nyt patti yltää jo ihan nivustaipeeseen ja painaa jotakin, ehkä hermoa. Patti itsessään ei ole kipeä ja muuten olen ihan terve, mutta istuminen ja liikkuminen laukaisevat erilaisia kipuja koko jalkaan. Mutta ei mitenkään kovia, mutta niiden takia sitä pattia ei voi olla ajattelematta. Tässä odottelen josko sairaalasta tulee aika. Toinen vanhemmista ja sisko kuolivat selkäydinperäiseen syöpään sairastettuaan vain vuoden, joten itsekin jo ajattelen, että tämä on menoa. En ole mitenkään ahdistunut, jokuhan se kaikille tulee. Mahdan olla hämmästynyt, jos osoittautuukin vaarattomaksi. Kirjoitin tänne siksi, että en ole puhunut patista kenellekään, mutta huomaan kuitenkin, että minulla on tarve jakaa tämä odotus. Voi olla, että tämä on siihen väärä foorumi, mutta tuntui yllättävän hyvältä kertoa asiasta tänne jonnekin bittiavaruuteen. Kiitos bittiavaruus. Terveisin Ashley

  #71163
  Ashley
  Osallistuja

  Soitin juuri kirurgian polille. Lähetettä (kiireellisyysluokka 7-30vrk) on siirretty pisteestä toiseen, on nyt siirretty vatsakeskukseen. Kirurgi ei siis ole sitä vielä katsonut. Aion hoputtaa, jos sieltä osastosihteeri soittaa (jätin soittopyynnön). Viime vuorokausi oli tuskainen. Särky polvesta lantionpohjaan. Nukuin pienissä pätkissä vähän ja siksi kai aloin soittaa. Tuskastuin. Pitkällään olo ja jalka koholla paras, mutta ei kivuton olo. Minulla ollut myös nenä täysin tukossa. Mulla siis ei ollut nuha, vain limakalvot niin turvoksissa, että ilmaa ei kulkenut nenän kautta ollenkaan. Tammikuussa söin antihistamiineja ja käytin Otrivinia monta kertaa päivässä, että saatoin olla, mutta suurta apua niistä ei ollut. Sitten otin miehen kortisonisuihketta ja ihme tapahtui. Nenä aukeni. Ja kuulokin palautui (toisesta korvasta katosi tuon tukkoisuuden aikana). Ei varmaan liity tähän pattiin, mutta teki osaltaan oloa hankalammaksi. Kipu ja väsymys syövät henkistä kestävyyttä ja masentaa.

  #71166
  Ashley
  Osallistuja

  OYS:n vatsakeskuksesta soitettiin. OYS:n järjestelmässä ei heidän mukaansa ole mitään lähetettä minun nimelläni. Kuulemma ei ole edes käsittelyssä yhtään noin vanhaa lähetettä. Käskivät ottamaan uudelleen yhteyttä lähettäneeseen lääkäriin ja lähettämään uuden lähetteen. Eli kaikki aloitetaan alusta.

  #71167
  Rae
  Osallistuja

  Raskasta aikaa sinulle, koeta jaksaa. Olet jo toinen ihminen, jolle on käynyt näin, Helsingissä tämä toinen hävinnyt tapaus.
  Itsekin jouduin pommittamaan puheluilla, ennenkuin sain selvyyden sairauteeni. Odottavan aika on pitkä. Hengessä mukana.

  #74339
  pVeli
  Osallistuja

  ….siirretty oikeaan paikkaan..

  Hei
  Olen reilu 40v mies ja noin 2 viikkoa minua on kutissut todella paljon ympäri kehoa, myös kuumetta parina päivänä ja väsymystä. Kaverillani todettiin hodgkinin lymfooma juuri tuon kutina ansiosta.
  Nyt ajattelin varata aikaa lääkäriin, ja mietinkin onko ihotautilääkäri hyvä tähän, koska voihan tämä olla allergistakin?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.