Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #64511
  mirpa
  Osallistuja

  Vuosi sitten 6/2017 diagnosoitiin keuhkosyöpä, pienisoluinen mikrosellulaarinen karsinooma. Olen saanut siihen 10 pv:n sädehoidon 28.6.-11.7.2017 sekä sytostaattihoidon marras-helmikuu, 4 tiputuskertaa. Marraskuussa TT:ssa metastaasi lisämunuaisessa mikä kutistui sytostaateilla. Nyt 6/2018 TT:ssä havaittiin metastaasin uusineen. Nyt suunnitteilla toinen sytostaattijakso. Olen 67 vuotias kaikenlisäksi diabeetikko 1, diag. v. 2011. Vointini on tällä hetkellä aika hyvä. Jaksan lenkkeillä pienesti päivittäin ym. Henkisesti on vaan niin raskasta. Asun yksin, läheisiä puuttuu minun elämästä. Pientä säryntuntua rinnassa, siihen panadol käytössä. Onko kenelläkään tietoa/kokemusta tämänlaatuisesta syövästä?Keuhkosyöpää kun on niin kymmeniä eri tyyppejä.

  #64519
  Kia Kolangio
  Osallistuja

  hei, Mirpa.
  hienoa, että tänne ilmestyy aika ajoin uusia ihmisiä. välillä täällä on nimittäin kovin hiljaista.
  valitettavasti itselläni ei ole mitään tietoa juuri Sun sairaudesta. itse sairastan saippitien syöpää, sain diagnoosin joulukuussa 17.
  olen 56 v, muutoin perusterve helsinkiläinen, lapseton nainen. yleensä aika positiivinen, vaan kyllähän tämä sairaus nakertaa naista. juuri näinä päivinä olen ollut aika maassa, mies nimittäin kiukuttelee. emme ole naimisissa ja meillä on kaksi kotia.

  upeaa, että jaksat lenkkeillä edes vähän päivittäin. se on jo paljon. ikävää, ettei elämässäsi ole läheisiä, kuten kirjoitit. voimiesi mukaan ystäviä kannattaa hankkia. itse lasken pari kolme läheistä ystävääni nimenomaisesti läheisiksi. verisukulaisuutta ei tarvita.
  mutta helppohan näin on sanoa että mene ja hanki niitä, ystäviä siis. en tarkoittanut, että se olisi niin yksinkertaista.

  ai niin, eikö täällä ole erillinen otsikko keuhkosyöpää sairastaville?
  itse olen saanut valtavasti tukea yhdeltä ”syöpä-kollegaltani” täällä. (terveisiä vaan Sulle, Jaana, jos satut lukemaan tämän 🙂
  toinen palsta, minne toisinaan puran mieltäni, on fb:n suljettu sivusto ”Eniten vituttaa syöpä”.

  valtavasti voimia Sulle mirpa! ja kirjoittele taas! itse tulen tänne palstalle toisinaan harvakseltaan, säännöllisesti kuitenkin. halaus!

  #64530
  Myy79
  Osallistuja

  Hei Mirpa ja Kia!

  Mirpa: Tuolla ” yleistä syövästä”- otsikon alla on tosiaan kehkosyöpä- kokemuksia ja sieltä voisit vielä etsiä vertaistukea. Oman asuinpaikkasi syöpäyhdistykseltä kannattaa myös kysyä vertaistukiryhmistä/ vertaistukihenkilöistä. Minulla oli munasarjasyöpä, joten minusta ei sinulle ole vertaistukea syöpätyypin osalta. Kovasti toivon myös minä sinulle voimia ja jaksamisia.

  Kia: Se on kyllä totta, että ystävien saaminen ei ole mitenkään yksinkertaista, vaikka sosiaalinen luonne olisikin. Itsekin asuin yksin hoitojen aikana ja se tuntui joskus ahdistavalta ja surulliseltakin. Sukulaisten kanssa ei ole mitenkään hirveän läheiset välit. Toki heiltä sain taloudellista tukea ja kysyivät he kuulumisiani. Kaverit kävivät kaupassa ja auttoivat joissain käytännön asioissa. Silti monesti tuntui, että sellainen todellinen kontakti puuttui. Kenellekään en sanonut, miltä minusta ihan aidosti tuntui.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.