Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #72936
  Waartu
  Osallistuja

  Xgeva osteoporosilääkkeestä? Olen saanut muutaman pistoksen ja epäilen sen hyötyä ja haittavaikutuksia. Leukaluu on arka, onko tulossa pelätty leukaluun kuolio joka on sen yksi haittavaikutus. Eikä mikään pieni haitta !

  #72969
  Waartu
  Osallistuja

  Täälläpä on hiljaista? Onko kenelläkään kokemušta Xgeva pistoksesta. Eräänlainen osteoporosiin tarkoitettu lääke jota käytetään myös er-syövän luustoon levinneen metaasien torjunnassa.

  #73055
  Waartu
  Osallistuja

  Tervehdys. Sain Xgeva lääkityksen kun suoliluussa oli pieni etäpesäke. Se hoidettiin 5x sädehoidolla, sitten 8 x sytostaatti. Vielä yksi kerta jäljellä, sitten tt kuvat.

  Xgeva on osteoporoosilääke, sain muutaman kerran pistoksena. Ennen sitä piti poistaa hampaita koska muuten ehjissä hampaissa oli jotakin moitittavaa lähellä leukaluuta.
  Miten kävi? Noin 3 kk jälkeen tuli alaleukaan poistetun hampaan kohdalle kipeä kohta. Ikeneen alta tuli esille vaalea kohta joka oli luuta. Kävin hammaslääkärillä joka totesi että sen oli aiheuttanut lääke! Sanoi että pahimmassa tapauksessa siinä voi olla kuolio. Hankala parannettava ilman kirurgisia toimenpiteitä.
  Jos olisin tiennyt Xgevan haittavaikutukset etukäteen en olisi ottanut lääkettä. Lisäksi haittavaikutuksina mainittiin jonkun muun syövän kehittyminen.
  Raivostuttaa. Minkä takia lääkäri ei kerro määrätessään Xgevaa sen haitoista? Vasta Fimean sivuilta sain jotakin tietoa.
  Mielipiteeni on että jos teille jollekulle tarjotaan osteoporoosilääkettä, suhtautukaa varauksella.
  Sanoin suoraan lääkärille että Xgevan käyttö loppui minulta nyt. En halua lisää sairauksia ja kärsimyksiä lääkkeestä kun muuten olen hyväkuntoinen er- potilas.
  Toisaalta ei kaikille tule haittoja, mutta mistäs sen tiedät etukäteen. Kertokaas nyt hyvät veljet omia kokemuksianne, mikäli olette käyttäneet kyseistä lääkettä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.