Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #44014
  Juse
  Osallistuja

  Hei,itselläni tuo suolen toiminta vaihtelevaa yleensä aamulla käyttää vessassa mutta eilen jäi väliin ja hieman jännitti millainen ummetus on.Luumuja syön ja hedelmiä sekä vihanneksia mutta herkkä näyttää olevan silloin jos joutuu oikein ponnistamaan niin yleensä verinen kaistale ulosteen loppuosassa.Hieman säikäyttää kun se kasvain oli myös silloin helposti vuotava että onko samasta kyse vaiko peräsuolenaukon suulta koska on kirkasta.Nyt ei ollut verta vaikka hieman joutuikin ponnistamaan semmosta jännäämistähän tämä välillä on ja helposti reagoi jos päivän ruokailu muuttuu esim. reissussa olon takia toisenlaiseksi.Kertokaahan kokemuksianne ettei mene ihan yksinäiseksi höpinäksi siis mullahan lyheni tuo suoli silloin.

  #44064
  Kangasalan Ukko
  Osallistuja

  Terve vaan Juse.

  Ajattelin laittaa muutaman sanan omista kokemuksista. Eli minulla ei suolta ole leikattu mutta sen toiminta kyllä on muutunut taudin ja hoitojen seurauksena. Pientä veren vuotoa on ollut silloin tällöin Yleensä muutama päivä tippahoitojen jälkeen sitä on esiintynyt. Ilmeisesti hoidot saavat kasvaimen vuotamaan herkästi. Ummetusta esiintyy aina hoitojen jälkeen, tai oikeaastaan se tuntuu enemmän siltä että suolentoiminta pysähtyy. Tavaraa olisi mutta kun ei se liiku. kestää yleensä kolmesta neljään päivään ennenkuin alkaa toiminta palautuun normaaliksi.
  Ruuan suhteen on oppinut olemaan varovainen ihan kaikkea ei pysty syömään mitä ennen on nauttinut. Esimerkiksi erittäin kuitupitoista ruokaa on joutunut välttelemään, esim salaatit, sipuli, pavut ja ruisleipä. Aiheuttavat suolessa kipua. Onneksi sekin on jo alkanut helpottamaan. Uudelleen on joutunut opettelemaan mikä sopii ja mikä ei. Sellaista syömisen opettelua tämä on ollut.

  #44104
  Juse
  Osallistuja

  Terve Kangasalan Ukko.

  Mulla oli myös hoitojen aikaan se hoitoviikko semmosta että tahtoi tehdä ummetusta mutta esim. luumut on hyvä konsti pitää vatsa löysempänä samoin se hoitoviikko aiheutti jatkuvaa syömisen tunnetta ja oli sellainen turvokas olo.Tuntui että oli märehdittävä kuin ”lehmä” pahoinvoinnin tunnetta n. 2-3 päivänä mutta siihen oli lääkkeet ja kehoittivat ottamaan kaiken varalta.Verta saattoi myös ilmetä jonain päivänä alku päivistä,myös tuore ruisleipä oli pahasta mutta kun antoi sen vanhentua eli siitä hävisi se liika happamuus niin pystyi syömään.Näkkileipä on ainakin mulla ollut vatsalle hyvä mutta nykyisin monijyväruisleipä menee samoin vaalea humppaleipä, myöskään ei voi syödä niin kuin ennen vaan annosten on oltava pienempiä.Veden nauttiminen päivän aikana auttaa myös suolen toimintaa samoin marjat joita iltapalana jogurtin tai rahkan kanssa syön sekä hedelmät ja kasvikset on suolelle hyvästä.Sipulia pystyn syömään mutta papuja en ole kokeillut ainoastaan pähkinöitä ja niitäkin kohtuudella,alussahan mulla oli hemppari 116 mihin se putosi hoitojen aikaan ja veriarvot tahtoi olla kiikun kaakun.Kalkkitabletteja joissa on magnesiumia otan päivittäin samoin sinkkiä,B-vitamiinia ja D vitamiinia ja yksi hoitaja sanoi että B-vitamiinilla on myönteinen vaikutus neuropaattisiin ongelmiin.Sellaistahan tämä on päivittäistä seikkailua näitten asioiden kanssa ja opettelua niin kuin mainitsit mulla varmaan tuli silloin se suolilama/tukos siihen suolen liitoskohtaan elikkä oli varmaan turvotusta siinä, ainakin ilmavaivat oli vihoviimeiset.Niin vielä rautaa söin kuurina että sai hempparia nostettua(nykyisin 155) ja hoitojen aikaan iski nivusiin ihottuma jonka sain talttumaan apteekista ilman reseptiä saatavalla daktarin salvalla mutta vairpaiden kynsisienen kanssa olen helmikuulta tänne asti taistellut ja nyt alkaa poistumaan.Jotta kaikkea lisäherkkua tässä on saanut kylkiäisenä mutta olo on nyt kohtuu hyvä ja levollinen.
  Kirjoitelkaa kuulumisistanne vointinne mukaan.

  Terv.Juse

  #45174
  Juse
  Osallistuja

  Morjesta,suoli on alkanut toimia normaalisti eikä ole ollut ummetusta syy minkä takia joku kerta ollut lankamaisen ohut verikaistale ulosteessa johtuu varmaan ummetuksen aiheuttamasta haavaamausta peräaukon suulla.Sitä pystyy hoitamaan itse ja jos pitkittyy menee krooniseksi ja tarvii kirurgista toimenpidettä mutta katsellaan ei tuo kipuile mikä on hyvä jospa se paranisi.Hoitajalle kerroin kun soitti labratuloksista niin sanoi puhuvansa lääkärille ja soittaa jos tarvii tehdä aikaisemmin tähystys mutta katsellaan kuunnellaan.

  #47014
  Myy79
  Osallistuja

  Pegorion on myös hyvä lääke ummetukseen. Sitä saa apteekista.

  #47134
  Juse
  Osallistuja

  Onhan näitä apteekkista saatavia ummetukseen lääkkeitä mutta olen selvinnyt luumuilla ja nyt tilanne on korjaantunut siinä suhteessa ettei ummetusta juuri olekkaan ja tietysti huomioitava ettei suoli enää ole samanlainen entiseen verrattuna kun pituutta otettu 20-25cm.

  Juse

  #47154
  Myy79
  Osallistuja

  Ahaa, en tiedä tilannettasi tarkemmin. Vastasin vain siksi, koska itse leikkauksen jälkeen koin ummetuksen ajoittain pahana, mutta se meni ohi juurikin hedelmillä ja tuolla Pegorionilla. Jos on esim. avanne, niin se on varmasti eri asia. Hyvä , jos tilanteesi on parantunut. Itselläni ei tarvinnut leikata suolta ollenkaan, kun kasvain ei onneksi ollut kiinni suolessa. Selvisin siis vähemmällä.

  #47164
  Myy79
  Osallistuja

  Vastaukseni oli siis sinulle Juse.

  #47184
  Juse
  Osallistuja

  Hei,ymmärsin että vastasit minulle avannettahan mulla ei ole ollut ja kasvain oli mulla 2-3cm kokoinen suolenpinnassa mutta ei levinnyt joten oli onneakin siinä, no päivä kerrallaan mennään tilanne tällä hetkellä hyvä hb ja CEA arvon suhteen.Paljonhan suolen toimintaan voi itse vaikuttaa syömällä kasviksia ja hedelmiä jne. jolloinka suolen toiminta on vähemmän ummetukseen taipuvainen.Tumma leipä näyttää välillä olevan huonosta mutta harvoin tuota esiintyy liikunnalla on myös merkityksensä ja viikoittain tulee lenkkeiltyä ja liikuttua muutenkin.Se takapakki oli silloin aika rankka siinä mielessä kun ei voinut syödä mutta siitäkin selvittiin,aurinkoisia kevätpäiviä sinulle ja muillekkin.

  Juse

  #47194
  Myy79
  Osallistuja

  Itselläni myös runsas veden juonti ( 3 litraa päivässä) on ollut hyvä tuon suolistonkin kannalta ja muutenkin. Kiitos samoin sinulle aurinkoisia kevätpäiviä!

  #47504
  Juse
  Osallistuja

  Hei,näyttää olevan ns. vuoristorataa tuo suolen toiminta nyt taas viime viikolla 3 päivänä verijuosteita ulosteessa ja loivaa ummetusta nyt taas pelaa ok, lauantai oli välipäivä ulostuksessa kun normaalisti aamuisin joka päivä toimii.No eipä hättee silloin viimekuussa sanoi lääkäri tähystyksen jälkeen että suoli kunnossa ja leikkauskohtakin parantunut hyvin,pienet pukamat suolessa jotka varmaan sitten tuon ummetuksen=hieman kovempi uloste yhteydessä aiheuttaa nuo verijuosteet.

  Juse

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.