Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #66932
  Jk
  Osallistuja

  Moi. Miten teillä on löydetty munasarja kasvain? Mulla löytyi kasvain ja olen käynyt nyt verikokeissa ja yksi arvo oli vain hiukan noussut. Oodotan nyt pääsyä naistenpolille. Aikamoista odottelua.

  #67013
  Myy79
  Osallistuja

  Moi JK!

  Mulla munasarjakasvaimet löytyivät, kun mulla oli pitkään kuukautisvuotohäiriöitä. Pitkiä aikoja olivat poissa tai sitten kuukautiset olivat parin viikon välein. Sellaista epämääräistä tiputtelua. Ei minulle tyypillistä kuukautisvuotoa kun mulla aina ollut kierto tasainen. Lisäksi olin hyvin väsynyt ja kuukautishäiriöiden takia sitten lähdin gynekologille, joka löysi kasvaimet. Molemmat kasvaimet olivat n. 10 cm kokoiset eli kookkaat olivat.

  Alussa ajattelin, että kuukautishäiröt johtuvat ehkä stressistä ja alussa ei kukaan lääkärikään puhunut syövän mahdollisuudesta. Ovelassa paikassa olivat, sillä lääkärikään ei käsillä päältä tunnustelemalla tuntenut kasvaimia, vaikka ultrassa näkyivät selkeästi.

  Mulla kasvaimien löytymisestä lähti prosessi leikkauspöydälle ja sytostaatteihin tosi nopeasti. Ei tosiaan tarvinnut kauaa odotella.

  #68321
  Sannuli
  Osallistuja

  Hei vaan. Saako täällä omaisena kysellä neuvoja kun anoppi ei oikein kysy lääkäriltä että mitä tapahtuu…

  3 vuotta sitten tammikuussa häneltä löytyi joku tosi harvinainen kasvain, kokoa 23cm läpimitta, ensin väitettiin että on lonkkavika, sitten kertyi tynnyrimäisesti nestettä, joten otettiin ct jossa löytyi kasvain. Pahanlaatuinen agressiivinen mutta ei ollut levinnyt… muka. Iso leikkaus ja vuoden ajan sytoja.

  ”Terveen paperit” hoitojen päälle, mutta 8kk myöhemmin selvisi että vatsanpeitteissä on laaja mattomainen kasvain. Ei laikattava ja on ollut sytoissa siitä lähtien.

  Nyt on ollut tukoksia suolistossa, jotka auenneet, nestettä kertyi ja nyt on ollut katetri jolla pari litraa nestettä poistettu. Jotkut markkerit nousseet päälle 200.

  Ei vaihdeta sytoja?!? Anoppi on vaan sillee ” kyllä lääkärit tietää” ja mieheni on kauhuissaan, hänen enonsa sai kuitenkin 8 vuotta ennen kuolemaansa 6kk elinaikaa saman sairaalan lääkäreiltä, enon vaimo vaati toista lausuntoa ja syöpä olikin leikattavissa ja elämä jatkui… tosin uusia syöpiä ilmestyi aina eri paikkaan ja lopulta syöpä enon vei, mutta aika kauan sen jälkeen kun lääkärit kymenlaakson keskussairaalassa väittivät. He olisivat lopettaneet vaan hoidon…

  Ilmeisesti markkereiden nousu kertoo että syöpä on aktivoitunut, mutta miksi samaa sytoa jatketaan jos se ei toimi?

  Kiitos vastauksista, on ehkä epäselvää kun en osaa kaikkea kertoa, anoppi on ihan silleen että eihänntässä mitään, ei tähän kuole…

  #68325
  Myy79
  Osallistuja

  Hei Sannuli!

  Tottakai täällä voi jakaa omaa kokemustaan. Itse olen oman sairastumiskokemukseni kautta sitä mieltä, etä kaikki mieltä vaivaavat asiat kannattaa sanoa suoraan lääkäreille ja kysellä , mutta itse kyllä silti sitten loppuviimein uskoin lääkäreitä ja TAYSissa ainakin olin mielestäni osaavissa käsissä. Ei siis mitään valittamista. Kannattaisiko sinun mainita lääkärille enon kokemus? Hoitojen suunnittelussa joihin sytot kuuluvat niin luottaisin kyllä lääkäreihin. Toki itsekin epäilin,kun mulle tuli tosi laaja allerginen ihottuma sytojen aikana, että kannattaako samoilla jatkaa, mutta lääkäreiden kanssa kannattaa keskustella ja itse jatkoin samoilla kun kortisonimääriä lisättiin ja hoitoja pystyttiin jatkamaan eli ihottumaa ei enää kortisonin takia tullut. Käsitykseni mukaan nää syöpäjutut on niin yksilöllisiä, että toisen tapausta ei oikein voi suoraan verrata toisen tilanteeseen. Toki jos itseäni kovasti vaivaisi tilanne, niin sinuna voisin kysyä asiaanne vielä joltain toiselta lääkäriltä.

  Tämä oli nyt mun näkemys näihin asioihin eikä mikään yksi ainoa totuus. Kaikki mieltä vaivaavat asiat kannattaa aina kysyä lääkäreiltä eikä itse miettiä niitä yksin tai läheisten kanssa. Tästä oli mulle ainakin hyötyä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.