Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68167
  Kaamos
  Osallistuja

  Hei!
  Ensimmäistä kertaa kirjoittelen tänne.Sain diagnoosin elokuun lopussa,syyskuun lopussa leikattiin.Rinnasta leikattiin kasvain ja kainalosta 13 imusolmuketta.Vielä ei ole ongelmia käden turpoamisen kanssa,mutta kainaloon kertyy nestettä ja painetta.Nesteen poisto ei paljoa auta,kun se tulee saman päivän aikana takaisin.Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa ja onko mitään tehtävissä?

  #68168
  Sohvi
  Osallistuja

  Hei,
  leikkauksen jälkeen minulla oli se dreenipussi, muistaakseni joku 5 päivää. Silloin minulla ei vuotanut kainalo. Mutta sitten kainalo alkoi vähän paisumaan. 2 kertaa kävin tyhjennyttämässä sitä kirralla. Minulla kyllä kertymä tuli useamman päivän ajalta. Torstaiaamu ja la oli kirralla tyhjennysmahdollisuus. En kyllä tiedä mitä muuta on tehtävissä kun tuo tyhjennys. Minulta loppui tuo sitten.

  #68179
  HopeaSiili
  Osallistuja

  Hei,
  Mulla oli pitkään riesana leikkausten jälkeen nesteen kertyminen leikattuun rintaan. Ensimmäisen leikkauksen jälkeen nestettä kertyi leikatun puolen kainaloon, mutta kun vasen rinta sitten poistettiin uusintaleikkauksessa kokonaan, niin kirurgi oli suunnitellut jo valmiiksi siihen eräänlaisen ”kanavoinnin” niin että kainalon seroomakin pystyttiin punkteeraamaan istuma-asennossa rinnan puolelta. Kävin seroomapunkteerauksessa joka toinen päivä varmaankin noin kuukauden ajan. Juuri hiukan ennen sytostaattihoitojen alkamista nesteenkertyminen onneksi alkoi hiukan hellittää, ja sytojen aikaan ei tarvinnut punkteerata enää kuin ehkä joka kolmas viikko.

  Sytostaattien ja sädehoitojen loputtua havaittiin vasemmassa kädessäni hentoa turvotusta alaosassa, ja olkavarressa ja vasemmassa kainalossa alkavaa lymfaongelmaa. Ongelmaa alettiin hoitaa ensin lymfahieronnalla ja tukisiteillä, ja sitten sain tukihihan ja -hansikkaan. Niiden kanssa olen pärjäillyt omasta mielestäni varsin mukavasti. Yllätyksekseni yksivuotistarkastuksessani vasemmasta rinnasta löytyi ultrauksen yhteydessä jälleen seroomaa, ja se punkteerattiin samassa yhteydessä. En tiedä johtuuko tästä runsaasta ja pitkällisestä serooman kertymisestä vai mistä, mutta leikattu rintani on vieläkin varsin kuhmurainen – siinä on selvästi erottuvia pullistumia ja kuoppia sekä aika paksut arpikudokset – mutta minulle kyllä tähdennettiin että seroomasta täytyy päästä eroon sillä muuten leikatut kudokset eivät parane, ja kävin kyllä punkteerauksessa omasta mielestäni varsin herkästi, eri asia sitten oli että välillä lääkäreiden punkteeraustaidoissa tuntui olevan aika paljon eroja: toiset tuntuivat löytävän sopivan punkteerauskohdan varsin kätevästi, jotkut eivät saaneet mitään saalista vaikka rinnassa tuntui selvästi kipua ja painetta kertyneen nesteen takia.

  Mutta nyt siis odottelen – jos mitään yllättävää ei eteen tule – kaksivuotistarkastusta ensi helmikuussa, ja rinnassa ei tunnu enää painetta. Vasemman käden kanssa kyllä saa olla tarkkana ettei rasita sitä liikaa ja varsinkin että muistaa laittaa tukihihan ja -hansikkaan sekä jumppaa kättä. Ilman jatkuvaa hoitoa se muistaa kyllä ruveta turpoilemaan ja kipuilemaan.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.