Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #63815
  jutasa54
  Osallistuja

  Hei,

  Itsellä juuri todettu eturauhassyöpä ja olen hoitomuodon valintatilanteen edessä.
  Omat ajatukset seilaavat tuon hoidon ja leikkaushoidon välillä.
  Cleason 7 (3+4), PSA seilaa viimeksi ylhäällä 14.5. Syöpä kapselin sisällä.

  Onko kenelläkään kokemuksia HDR-brakyhoidosta !
  Olisi hienoa kuulla miten on mennyt.

  #63820
  jyrkiap
  Osallistuja

  Hei.

  Valitettavasti ei kokemuksia. Minut leikattiin ja sädehoidettiin täydentävänä hoitona, mulla oli Cleason 7, 4+3, kapselin ulkopuolelle oli jo levinnyt.
  Olen 0 -linjalla jo lähes 5 vuotta.

  Olen kuullut HDR hoidosta pelkästään aika positiivisia asioita. Sinun Cleason ei ole niitä ihan ärhäkkäämpiä, joten mielestäni HDR on ihan hyvä valinta.
  Leikkaus on isompi operaatio ja jos on kapselin sisällä, se olisi kokonaan hoitava. Leikkauksessa on riskinsä, pidätyskyvyn ja erektion suhteen.

  Kysyisin kaiken mahdollisen joka askarruttaa, ja kuuntelisin lääkäriäsi valinnassa, heillä on kuitenkin paljon tarkempi tieto ja kokemus.

  Tsemppiä valintaan.

  #63837
  Oswald
  Osallistuja

  Minä olen juuri nyt samassa valintatilanteessa. Kyselin lääkäriltä eri vaihtoehtoja, eikä hän ottanut kantaa ollenkaan, kysyi vain, mitä minä haluan… No, onhan se tietysti hyvä, jos potilasta kuunnellaan, mutta minusta tuntui välillä siltä, että olen ainoa, jolla ko. vaiva on. Olen kanssa kiinnostunut tuosta HDR hoidosta, mutta asuinpaikkakunnallani sitä ei anneta. Leikkaus voisi olla paras, mutta kuten jyrkiap kertoi, haittavaikutukset voivat olla isommat varsinkin ns. avoleikkauksessa, tähystyksessä pienempiä vaurioita, ehkä… ainakin saikku puolet lyhyempi leikkauksen jälkeen. Lääkäriltä kun leikkausvaihtoehdosta kyselin oli kommentti, ettei sekään ”takaa” etteikö voisi uusiutua. Lisäksi hän kaivoi esiin elinaikaennusteen, se oli suunnilleen sama kaikilla hoitomuodoilla. Tuo HDR kiinnostaa minua siksi, että hoito kohdennetaan paremmin, toki siinäkin kaiketi molempia puoliskoja sädetetään, mutta itse pesäkkeelle saadaan tehokkaampi sädetys noilla ”puikoilla”. ”Normaalissakin” sädehoidossa säteitä pyritään kohdistamaan juurikin oikeaan kohtaan, mutta siinä ei onnistuta samalla tarkkuudella, eli siksi myös terveitä kudoksia tuhoutuu… seuraa kanssa virsaamisongelmia samoin potenssiongelmia jollakin aikavälillä. HDR annetaan (kolme kertaa) nukutuksessa ja seuraava yö pitää olla sairaalassa kun taasen ”tavallinen” on ”vain” käynti polilla, mutta kertoja 20 – 40 eli 4-8viikon ajan.

  #64094
  olli k
  Osallistuja

  Hoitovalintojen edessä minäkin. Annetaanko tuota HDR-Braky hoitoa missään julkisen terveydenhuollon puitteissa? Google tarjoaa Docratesta.

  #64102
  huugo
  Osallistuja

  Helsingissä HUS:ssa kudoksen sisäinen sädehoito kuuluu vielä ainakin nettitietojen mukaan eturauhassyövän hoitovalikoimaan katso http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/syopataudit/syopapotilaan-hoitopolut/eturauhassyopapotilaan-hoitopolku/sadehoito/Sivut/Kudoksen-sisainen-sadehoito.aspx .

  Myös Kuopion yliopistollisessa sairaalassa tehtiin ennen eturauhasen sädehoitoa HDR-Braky menetelmällä. Yle Areenalla oli pitkään nähtävissä hyvä noin vajaan puolen tunnin tv-ohjelma sarjassa Veitsen Terällä: Eturauhasen sädehoito, jossa kerrottiin seikkaperäisesti Kuopiossa tehdystä Braky hoidosta. Ohjelma oli vielä muutama kuukausi sitten nähtävillä mutta nyt ei enää näytä olevan tarjolla Areenassa. Alunperin se on esitetty 2009 tv:ssä. Kuopiossa on nykyjään tarjolla tarkkaa sädehoitoa CyperKnife -laitteella.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.