Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67203
  Rippe
  Osallistuja

  Hei
  Läheiselläni on parantumaton keuhkosyöpä. Todettu viime elokuussa. Levinnyt nyt luustoon, maksaan ehkä. Annettu ensin tabletti täsmähoito ja kun se ei tehonnut kaksi kertaa sytostaatit, ei auttaneet. Nyt palliatiivinen hoito. On hoitokodissa, kovat kivut ja valittaa ettei saa tarpeeksi kipulääkettä( oxinorm, oxicontin). Elinikää ehkä 2 kk mutta kuka tietää, näin viimeksi pari päivää sitten, kovin väsynyt oli välillä. Tupakoi yhä. Hyvin vähän on tietoa keuhkosyövän loppuajasta

  #67209
  Kia Kolangio
  Osallistuja

  hei Rippe, pahoittelut läheisesi tilanteesta.
  missä päin Suomea läheisesi asuu? ainakin täällä Helsingissä kipulääkityksestä ei nipoteta ollenkaan, melkeinpä päinvastoin. puhun tietenkin vain omasta puolestani/kokemuksistani.
  olen itsekin palliatiivisessa hoidossa nykyisin, sairastan sappitiensyöpää. takana 1,5 vuoden hoito-ohjelma sytostaatteineen, ja tällöinkin sain aina juuri tuota OxyNormia oireisiini, nykyisin vielä Oxycontiakin, mikä on pitkävaikutteisempi kuin tuo Oxynorm.

  olisiko sulla läheisenä mahdollisuus vaikuttaa asiaan? minusta voisit vaikka soittaa hoitopaikkaan ja sanoa, että olet itsekin huolissasi läheisesi kivuista ja onko lääkityksen lisääminen mahdollista. tuskin olet ensimmäinen ”ulkopuolinen” joka ottaa heihin yhteyttä asian tiimoilta.
  seikka, että jos kipulääkettä himmataan riippuvuus-perusteella, on todella naurettavaa kun tauti on edennyt näin pitkälle.
  jos siihen taas on jokin muu lääketieteellinen selitys, mikä kaiketi sekin voi olla mahdollista, niin se on tietysti asia erikseen.
  itse en voisi kuvitellakaan tilannetta etten saisi lääkitystä tarpeeksi. vielä kun voimia on, nostaisin siitä kyllä metelin ja onneksi tiedän, että tuon metelin nostaisi myös veljeni jos en siihen itse kykenisi.

  kovasti tsemppiä Sulle! muistathan pitää myös itsestäsi huolta.

  #67216
  Rippe
  Osallistuja

  Kiitos. Ehkä hän itse vaan kokee ettei saa tarpeeksi kipulääkettä. On varmaati tapissa molemmat lääkkeet. Olen etsinyt tietoa keuhkosyövän viime hetkistä. Kovin raskasta käydä katsomassa. Ääni on jo mennyt tuskin kuulen hänen puhetta. Jalat menneet jo alta johtuen luustopesäkkeestä. Onko keuhkosyöpäpotilaan omaisia täällä? Kertokaa kokemuksia. Kiitos Kia!

  #67234
  Kari Lanne
  Osallistuja

  Niin siis se millaisessa kodissa on vaikuttaa valitettavan paljon siihen kuinaka osataan kipua hoitaa. Jos on saattohoitokodissa tai palliatiivisen keskusken alaisuudessa niin kipulääkkeitä yleensä annetaan riittävästä. Kipulääkkeillä on se huono puoli että elimistö tottuu niihin ja määrää pitää nostaa aika nopesti. Tätä ei yleensä ei saattohoitoon erikoistuneet osaa. Oxynorm ja oxycontin eroaa vain sen verran että norm on lyhytvaikutteinen vaikutus alkaa kenties ½ tuntia ottamisen jälkeen ja vaikuttaa muutaman tunin. Contti on pitkävaikutteinen ja se vaikuttaa pidempään. Hoito menee niin että kun tulee kivun tunnetta annataan normia. Ja sen mukaan paljonko on normia saanut tarvittavana lääkäri määrää contialisää. Eivät hoitajat tiedä onko ihminen kipeä jos hän ei sitä pyydä. Hoitajan pitäisi kyllä sitä paivittäin kysyä.
  Äitini kuoli kymmenkunta vuotta sitten keuhkosyöpään- Isän veli muutama viikko sitten. Kovin erilaisia oireita aiheuttivat. Se riippunee paljon siitä missä on etäsipesäkkeitä.

  #71132
  Rippe
  Osallistuja

  Hei kaikklle! Läheiseni menehtyi kesän lopulla 2019. Kovin nopeasti meni. Nyt toinen melko läheinen on saanut syövän ja vieläpä keuhkosyövän viime kesänä, syksyllä aloitettu hoidot. Nyt on ollut muutamaan otteeseen sairaalassa kuumeilun ja veriarvot ovat huonot niin ilmeisesti ei voi jatkaa sytostaatteja nyt. Kovin vähän haluaa kertoa onko levinnyt tai mikä on tilanne. Enkä viitsi udellakaan liikoja. Tupakoi yhä. Haimaongelmaa ollut alkoholin käytön vuoksi. Nyt vielä tämä Korona. Mietin mistä tämä kuumeilu voi johtua. Sairaalassa ollut joulunpyhät ja nyt taas.Surettaa että onko se menoa nyt taas.

  #71133
  Rippe
  Osallistuja

  Ps. Olen seuraillut palstaa ja ihaillut miten hienosti tuetaan toinen toistanne.Seurasin Jaanan ja erään toisen keskustelua tällä palstalla mutta ei en muista mikä syöpä oli kyseessä. Nyt en löytänyt keskustelua täältä. Voimia kaikille valtavasti. Ja jos jollain on konemusta tuosta sahaavasta kuumeesta/ kuumeilusta keuhkosyövänkin yhteydessä niin valaiskaa minua ja kertokaa mitä se voisi olla. Kovasti mietityttää. Voimia kaikille

  #71134
  Rippe
  Osallistuja

  Ps. Siis hänellä ei ole Koronaa tiettävästi mutta sekin vielä riesana ja pelko että saa vielä senkin. Keuhkosyöpä on kyllä kavala.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.