Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #72021
  Kuura50
  Osallistuja

  Minulla on ollut ongelmia virtsaamisen kanssa ja kävin lääkärissä joka tunnusteli eturauhasta josta löytyi kaksi kyhmyä, eli eturauhanen oli suurentunut. Olen iältään 69 v. Lähete urolologille.
  Mutta, ennenkuin kuin saan ajan, huoli on suuri, syöpä on aina syöpä ja pelottava. Sitten mietityttää miten minulla voisi olla syöpä kun Psa-T oli v. 2019 1.6 ja nyt toukokuun lopulla 0,9 ja kesäkuun alusta arvo oli 0,8. Vapaata psa:ta ei ole ainakaan ilmoituettu mikä se on. Sitten vielä veriarvot tippuivat anemian puolelle. Ruokatavoissa ei muutosta muuten, kuin että olen syönyt enempi hedelmiä ja marjoja, porkkanoita jne.
  Voikohan vanhetessaan eturauhan pienentyä, kun yleensähän se suureenee? Jos eturauhanen on suurentunut mutta arvot pienentyneet, mitähän tämä tarkoittaa??

  Huolestunut vanha mies

  #72025
  ELehtis
  Osallistuja

  Meidän ”kollegojen” arvailuihin ei kannata nojata, vaan viisainta on päästä asiantuntijan tutkittavaksi. Odottavan aika on pitkä, mutta eturauhassyöpä, jos siitä lopulta on kyse, ei onneksi niitä vikkelimmin kehittyviä ole. Kohtuullisen aktiivinen kannatta joissain sairaanhoitopiireissä olla (oman kokemuksen nojalla), jotta tutkimuksiin pääsy jouduttuu.

  #72035
  Kuura50
  Osallistuja

  Ajattelin jos jollain olisi kokemusta tällaisesta. Tietenkin asiantuntijat kertoo sen oikean, mutta eivät anna vastausta kun kysyy miksi. Sen sain vastaukseksi ”psa arvo on myös seuranta verikoe hoitojen jälkeen ja epäiltäessä jos on kohonnut antaa ehkä viitteitä syövästä, mutta pienelläkin arvolla voi olla syöpä”
  Aktiivinen täytyy olla jotta paperit ei unohdu pöytälaatikkoon. Kokemusta on. Lähettävä lääkäri laittanut 8-30 kiireellisyyden, mutta se muutettu 3/6 kk kiireellisyydeksi.???? Pitää huomenna taas soitella. Olen tässä miettinyt, kun on sairas muutenkin, väsyttää ja voin huonosti, sitten pitää vielä vähäisillä voimilla karhota ja kerjätä ja muistuttaa jne. jne. Raskasta on, mutta systeemi toimii näin ja on vain jaksettava, oli kunto mikä tahansa jotta pääsisi tutkimuksiin.
  Epäsymmetrinen kyhmy, eikö se ole huonompi asia?

  #72036
  Kuura50
  Osallistuja

  No jospa tämä tästä ja odotellaan mitä tuleman pitää. Tulee huonoa tai hyvää jotakin kuitenkin tulee.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.