Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #71260
  suzie
  Osallistuja

  Olen 34 vuotias nainen, minulta on poistettu kohtu -18 keväällä ja vuonna -19 minulta poistettiin molemmat munasarjat munasarjojen kiertymisen vuoksi. Sairastan endometrioosia ja tästä syystä leikkausten jälkeen minulle määrättiin hormonikorvaushoito kliogest. Lääke sisältää estrogeeniä sekä keltarauhashormonia.

  Nyt 3 viikkoa sitten aloin tuntemaan oikeassa rinnassani pistelevää kipua. Kipu ei ole ollut kokoaikaista vaan ajoittaista. Siitä viikonpäästä aloin tuntemaan repivää kipua rinnassa, joka kerta kun nostin käden ylös (ikäänkuin joku kiristäisi rinnan sisällä). Kun kävin suihkussa mietin hiuksia pestessäni, että mikä tämä repivä kipu on ja katsoin sitten suihkun jälkeen rintaani. Ikäväkseni huomasin, että kun nostan oikean käteni ylös tulee rintani oikealle puolelle ihoon pitkä painauma joka alkaa rinnan alta ja nousee pitkälle sivuun. Painauma/ihon kiristys ikäänkuin halkaisee rintani sivun kahtia. Kiristävä tunne johtuu siis tästä, että tämä alue ei jousta muun rintakudoksen mukana kun kädet nostan ylös. Makuuasennossa rintaani tunnustellessa tunnen rintani alaosassa paksun vähänkuin helminauhaisen asian joka nousee rintani sivuun ja samalla ohenee ikäänkuin jänteen tuntuiseksi ihon sisällä.

  Kävin terveysasemalla lääkärillä maanantaina 15.2 näyttämässä rintaani, lääkäri tutki rinnan ja sanoi, että laittaa lähetteen mammografiaan jonne voin itse soittaa ja varata ajan. Soitin samana päivänä varatakseni ajan (koska huolestuttaa kun en ole koskaan ennen rinnoissani muutoksia huomannut) niin sain ajan vasta 9.3.. kamalan pitkän ajan joudun siis odottamaan. Olen toiveikas ja toivon, että kyseessä ei ole mitään vakavaa, olen myös yrittänyt olla ajattelematta asiaa mutta ajoittainen pistelevä kipu ja joka kerta kun nostan käden ylös ja tulee se repivä kipu, muistuttaa ne minua asiasta.

  Haluaisin siis kuulla, onko jollakin ollut samanlaisia oireita? Mitä tutkimuksissa on selvinnyt? En ole ennen käynyt mammografiassa, sattuuko se kovasti? Minulle ei ole varattu ultraa (ultrataanko rinta jos mammografiassa ei löydy mitään?) oli tämä rinnassa oleva asia mikä hyvänsä toivoisin jonkinmoista hoitoa asiaan kun tämä kiristävä repivä tunne on inhottava ja työskentelen maalarina joten päivittäin nostelen käsiäni ylös useaan kertaan. Olen ymmärtänyt että yleensä puhutaan että rinnasta on löytynyt patti joka on sitten todettu syöväksi, minulla ei ole pattia vaan ikäänkuin helminauhaa rinnan alla joka jatkuu rinnan sivuun..minkälaisia oireita teiltä on löytynyt?

  Kiitos kaikille vastanneille. Kaikesta tiedosta varmasti apua minulle.

  #71274
  Pike
  Osallistuja

  Hei !

  Muihin kysymyksiin en osaa vastata. Mammografiasta voin sanoa, että ei satu kauheasti. Itse käyttäisin ehkä sanaa epämiellyttävä ja eihän tuo rinnan ”litistys” kestä kuin hetken/kuva (2 kuvaa kummastakin rinnasta). Riippuu varmaan ehkä myös rinnan rakenteesta ja koosta. Kyllä tuon kestää.
  Ultralla tehdään sitten tarkentavaa tutkimusta ja ultraan voidaan yhdistää tuo paksuneulanäyte, jos jotain epäilyttävää/tarkemmin tutkittavaa ilmenee.

  #71279
  suzie
  Osallistuja

  Kiitos kovasti vastauksesta. Pelkäsin kipua lähinnä siksi kun rintaa tosiaan kiristää jos sitä esimerkiksi nostaa.. mutta huojentavaa kuulla, että kuvaus hetki jolloin rintaa puristetaan ei kestä kauaa.

  #71689
  Armi
  Osallistuja

  Hei!

  Hyvin samanlainen tilanne täällä, vasemmassa rinnassa on kuvaamasi kaltainen painauma/lovi/ ihon kiristys kun nostan käden ylös ja rinnan alla/ rinnassa näytäisi kulkevan ”jänne” mikä on myös kosketusarka. Selvisikö sinulle tutkimuksissa mitään?

  Itselläni on piiskaniskuvamman jälkitila ja yläselkä, sekä niska- hartia-alueet todella jumissa, joten mietin liittyykö oire näihin ongelmiin, vai pitäisikö huolestua.

  Olisi mukava kuulla mitä sinulle selvisi, toivottavasti ei löytynyt mitään vakavaa!

  #72373
  Reeta-80
  Osallistuja

  Täällä samaa ja itsekin olen menossa viikonpäästä näytille. kaksi vuotta sitten kovan vihlonnan vuoksi ja nännieritteen takia oyksissa tehtiin magkuvat ja ultrattiin ja samalla laitettiin sellai klipsi sinne. fibrokystinen rinta. Mutta siis taas oireilee ja tosiaan tuo ns tumma viiru ihmetyttää mikä tullut. kohdunrungon syöpä on jo koettu ja siksi hieman hysterisoin…

  #73383
  Elizza
  Osallistuja

  Minulla todettiin juuri rintasyöpä.Rinta oli vetäytynyt ulkosyrjästä hieman sisäänpäin ja lievää kipua.Näytin sitä terveyskeskus lääkärille
  koitti sitä ja totesi ”ei siellä mitään ole ja sullehan on tulossa se mammografia seulonta”.Menin kotiin ja odottelin sitä seulonta kutsua muutaman kuukauden
  rinta muuttui pahemman näköiseksi ja kipuili ja alkoi jotenkin kutiamaan sisältäpäin.Tilasin viimein ajan yksityiselle gynegologille sain heti ajan,sieltä melkovarman diagnoosin ja ajan terveystaloon mammografiaan heti seuraavana päivänä.Siellä otettiin myös ultra ja paksuneulanäyte ja näytteistä löydettiin
  14 ja 16 millin syöpäkasvaimet.Nyt odotan aikaa poliklinikalle.Menkää kaikki joilla rinta vetäytynyt sisäänpäin montulle lääkäriin heti.Yksityisellä maksaa enemmän,mutta käy nopeasti ja sen voi maksaa osissa,sieltä saa sitten toimenpiteisiin ajan yleiseen terveydenhuoltoon.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.