Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68827
  Minttumaria
  Osallistuja

  Minulla on ollut Letrozol käytössä vuoden.
  Eka kontrollikäyti maaliskuussa. Monenlaisia sivuvaikutuksia on mm.
  nivelkipuja, limakalvojen kuivumista; silmät, sekä sisäisesti, sain mm. virtsatulehduksen. Unettomuutta, joskus tuntuu, että en ole nukkunut koko yönä.
  Kuumia aaltoja ei ole ollut tai ovat lieviä.

  Sain kuusi kertaa sytoa ja 16 kertaa säädetystä. Syto kuurit olivat vahvoja ja voi todella huonosti.

  Minkälaisia kokemuksia teillä on?

  #68829
  Tottahan se oli
  Osallistuja

  Hei Minttumaria! Minulta leikattiin rintasyöpä kesällä 2018. Sain sytostaatit ja säteet. Minulla viimeisen sädetyksen jälkeen aikalailla heti alkoivat nivelkivut. Yritin pinnistellä päiviä ilman särkylääkettä, mutta en toki aina onnistunut. En ole mikään kipuherkkä, joten kipua oli tosiaan paljon. Kivut vielä lisääntyivät noin kuukauden jälkeen Letrozolin aloituksesta. Mutta kestettyään noin reilun vuoden, ne hävisivät. Outoa. Kuumia aaltoja on ollut todella vähän, olinhan jo noin 57 vuotias, kun sain Letrozolit. Limakalvot myös kuivuivat noin vuoden ajan Letrozolin aloituksesta, nyt niidenkin osalta on tullut paljon helpotusta. Nukkuminen on yöllä katkonaista. Palaillaan Minttumaria linjoille, on mukava kuulla sinusta jatkossakin 🙂

  #69204
  Maria63
  Osallistuja

  Mulla tulee nyt aika tasan tarkkaan vuosi kun olen syönyt Letrozolia. Nivelet ja lihakset on aamuisin edelleen niin jäykät kuin olla voi, katkokävelyä vessaan, seinistä kiinni kun laskeutuu tai nousee pöntöltä. Jos on kokoajan liikkeellä niin kivut menee ohi, mutta ei tarvitse kuin vartti istua paikoillaan niin taas on jämähtänyt. Myös olkapäiden liikeradat on aika tahmaiset, ylöskurkotus sattuu, nivel paukkuu, ei taida lentopallon pelaamisesta tulla enää mitään. Muutenkin kaikenlaista kipua ja kolotusta ja pistelyä, enää ei tiedä mikä mistäkin johtuu. Limakalvot, varsinkin nenän, on ihan rikki jatkuvasti, vaikka mitä öljyjä käyttänyt, paksut vaseliinityyppiset on ehkä parhaita tähän mulle.
  Mutta lohdullista kuulla jos nää vuoden perästä alkaa hellittää, tai edes joskus. Kuumat aallot ei minua haittaa, niitäkin tulee päivittäin eri vahvuutena. Olen tän koronan ajan tehnyt päivittäin vähintään tunnin kävely lenkin ja sen päälle kunnon venytykset. Lihaskunto on kyllä selvästi parantunut ja myös hapenottokyky. On sellainen olo, että tästä voisi toipua vielä entiseen kuntoon. Mutta kyllä tää vaatii sen, että pitäisi olla koko ajan liikkeellä. Särkylääkkeitä en ole tähän vaivaan käyttänyt, ne kun ei minulla muutenkaan tehoa juuri mihinkään kolotukseen.

  #69206
  HopeaSiili
  Osallistuja

  Olen syönyt Letrozolia nyt noin 1,5 vuotta. Nivelkivut olivat – juu! minullakin noin vuoden ajan – aikamoiset, varsinkin nilkka- ja polvikivut. Liikunta ja liikutteleminen on kyllä auttanut.

  En vieläkään ole varsinaisesti lenkkeilyt, mutta pystyn nykyään kävelemään sentään muutamia kilometrejä ilman että kipeydyn. Erilaiset pieniä jumppaliikkeitä sisältävät arkipuuhat ovat olleet minulle sekä henkisesti piristäviä että fyysisesti kuntouttavia. Tykkään pyöritellä aika usein myös esim. hula-vannetta, teen syväkyykkyliikkeitä leuanvetotangoon kiinnitetyn jumppakuminauhan avulla ja yritän keksiä erilaisia helpottavia juttuja jumppaliikkeisiin niin että voisin suorittaa niitä päämääränä pikemminkin liikeratojen ylläpito kuin lihaskunto.

  Ainoastaan keskivartalon syviä lihaksia yritän vahvistaa oikein urakalla. Mutta pyrin sitäkin tekemään arkipuuhien lomassa ilman että tarvitsee lähteä minnekään erityisesti jumppaamaan, poikkeuksena ehkä kuitenkin pitkät käyntimaastot hevosen selässä. Kerran viikossa köpöttelen käyntiä hevosen selässä, ja yritän pitää itseni mahdollisimman vakaassa tasapainossa, ylävartalo paikoillaan mutta alavartalo hevosen liikettä myödäten. Ja koska hevonen sattuu olemaan aika reipas askeltaja, niin kyllä noinkin vaatimattomassa liikuntamuodossa pystyy kaltaiseni sohvaperuna saamaan vatsalihaksensa maitohapoille 🙂 Muutoin yritän nipistellä napaa kohtiselkärankaa, jännittää pakaralihaksia, vetää lapoja selässä yhteen sun muuta ”puolinäkymätöntä” liikuntaa esim. tv:tä möllöttäessäni ja autolla ajaessani niin paljon kuin muistan.

  Minulla myös on sellainen fiilis, että voisi sitä varmaankin vielä kuntoutua siihen kuntoon jossa oli ennen sairastumista, ehkä jopa parempaankin kuntoon. Mutta mielessä on myös iso MUTTA eli että parempaan päin vaikuttaa olevan menossa ellei mitään takapakkia ole luvassa.

  #69208
  Minttumaria
  Osallistuja

  Letrozolista,

  olin 54v kun rintasyöpä löydettiin. Olen ollut perinnöllisyystutkimuksessa ja siinä löydettiin kolmen geenin virhe ja BRCA2, 45%.

  suurin sivuvaikutus on ruoansulatusongelmat tällä hetkellä. Ja lihasheikkoudet.
  Unettomuus on helpottanut, ainakin tällä hetkellä.

  Sanoin tässä yksi päivä, että hermo menee ennen kuin viisi vuotta on kulunut.
  Täytyy varmaan lopettaa syöminen 😉

  #69385
  Gunilla58
  Osallistuja

  Hei! Kipuiltuani kovasti viimeaikoina, muistin taas tämän ryhmän. Mukava kuulla että toivoa olisi kivun lieventymiseen. Aloitin Letrozolit 2018 kesällä. Melkein koko ajan olen ollut jäykkä ja kivulias. Outoja kiputloja jälkaterissä, polvissa ja myös yläkropassa. Nyt jalkaterät ja nilkat ovat pahimmat. Liikunta on paras lääke mutta aina ei vaan jaksa ja se kostautuu heti. Makuulta ylöspääsy on työlästä. Joinakin päivinä … harvoin .. pystyn jopa hölkkäämään vähän ja se on tosi ihanaa ja antaa uskoa. Kuumia aaltoja on runsaasti ja jatkuu edelleen. Yölliseen tuskaan auttaa ilmalämpöpumppu, jonka asensin makuuhuoneeseen. Parasta lääkettä on työni, jota saan tehdä omaan tahtiin, olla ulkona ja hoidella eläimiä ja puutarhaa. Toimistopäiviä inhoan, sillä silloin olen ihan käppyrässä. Olen hoivakotiyrittäjä.
  Mukavaa kesää kaikille!

  #69390
  Kaljukeiju
  Osallistuja

  Mulla takana leikkaus, sytohoidot ja 2 sädehoitoa jäljellä, yht.25 x sädehoitoa. Letrozolia alan syömään, suunniteltu 5-10 v ajaksi. Kammottaa jo etukäteen miten ne vaikuttavat. Jos tulee esim.unettomuutta kun muutenkin olen huono nukkumaan, puhumattakaan lihas- tai nivelkivuista, huh! Olen ollut sairaslomalla leikkauksesta asti mutta nyt pitäisi juhannuksen jälkeen palata töihin, tosin vain 3 päivää viikossa.

  #69968
  Theon7
  Osallistuja

  Minun täytyisi aloittaa Letrozol tämän Tamofen lääkkeen jälkeen. Mitä on odotettavissa? Miten, jos en aloitakkaan koko lääkitystä? Onko tästä tietoo?

  #69969
  1955lokakuu
  Osallistuja

  Ensimmäistä kertaa yritän tänne kirjoittaa, mut ihmettelen ensin miten tähän viestintään laitetaan ns. nimimerkki

  #69970
  1955lokakuu
  Osallistuja

  no nyt se selviskin, ei oikein ajatus toiminut.

  #69971
  1955lokakuu
  Osallistuja

  Mulla leikkaus syksyllä 2019, sitten 6 x sytohoito ja 30 x sädehoitoa. Letrozolin aloitin maaliskuussa. Elokuussa alkoi samanaikaisesti särkemään molemmat ranteet, luukipua. Kipu on aika voimakasta, eikä anna rauhaa hetkeäkään. Olin yhteydessä rintasyöpähoitajaan lokakuussa ja sain ohjeistuksen, burana 600mg 3-4 päivässä , viiden päivän ajan. Kahtena päivänä kipu hiukan hellitti, mut tuli takaisin yhtä voimakkaana. Ranteissa ihan mahdottoman kova vihlominen kun pienenkin sivuliikkeen tekee. Ilman noita rannekipuja olo olis suht hyvä, lukuunottamatta pätkäyöunia. Vuosikontrolliin odottanut kutsua, mammografia ym. Siellä ilmeisesti ruuhkaa koronan takia, kun ei kutsua kuulu. Positiivisin mielin kuitenkin mennään kohti talvea.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.