Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #69007
  AnneMari
  Osallistuja

  Olen pian 30-vuotta täyttävä nainen. Rautakuurin sain alhaiseen ferritiiniin vuodenvaihteessa, Ylipaino ja migreeni painanut lapsesta saakka, mutta muuten perusterve.

  Viime kesänä löysin oikeasta rinnastani, kyljen puolelta, noin peukalonpään kokoisen kyhmyn. Lääkärikin tunsi sen ja sain UÄ lähetteen.

  Ultraaja ei löytänyt mitään. Yhtä kohtaa tutki kovasti, mutta tiedän sen klotin olevan osa normaalia rintakudostani. Löytämäni patti on lähellä, mutta vähän alempana ja sivummalla. Ultraaja totesi ettei syytä huoleen ole. Lähdin pois helpottuneena ja rauhoittuneena.

  Mutta.

  Rintani vaivaa kuitenkin. Olen koko ajan tietoinen siitä että tuossa se mukana roikkuu, samanlaista epämukavaa tunnetta ei ole toisen puolen kanssa. Välillä tuntuu viiltäviä, ohimeneviä kipuja, eikä ole väliä millaisia liivejä käytän tai käytänkö lainkaan. Itse patti ei satu, vaan patin vierusta. Nänni ei nöpötä enää yhtä terhakkaasti kuin ennen. Se on usein littanana tai ikään kuin vetäytymäisillään, mutta nousee stimulaatiosta kyllä. Lisäksi muoto on muuttunut. Siinä on oikealla puolella mielestäni lievä vetäytymä.

  Olo tuntuu vainoharhaiselta. Onko muita, joilla on löytynyt oireita rintasyövästä, mutta mitään ei ollut kuitenkaan vaan rinta oli terve? Tai löytyykö joku, jolle ensin sanottiin että terve on mutta myöhemmin todettiinkin rintasyöpä?

  Terveisin huolestunut ja vainoharhainen(ko)

  #69008
  AnneMari
  Osallistuja

  https://www.google.com/search?q=breast+dimple&tbm=isch&hl=fi&client=ms-android-huawei&prmd=mivn&hl=fi&ved=2ahUKEwjt06v1qJfoAhXXtioKHSiJAk0QgowBegQIARAD&biw=360&bih=560#imgrc=CoCz7a_gd1xg0M tuo kuva on samasta kohtaa kuin minulla. Minulla ei tosin ole läheskään noin paljon kuoppaa kun mallissa mutta saman tyyppisesti

  #69009
  AnneMari
  Osallistuja
  #69031
  Sohvi
  Osallistuja

  Hei,
  Jos sinua vaivaa, mene uudestaan mammografiaan ja ultraan. Minulla kehittyi syöpä vuodessa, ei pattia mutta nänni vetäytyi. Tsemppiä!

  #69079
  AnneMari
  Osallistuja

  Iiks, kamala! Varaan siis uuden ajan. Koko ajanhan tämä vaivaa katsotaan kuinka käy. Kiitos vastauksestasi ja tsempistä

  #69088
  Sohvi
  Osallistuja

  AnneMari, ei ollut tarkoitus panikoituttaa. Olet nuori, voi olla myös kystiä tms. Mutta seuraa tilannetta kuitenkin.

  #69094
  AnneMari
  Osallistuja

  Voihan se juu olla kystaa tms. Toivottavasti ei mitään vakavaa. Tapahtuiko nännin vetäytyminen vähitellen vai kuinka? Entä tapahtuiko myös nännipihassa muutoksia?

  #69097
  Valma
  Osallistuja

  Hei Annemari.
  Itse olen 34-v.Minun tarinani: minulla oli tullut veristä/rusehtavaa eritettä nännistä jo keväällä muutaman kerran.Kesällä alkoi oireilu tiiviimmin kesäkuun lopulta- suunnilleen heinäkuun puoleen väliin.Ja tuona ajanjaksona oireilua siis tuli tiivisti saunomisen yhteydessä ja esim.pesiksen jälkeen.’
  Hakeuduin heinäkuussa terveysasemalle läheiseni ja ystävämme suosituksesta. Samana päivänä kun soiton oirepuhelimeen niin sain ajan terveyskeskukseen.Siellä veikattiin hormonaalista syytä,mutta koska oireeni oli ollut erite niin siksi sain lähetteen ultraan ja mammoon,jonne pääsin jo samalla viikolla. Tutkimuksessa vierähti noin 40 min,mikä yllätti minut.Aluksi ei näkynyt mitään mutta varjoaineen laiton jälkeen näki kasvain tai kasvaimia,mutta veikattiin papilloomaa jotka ovat yleensä hyvänlaatuisia mutta poistetaaan etteivät muutu.Eli kuulin tuossa yhteydessä että leikkaus tulee ja sekin oli hirveä shokki.Itkin ja taisin myös huutaa ja hyvä että näytteen otto onnistui.Ymmärsin rivien välistä että koska näyte otetaan parista kohdasta niin on mahdollista että sielä on muutakin.Padin tuloksen sain noin viikko tutkimusten jälkeen ja se täsmäsi papilloomaan.¨

  Leikkauspäivån sain noin kuukauden päästä tuosta tuloksesta. Leikkaus meni hyvin. Sain tiedon päivä ennen tulosten kuulemista että tulosten kuulemisaika siirtyykin aamuun ,no toki vähän ihmettelin mutta en ollut hirveän huolissani. Silloin tulosten kuulemis päivänä maailmani järkkyi:aluksi kaikki alkoi hyvin haava oli parantunut hyvin,jne.Mutta sitten lääkäri kertoi huonot uutiset-oli löytynyt myös syöpäsoluja ja kuulin että olen nuori rintasyöpäpotilas. Minulle kerrottiin myös että marginaalit eivät olleet riittävät,mistä johtuen joudun kolmanteen leikkaukseen.Lisäksi samalla viikolla oli edessä magneettitutkimus,sitä ei oltu aiemmin otettu.Minulle tehtiin toinen osapoisto noin viikko siitä kun kuulin rintasyöpädiagnoosista. Pari päivää ennen toisen leikkausten tulosten kuulemista kuulin että tulosten kuuleminen siirtyy viikolla koska pad-tulokset eivät ole vielä valmiita.Muitta ymmärsin ettei se välttämättä tarkoita huonoja uutisia. No tulosten kuuleminen tuli ja selvisi että esiastetta löytyi ja että ne marginaalit eivät olleet riittävät.(ja itse luin myöhemmin että toinen myös pieni invasiivinen karsinooma oli myös löytynyt). Ja minulle sanottiin useamman ketrran että kyseessä kiltti syöpä ja pieni ja sellaisia ne molemmat kasvaimet olivat ja esiastekin. Kuulin että rinnan kokopoistoa suositellaan ja totta kai se oli shokki,olin olettanut että en koko poistoon joutuisi. ja kyseenalaistin kyseisen suosituksen loppuun asti.mutta ajattelin,että jos siitä ei tulisi enään kunnon rintaa niin hyväksyn päätöksen.Marraskuussa tehtiin kokopoisto ja fyysinen toipuminen on mennyt hyvin,mutta henkinen toipumisen matka alkoi n.tammikuussa,sitä oli varmaan syksyllä niin shokissa uutisesta ja sitä kulki kuin puoliunessa. Minulle tuli jatkohoidoksi tamofen,ei ollenkaan säteitä eikä sytoja.
  Aina ei toki papilloomien yhteydessä löydy muuta,jne se on aika harvinaista,kuten itse papilloomakin on.Tsemppiä ja hyvin mahdollista että on kyseessä hyvänlaatuinen kasvain tai se ettei löydy mitään.:)

  #69100
  Valma
  Osallistuja

  Pahoittelut kirjoitusvirheistä..ja tossa yhdessä kohdassa luki näköjään kolmas leikkaus,vaikka olisi pitänyt lukea toinen.:)

  #69103
  AnneMari
  Osallistuja

  Kiitos paljon vastauksesta.

  En ole vielä tilannut tarkastusaika kun edelleen on vainoharhainen olo. Viimeksi lähetettiin kotiin sillä tyylillä että terve oot, turhaan tulit.

  Sinulla Valma siis näkyi kasvaimet vasta varjoaineen kanssa? Eli ei ultrassa tai perus mammografiassa? Minä en päässyt silloin ekalla kerralla edes mammoon, vaan ultrattiin vain. Pitää varmaan vaan olla rohkea, tilata aika ja toivoa parasta. Kiitos tsempistä.

  #69104
  Valma
  Osallistuja

  Ei kestä.:) Muistelen näin,kalkkia saattoi näkyä mammossa ennen varjoainetta. Muistelen ymmärtäneeni että papillooma ei näkyisi ilman varjoaineen laittoa..

  #69105
  Valma
  Osallistuja

  Suosittelen lämpimästi varaamaan ajan,jos sinua yhtään mietityttää. Aina kannattaa varmistaa.:)

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.