Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #64514
  Lumipallo 3
  Osallistuja

  Kävin joukkomammografiassa ja siellä huomattiin rinnassa löydös. Kävin ultraäänessä ja samalla otettiin biopsia. Nyt odottelen patologin vastausta. Odottavan aika on vain niiiin pitkä. Mieliala ailahtelee nollasta sataan. Välillä yritän elää ihan normaalisti, mutta joku pieni asia saa muistamaan, että ai niin, minulla on ehkä rintasyöpä ja taas ollaan alamaissa. Biopsiassa lääkäri merkitsi havaintonsa klipsillä. Vähän jäi vaivaamaan, että olikohan lääkäri jo ihan varma, että syöpää on ja leikkaukseen jne. Ajatuksia pyörii päässä sadanlaisia ja koko ajan tulee uusia kysymyksiä. Miten ihmeessä tästä selviää???

  #64518
  Leijona
  Osallistuja

  Hei Lumipallo!

  Ikävää, että olet joutunut tämän asian kanssa kasvotusten. Alku oli pahinta ja se epätietoisuus raastavaa mutta toisaalta ainakin minä pystyin ns. valmistautumaan tulevaan kun odottelin tuloksia. Muistan vielä kuinka ajattelin että en voi olla enää koskaan onnellinen ja elämäni on vain pelkkää pelkoa. Olin täysin väärässä, niin väärässä että nyt ihan nolottaa. Viimeisten kuukausien aikana olen ollut monta kertaa onnellinen (lähes päivittäin) ja elänyt täyttä elämää ilman pelkoa ja ahdistusta. Muutama huono päivä on toki sekaan sattunut mutta sitähän se elämä on myös ilman syöpää!
  Mikäli joudut kohtaamaan tämän ikävän kaverin on hyvä muistaa, että hoidot ovat hyvät ja parantuminen on täysin mahdollista. Itse olen toki vasta hoitojen puolivälissä mutta tähän asti olen selvinnyt vain ”pintanaarmuilla”, eivät ole sytostaatit olleet maineensa veroisia. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että hoidot vaikuttavat jokaiseen yksilöllisesti!

  Toivotaan parasta mutta jos niin ei käy niin kyllä tästä selvitään! Minä ainakin uskon niin! Tsemppiä odottamiseen!

  Leijona

  #64522
  Lumipallo 3
  Osallistuja

  Odottelu jatkuu….. Kiitos Leijona vastauksestasi. Ihanaa, että vastasit. Yritän nyt olla töissä. En vielä ole täällä puhunut asiasta, koska en kaikille lähimmillekkään ole vielä sanonut mitään. En kyllä pysty oikein töihin keskittymään, odotan vain puhelinsoittoa. Nettiä olen selannut ja täältä syöpäjärjestöjen sivuilta olen lukenut paljon tietoa ja saanut paljon positiivista ajattelua mukaan. On tämä niin pitkä aika odottaa, että tässä ehtii olla positiivisella mielellä ja sitten yhtäkkiä pudota tosi syvälle.
  Terveisiä kaikille teille ihanille:)

  #64535
  Lumipallo 3
  Osallistuja

  Vastaus tuli. Nyt tällä hetkellä ei rintasyöpää, mutta toisessa rinnassa on jotain merkkejä. Vuoden päästä uudelleen ultraääneen. Radiologin mukaan vähän jää epäselväksi, että mitä siellä on. Täytyy myöntää, että en edes uskaltanut kysyä, että voisiko rintaa leikata ja katsoa mitä siellä on vai olisiko se edes auttanut asiaan. Täytyy luottaa patologin vastaukseen. Mutta kyllähän tuo asia jää takaraivolle, sieltä se ilmestyy joka päivä mietityttämään.
  Toivon kaikille hyvää kesää. Yritetään nauttia elämästä ja ennen kaikkea tästä hetkestä.

  #64554
  Leijona
  Osallistuja

  Hei Lumipallo!

  Hyvä hienoa kuulla että syöpää ei löytynyt. Toki tuo tilanne jää varmasti mieltä painamaan… Onko sinulla tapaamista enää lääkärin kanssa missä voisit tilannetta vielä tarkemmin tiedustella?

  Aurinkoista kesää!

  Leijona

  #64612
  Lumipallo 3
  Osallistuja

  Hei, eipä oo enää mitään lääkäriä. En ole vielä saanut paperilla (lääkäri lupasi lähettää jotain tietoja) mitään tietoja patologin lausunnosta. Odottelen sitä vielä.

  Aurinkoista kesää kaikille!!

  #64614
  necu
  Osallistuja

  Moi Lumipallo harmi että jäi asia niinkuin roikkumaan suosittelen kuitenkin Lääkärissä käyntiä kun kuitenkin jotain ??? Itsellä ei näkynyt mammografiassa toukokuussa 17 mutta eikä tuntunut mitään oikeassa rinnassa kuitenkin joulukuussa 17 oikean rinnan alapuolella pienen pieni vetäytymä ja siinä se sitten oli sitten pahalaatuinen syöpä laattamainen ei tuntunut kokeilemalla vaan sitten ultrassa näkyi koe palat otettiin saman tien 17 tammikuuta 2018 leikattiin osapoisto sen jälkeen 4 Xsytöstaatit 15 kertaa säteet ja 5 vuoden hormoonilääkitys.Mutta käy oman mielenrauhankin vuoksi syöpälääkärille .Mukavaa kesän jatkoa

  #64701
  Kaisa_29
  Osallistuja

  Hei! Toivottavasti ei haittaa, että änkeän tähän samaan ketjuun omalla asiallani, joka koskee myös diagnoosin saamista. Olen menossa tällä viikolla terveyskeskukseen näyttämään kyhmyä (tai oikeastaan kahta) rinnassani enkä oikein tiedä, mitä terveyskeksessa tulee tapahtumaan. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin ultraäänitutkimuksen ja näytteenoton suorittaa radiologi? Mutta löytyykö Helsinkiläisestä pienestä terveyskekskuksesta radiologia? Vai toteaako terveyskeskuslääkäri, että ”Kyllä täällä tosiaan kyhmy on” ja lähettää jatkotutkimuksiin sairaalaan? Lisäksi haluaisin tietää, kuinka kauan tuloksia täytyy odotella patologilta sitten jos/kun näyte otetaan? Mammografiaan minua tuskin lähetetään nuoren ikäni takia. Tiedän, että rintasyöpä on erittäin harvinainen ikäiselläni, mutta kyllähän tämä huolettaa kovasti. Olen odottanut lääkäriin pääsyä kohta kaksi viikkoa ja vaikka se onkin todella lyhyt aika odottaa kiireettömässä sairastapauksessa, niin on se ollut yhtä tuskaa. Haluaisin saada jonkin käsityksen siitä, kuinka kauan diagnoosin saaminen kestää. En halua turhaan huolestuttaa ketään läheistäni, jos kyseessä on hyvänlaatuinen muutos. Pelkkä lääkäriin pääsyn odotus on kuitenkin ollut aika vaikeaa kun on yksin painiskellut tämän asian kanssa ja odottelua varmasti tulee vielä lisää. Iso kiitos vastauksista jo etukäteen!

  #64705
  Homssu
  Osallistuja

  Hei Kaisa ja muut! Aloitin aiemmin oman ketjun mikrokalkista. Odotan myös diagnoosia tai puhtaita papereita edelleen. Oma polkuni on ollut seuraava: 24.5. pyysin lääkäriltäni lähetteen mammografiaan. Meillä päin ainakin mammografiat tehdään sairaalassa lähetteellä. Sain ajan 14.6, samalla tehtiin ultraääni. Radiologi suositteli biopsiaa, joita ei kuitenkaan meidän pienessä sairaalassa tehdä. Ei kun taas yhteys omaan lääkäriin ja pyysin lähetettä biopsiaan. Sain ajan 28.6 ja tulokset luvattiin viikon kuluttua. Varasin ajan lääkärilleni viikon kuluttua eli 5.7 – turhaan, sillä tuloksia ei ollut tullut. Sovimme sitten, että lääkäri soittaa minulle, kun saa tulokset, mutta vieläkään ei soittoa ole kuulunut. Mieluummin olisin kuullut tulokset kasvotusten. Olen huolissani ja tuskastunut odotukseen. Jos rinnassani on syöpä, niin tuntuu, että jokainen päivä heikentää mahdollisuuksiani.

  Sinun kohdallasi Helsingissä toivottavasti biopsia voidaan tarvittaessa tehdä samalla kuin mammografia. Jos olet 29-vuotias, olet myös kovin nuori, joten tilastot ovat puolellasi. Rinnoissa voi olla kaikenlaisia kyhmyjä, myös hyvälaatuisia. Mutta odottaminen on tosiaan tuskallista. Sitä keksii niin paljon huonoja vaihtoehtoja, kun pyörittelee asioita päässään. Olisi kyllä hyvä, jos voisit edes jonkun läheisen kanssa huolesi jakaa. Se voisi auttaa pysymään realiteeteissa ja jopa lähentää teitä.

  #64706
  Suvituuli
  Osallistuja

  Hei Kaisa_29,
  Valtaosa rinnan pateista on hyvänlaatuisia. Helsingin terveyskeskuksista saa lähetteen tutkimuksiin (mammografia ja ultra) Kirurgiseen sairaalaan, jossa on rintarauhaskirurgian klinikka ja siellä tehdään kuvaukset ja tarvittaessa myös otetaan neulanäytteet. Neulanäytteiden vastaukset kestävät parisen viikkoa. Valitettavasti tämä ei ole mikään nopea prosessi. Terveysasemilla ei näitä tutkimuksia tehdä. Voit myös mennä yksityisesti tutkimuksiin, jos sinulla on siihen mahdollisuuksia, niin ei tarvitse jonottaa. Älä missään nimessä tyydy siihen, että jos lääkäri käsikopelolla päättelee, että pattisi ovat hyvänlaatuisia eivätkä tarvitse jatkotutkimuksia. Koska kenenkään näpit eivät pysty eroittamaan hyvänlaatuista pahanlaatuisesta. Voimia ja jaksuja sinulle tutkimuksiin.

  #65283
  Sohvi
  Osallistuja

  Olisi kiva kuulla, miten teillä asiat eteni. Itse kävin viime vuonna ikäkausitarkastuksessa ja kesän lopulla mieheni sanoi, että nännini näyttää menneen sisään. Vähättelin itse asiaa, olinhan viime vuonna käynyt ja ensi vuonna taas edessä. Sitäpaitsi en tuntenut kyhmyjä tai herneitä, ajattelin, että ne pitää olla. Olin onnekas, että menin työpaikkalääkärille. Hän pisti samantien kuvaan ja ultraan ja siinä jo hän huomasi jotain, joten näyte otettiin. 2 päivää ja radiologi soitti(koska lekuri oli lomalla) ja sanoi, että tämä siirtyy nyt kirralle, soittavat maanantaina. Minulla tämä eteni niin nopeasti, että kaikesta tästä olin jo kahden viikon päästä leikkauksessa.
  Kasvain oli kuitenkin jo 3 cm, joten välillä olen miettinyt jos tuo on ollut jo viime vuonna, mutta ei ole mammografiassa näkynyt. Toisaalta, on turha tuhlata tuolle ajatuksia, nyt olen jo ekassa sytossakin ollut.
  Olin tosiaan onnekas, että tämä alku meni työpaikan kautta, niin nopeasti kaikki tehtiin ja sen jälkeen kirralla tunsin olevani niin
  hyvissä käsissä.
  Älkää jääkö epäilyihin vaan tutkituttakaa tarkemmin jos epäilette, se on pieni investointi siihen että saa mielenrauhan eikä asiat ole pidemmälle edenneet. Tsemppiä teille kaikille!

  #66186
  Maria63
  Osallistuja

  Mulla vähän samanlaisesti kuin Sohvilla. Mielestäni vas. nänni oli jotenkin sisäänpäin vetäytynyt ja kuin tilauksesta seur. viikolla tuli kutsu mammografia seulontaan. No siinä ei näkynyt mitään epäilyttävää. Puolen vuoden sisällä nänni vetääntyi enemmän ja varasin ajan työterveydestä. Palpoidessa ei mitään tuntunut ja lääkäri vähän vähätteli että ”rinnat nyt muuttuu iän myötä” Demosin hänelle vielä kuinka tervettä nänniä pystyi venyttämään 5 senttiä ulospäin kun toista ei saanut edes sormien väliin, niin kiinni oli alustassa. Minusta ei normaalia. No laittoi lähetteen ultraan ja pääsin heti seur. viikolla. Radiologi kävi rinnat ja kainalot läpi ja sanoi ettei mitään hälyttävää löydy. Olin tietysti iloinen, mutta toisaalta jäin ihmettelemään mikä nänniä sitten vaivasi. Tutkin rintoja ahkeraan tämän jälkeen, mutta mitään patteja en tuntenut. Muutaman kk päästä nänninpihan reunalle tuli pari punaista paukamaa ihan kuin ötökän pistoja. Odottelin että lähtevät pois, mutta vahvistuivat vain.
  Tilasin uuden ajan työterveyteen, taas sama rumba; lääkäri palpoi, ei tuntenut mitään missään, epäili että paukamat oli jotain dermatologista, eikä mitään syöpään viittaavaa. Sen nännin muutoksen lisäksi minulla oli ollut koko ajan ajoittaista viiltävää kipua rinnan yli rintalastasta kainaloon. Sain kuitenkin uuden lähetteen ultraääneen. Radiologi halusi uudet mammografia kuvat ultran lisäksi, mutta mitään merkittävää niissä ei näkynyt. Ultran jälkeen sanoi sitten, että kyllä siellä jotain on nännin takana ja alhaalla. Näytteet otettiin ja olihan se pahanlaatuinen sitten. Vähän oli th lekurin äänessä pahoitteleva sävy kun soitti, kun oli sitä vähän aliarvioinut. Itse olin jo varma, että pahanlaatuista olisi.
  Ihmetyttää ja suorastaan v*t**taa, että mitä se eka ultraaja on sössinyt kun ei muka mitään näkynyt silloin. Kasvaimia oli kuitenkin 2 kpl 1,5 cm ja 2,9 cm + kainalometastaaseja. ja ne paukamat oli Pagetin tautia eli käsittäkseni syövän esiastetta. Kysyin kahdelta syöpälääkäriltä ja tth ylilääkäriltä asiasta, jotka sanoivat, että kannattaa tehdä ”tutkintapyyntö” tai mikä se nyt onkaan. On kuulemma niin katsojasta kiinni mitä siellä näkee. Onneks nää kustannukset meni kaikki tth piikkiin.

  Siitä lähti rattaat nopeasti käyntiin; vastaus maanantaina, tiistaina soitti syöpähoitaja, torstaina Kirran rintarauhaspkl lääkärin, hoitajan vastaanotto ja kaikki valmiiksi leikkausta varten joka oli 2 vko päästä diagnoosista.
  Kyllä se niin on, että kannattaa niihin omiin intuiitioihinsa luottaa, jos pienikin epävarmuus kalvaa. Pelkkään mammografiaan ei kannata luottaa tai siihen, ettei kuulu mihinkään riskiryhmään. Itsellänikään ei ollut ainuttakaan riskitekijää siitä listasta, aina terve, hyväkuntoinen, elämänsä vedossa oleva sinkku, lapset tulossa juuri täysi-ikäiseksi ja ajattelin, että nyt on aikaa itselle. Mutta se hetki kun oli pakko kertoa lapsille heidän 18-vuotis juhlien jälkeisenä päivänä tälläinen asia, oli jotain aivan karmeaa.
  Nyt tilanne on se, että viimeinen syto saatu just ja sädehoidot tulossa.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.