Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #75020
  Pimu09
  Osallistuja

  Kävin seulontamammografiassa pari viikkoa sitten ja viime viikolla soitti ensin hoitaja, sitten perään lääkäri.

  2v sitten juuri samaan aikaan kun äitini sairastui rintasyöpään tuli minulle mammografian jälkeen kutsu jatkotutkimuksiin. Kävin erilaisessa koneessa kuvauksissa, ultrassa ja lääkäri vielä.otti koepaloja. Selvisi että minulla on samanlainen rakennehäiriö kuten äidilläni. Äidillä 7cm ja syöpäsoluja, minulla 3,5 cm ja ei silloin ollut syöpäsoluja ja jäin seurantaan.

  Nyt hoitaja kyseli tarkempia tietoja kun olin kertonut että sukututkimuksen dna-näytteessä oli listattu että on keskimääräistä suurempi riski sairastua rintasyöpään. Pal2b ja brca oli listalla.

  Hoitaja kertoi nämä lääkärille joka soitti heti perään. Hän sanoi että jos sukututkimuksen dnanäyte näyttää noin niin asia pitää tutkia ja ihmetteli miksei sitä ole jo tutkittu geenitestillä. Hän kertoi tekevänsä lähetteen tietokonekuvaukseen koska rintarauhaskudokseni on niin ’levottoman’ näköistä. Samalla teki lähetteen perinnöllisyyspolille lääkärille ja geenitestiin.

  Vuosi sitten otetussa mammografiassa ei näkynyt mitään mutta ilmeisesti nyt on muutosta tullut kun tietokonekuvataan ym. Kyllä jännittää että iskikö se rs nyt minullekin.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.